• 4ats.

    vitaminas d

    Laba diena mamytes,klausymas butu labiau mamytemsis UK,mano mazylei 27 diena bus 2 menesiukai,cia UK duoda nemokama vitamin D,ant pakelio parasyta duoti po 5 lasiukus,ir pastebejau kad kaip duodu kasdien po 5lasiukus mazoji buna labia nerami,nemiega,vartosi rankutem ir kojytem duodasi I visas puses,pamenu su pirmaja dukra LT tai davinejau po 1 lasiuka daktare pasake kad uzteks vieno lasiuko,o cia atseit visiems po 5 lasiukus gal pamaniau tas neramumas del per didelio vitamin D kekio,juk irgi near gerai kaip gauna per daug,ar Jus nesate pastebeje kad po sio vitamin kudikis butu neramus?pabandysiu davineti vitamin D is Lietuvos,man parsiveze anyta gal kitaip bus,nes cia pastebejau kad nerami o Diana ar dvi neduodu ir ramesne mergyte gal tik sutapimas bet atrodo per daug tie 5 lasiukai

    mamuskaRachitasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    mums iki 4 men liepe duot po 3 lasiukus. tik nuo 4 men 5

    samsung1992

  2. 1

    Profilaktiskai duodavau viena lasiuka,kai reikejo gydytojos nurodymu duodavau 5 lasiukus,bet ne iskart visa doze.Ryte du lasiukus ir po pietu tris lasiukus.

    grirute

  3. 0

    http://m-d.lt/straipsniai/vitaminas-d-ir-jo-svarba/

    Gentalija

  4. 0

    Sveika,
    vitamino D didelis kiekis organizme labiau sietinas su vangumu nei aktyvumu ir neramumu kūdikiams.
    Jūs neprašatėte kokios sudėties yra D vitaminas? Vandeninis ar aliejinis? Vandeninio reikia visada daugiau nei aliejinio todėl gal dėl to atrodo didelis kiekis. Sakyčiau labai klaidinga nuomonė, kad visiems visiems reikia duoti po penkis lašus. Lietuvoje gydytojai dar žiūri į vaiko ūgį, svorį tik gimusio, žiūri kokiu metu gimęs - jei vasara - automatiškai mažiau, jei žiemą - daugiau reikia, nes mažiau saulės. Na yra aspektai pagal kuriuos vadovaujasi gydytojas paskirdamas D vitaminą. Anglijoje gal kitaip, aš nežinau ir nenoriu komentuoti tokio daktarų pasirinkimo, kad kiekvienam reikia duoti po penkis lašus. Per didelis kiekis D vitamino verčiasi organizme į nenaudojamas medžiagas ir kaupiasi inkstuose. T.y susidaro inkstų akmenys.
    Na, dabar ruduo, saulės visai mažai - manau pradžioj kol vaikučio maumenėlis traukiasi, kauliukai stiprėja tai gal ir trūksta to D vitamino, nes netūraliai ne kažin ką ir gauna :) Nesiečiau vaiko neramumą su D vitaminu.. galbūt jam pilvelį maudžia, pučia ir pan :)

    lydekaite