• 12ats.

    Vaikas auga be vaikų draugijos. Ar blogai?

    Ar turit patirties ar pavyzdiu, kada vaikas auga be brolių/sesių, tik su vyresniais, su vaikais neturi galimybių pabendrauti, čia kalbu apie ikimokyklinukus, kurie nepatenka į darželius. Ar tai labai blogai?

    vinipukasLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    nera geras varijantas, bet geriau toks, nei auga nemandagioje, agresyvioje draugijoje

    juratele

  2. 1

    Vaikui bus sunku adaptuotis mokykloj.Neisivaizduoju,kaip galima neturet draugu?Vasara pilnos vaiku aiksteles.

    grirute

  3. 1

    manau,kad labai blogai. Aš visad šio dalyko bijojau, nuo pat mažiausių dienėlių kai tik būdavo galimybė lankydavomės vaikų žaidimų aikštelėje, kad tik daugiau būtų toje aplinkoje.. Manau nesuklydau, dabar mano vaikas turi labai didelį norą bendrauti, ypač su vaikais, ir suaugusiųjų visai nebijo, yra labai komunikabilus, savimi pasitikntis. Manau šios savybės labai svarbios tolimesniame gyvenime. Vaiko asmenybė ir formuojasi komunikuojant su aplinkiniais, tiek vaikais tiek suagusiais.

    Pabuciuok

  4. 1

    negerai sitaip, vaikui reikia vaiku, nes kai prades eiti i mokykla bus labai sunku. Gali nesusirasti draugu, arba su juo nebendrauti.

    Jurginele

  5. 1

    na yra kaip yra gi nepakeisi.. vaikai tarp bendraamziu ismoksta konkurencijos, komandines veiklos, ismoksta .. tai gal pradejes lankyt mokykla jis bus labiau nuosalyje jam prireiks laiko prisitaikyt bet 5 ar 6metu (kada pradesit parengiamaja klase) tai dar mazas vaikas tad tures galimybe pasivyt tuos kurie lanke darzeli.. o jusu vaikas augdamas su mama labiau bus issivystes edukacine prasme tai yra jo skaitymas, rasymas bus kur kas labiau pazenges negu musu vaiku kuriuos paliekam darzelyje tad socializacija jis atras lengvai nes visi izinos ji kaip puiku mokinuka..

    vejune

  6. 1

    Is dallies gerai is dallies ne,nes draugai dar draugams nelygus...Parasiau taip todel,kad vieni gali rodyti gera ytaka kiti bloga...

    Anonimas

  7. 1

    Sakyciau, kad negerai, turetu buti bent minimalus bendravimas. Jei nepatenka i darzeli, tai gal suraskit viena kita drauge su panasaus amziaus vaikais?

    Pagal mokslinius tyrimus, vaikai nelankantys darzelio ir nebendraudami ankstyvojoje jaunysteje su bendraamziais, sunkiau adaptuojasi mokykloje. Vaikai savo "ego" isauga kur kas veliau, negu tie, kurie bendraamziu apsuptyje. Tokei vaikuciai labai pasitiki savimi, o ivykus nesekmei labai nuleidzia rankas ir ta nesekme juos paveikia.
    Kaip r suauges negali visad bendrauti tik su vaikais, taip ir vaikui reikia vaiku, o ne tik suaugusiuju.

    Adri

  8. 1

    Na aš manau kad vaikui liūdna:)

    Liveta22

  9. 1

    O kieme nėra mažesnių vaikų? Pusseserių, pusbrolių tokio pat amžiaus?
    Jei tik tarp vyresnių auga mažas vaikas tai paskui kai teks eiti į mokyklą, priešmokyklinę grupę gali būtų vaikui sunkiau adaptuotis prie bendraamžių. Kodėl? Todėl, kad dabar vyresni kažkiek gal panuolaidžiauja, ir tas bendravimas kitoks nei bendraamžių, žaidimai taip pat. Bet vaikas ar anksčiau ar vėliau pakliuvęs tarp bendraamžių po kiek laiko adaptuosis ir taps socialus. Tiek kad gal sunkiau jam bus užmegsti naujus ryšius pakliuvus į kolektyvą, galbūt žais kiek kitaip. Aš pastebėjau mano vaikas darželyje su bendraamžiais žaidžia visai kitaip nei pavyzdžiui aš su juo namie. Žiūrėk jis nori būti pirmas, na tai kažkiek nuolaidžiaujam kartais, pasaugom, kad neužsigautų jei dūkstam, o bendraamžiai to nedarys. Tar ir savisaugos inkstinktas gali būti kiek stipresnis pas bendravusiuosius. Taip pat konfliktiškose situacijose vaikas gali būti silpnesnis nei vaikai "augę" kolektyve. Kodėl? Nes jis bus susidūręs su dažnom konfliktiškom situacijom tarp bendraamžių, žinos ko tikėtis, žinos kaip elgtis. Ar su vyresniais ar su tėveliais tie konfliktai bus kitokie. Bet čia ir vaikas vaikui nelygu. Kitas gal darželį lankęs nemomės apsiginti ar pralaimėti žaidime..
    Jeigu nėra galimybės vaikui būti su bendraamžiais, tai gal vertėtų kartas nuo karto nuvežti į žaidimų kambarį? Taip pat dabar ne akmens amžius galima susipažinti su mamomis tarkime iš savo rajono ar miesto ir daryti su vaikais susitikimus. Juk nebūtina kiekvieną kartą dieną būti su tais vaikais, užtenka kartą per savaitę kelioms valandoms pasibūti pažaisti. :) Ir tikrai nieko čia blogo, po kurio laiko vaikas anksčiau ar vėliau pakliuvęs į kolektyvą adaptuosis.

    lydekaite

  10. 1

    nera pats geriausias variijantas augti vaikui vienam,tarp vaiku vaikas greiciau ismoksta kalbeti ,bendrauti ,dalinasi zaisliukais ir pan. jei jus i darzeli nepapuolet tai jei galimybes yra vest reik i privatu darzeli ,arba nors savaitgaliais vaziuoti pabuti i '' vaiku kambarius '' valanda vaiku kambari kainuoja nuo 7-10 lt,ten vaikas tada gales nors trumpai pabendrauti su savo bendraamziais.zinoma dideli dali tevai turi skirti su vaikais bendravimui,zaidimui ir pan,

    nežiniukė