Atsakymai

  1. 5

    Lietuvoje tai draudžiama, ir traktuojama kaip prekyba žmonėmis. Užsiregistruok valstybės, kurioje tai įteisinta apvaisinimo klinikose (jei neklystu, arčiausiai - Lenkija, nes Latvijoj nepamenu ar surogatinė motinystė įteisinta). Ir neužsiiminėk tokia veikla, tikėdamasi "praslysti" pro teisėsaugos akiratį, ir nesusidėk su "rimtais verslininkais" nes ne tik kad pati sėst gali, bet ir tave pačią gali "užlenkt" tik pagimdžius.

    Anonimas

  2. 3

    Zinok ilgai galvojau ka tau parasyti,bet siulau Tau nuosirdziai pries ka nors darant gerai apgalvok,o tik tada kazka daryk,nes pasirodei kaip besirde moteris kuri neturi ne kropelytes sazines ir meiles vaikams.Juk cia yra tiek moteru kuriuos laukia su meile ir sukiekviena minute kada isvys savo mazyli,o tu siulai cia bizni.

    Anonimas

  3. 2

    Vejune: jus jau pievas rasot,aukle negimdo,o tik priziuri ir per 9 menesius jeigu reikia atsisveikinti su mazyliu,labai pergyvena ir skaudu jai,o ka tada sakyti apie ta "mama",kuri po sirdim nesioja vaika 9 men. ir lengvai atiduoda.Nelyginkit zemes ir dangaus.

    Jolka123

  4. 2

    Ziuriu nelabai daug kas supranta cia apie surogatine motinyste!!!
    Surogatinė motinystė - samdoma arba savanorė moteris sutinkanti būti apvaisinta vaiko tėvo sperma tuo atveju, jei vyro žmona negali pastoti ir išnešioti vaisiaus. Surogatinės motinos funkcija yra išnešioti ir pagimdyti kūdikį, atsisakius motinystės teisių. Surogacijos metodas dažnai naudojamas, kaip įsivaikinimo alternatyva ir kaip būdas turėti kūdikį, kuris būtų genetiškai artimas bet vienam iš tėvų. Daugiausia diskusijų kelia komercinė surogatinė motinystė. Iki 1992 metų Jav buvo vienintelė valstybė įteisinusi surogatinę motinystę pasirašius sutartis. Susirūpinimą kelia žemesnio išsilavinimo ir socialinio sluoksnio moterys, nes jos dažnai tampa išnaudojamao, įpatingai trečiojo pasaulio šalyse.
    Juk moteris neraso, kad laukiasi, ir gali atiduoti SAVO, nes jei jis nereikalingas.. Oj moterys, bent zinokit i kokius klausimus atsakot...

    Shirse

  5. 2

    Kiek maciau filmu apie surogatines mamas,tai visuose mamoms baisiai nori tu vaiku.Jei esi jauna ir gyveni sia diena,tai liudna.Bet manau geriau but surogatine mama,nei nuzudyt tik ka gimusi kudikeli.Gerai,kad mes esam vaisingos ir galim turet vaiku,bet nepamirskit,kad yra tokiu,kurios negali pacios susilaukt vaiku.

    grirute

  6. 1

    labai nepatiko komentaras kad gerau jau abortas negu atiduoti kaskam...labai nesutinku nes mano nuomonene aboras yra isvis nepateisinama o vaiko atidavias bent issaugo gyvybe

    ievaap

  7. 1

    as niekaip nesuprantu kodel aukles darbas gerai o va surogatine mama blogai.... aukle irgi globoja vaika ir ima uz tai pinigus tai ji irgi kale nes ima pinigus uz vaiko prieziura.... surogatine mama priglaudzia savo isciose 8-16 lasteliu embrijona ir ji globoja, saugo, maitina, gimdo.. tai darbas 24valandas 9 men uz tai turi but gerai mokomas... nes tas zmogus atsakingas uz naujo zmogucio gyvybe ir jo sveikata..

    vejune

  8. 1

    Tokios moterys, tai darydamos, tikrai negalvoja, kad va, kazkam gera padarys... Viskas, apie ka jos galvoja, yra pinigai. Teko matyti dar visai nesena skelbima, kad ieskoma surogatine "motina", ir uz vaiko isnesiojima bei pagimdyma (ir atidavima, kas be ko), gautu, jei tiksliai prisimenu 35.000LT + gyventu prabangiai kazkur uzsienyje, uz nieka moketi nereiketu... Manau, tikrai daug ka suvilioja tokie skelbimai. Bet as manau, jei jau tikrai labai labai reikia tu 35.000LT., tai tikrai geriau dirbti kokiam eskorte, aisku, ne Lietuvoje. Tikrai nereikes 9 menesius dirbti, kad susitaupyti tokia suma. Ir jau geriau "parduoti" save, nei savo pacios vaika... Nesvarbu kad tipo "nuo kito vyro", bet juk tos moters isciose vaikas augtu, ji ji gimdytu.............

    Yuki

  9. 1

    deje ne, as paprasciausiai negaliu susilaukti vaiku. Todel tikrai daug daugiau nusimanau apie tokius dalykus, nes as visu tuo be galo daug domiuosi. Aisku kas cia yra pasidaryti aborta, ane? tai ne tai, kad 10 metu varstyti gydyklu duris ir laukti, tiketi ...,Todel ir sakau, tos kurios pastoj netycia ar pan, niekada nesupras kitu.. tad gal nesmerkit moteru, kurios supranta bevaikes seimas. ir paprasciausiai neuzgauliokite

    Anonimas

  10. 0