• 47ats.

    Zemes pardavimas uzsienieciams. Siulomas projektas, kad zeme galetu pirkti tik 3 metus Lietuvoje isgyvenes asmuo, mokantis lietuviu kalba ir ja dirbsiantis ir dar 10 metu po pardavimo jos niekam negales perparduoti. Kaip manote, ar tokie griezti reikalavimai nesustabdys is viso norinciu investuoti i regionus, kurie dabar ir taip skursta ir atslieka nuo Vilniaus ar kitu diziuju miestu?

    IevaPievaAktualijosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Toks istatymas, yra tikrai ne per grieztas. O tik igytu istiruju puiku saugikli ,nuo zemes perpardavinetoju. kurie daznai pasitelkia net nusikalstamaja veikla,(nemazai gyventoju patiria ivairius grasinimus,spaudima,ar net nugirdo...) , ir privercia jos atsisakyt kaip sakoma pusvelciui.
    Poto ,zeme isvis dirvuonoja,o investuoti "centai" laukia stmbiu pirkeju,dar desimtmecius ,nes jau tada kainos ispucimos dirbtinai.
    Taigi, tu kas pamatuoja savo "Igaluma" , tikrai neatsisakys savo jokio investavimo,net jei prdzia butu ir nuostalinga.
    Taciau toks istymas,butu puikus Saugiklis, ir nuo zemes prievartautoju,Kas ypatingai isvieseje Lietuvoje.

    Anonimas

  2. 2

    Labai pritariu visoms, nes prie musu netoli buvo du prancuzai sodyboj isikure Darguziuose. Atidare surine, visas kaimas suzydejo. Jie taip graziai tvarkesi, kad visi aplink pasitempe. O dabar jie isvyko, bet ten toliau sauniai lietuviai tvarkosi surius gamina ir parduoda. visi tuos surius zino, ir kai vaziuoja is kokiu druskininku, sustoja. As labai noreciau, kad atvykstu daugiau tokiu iniciatyviu zmoniu, is kuriu butu galima mokytis. Ir nesiskustumem, kad kaimas degraduoja, nera darbo ir t t

    Bet sitas nesamoningas referendumo iniciatoriu gasdinimas, kad isvogs, isnes, parduos
    Nesuprantamas. Pirma, prisiemem isipareigojimus. Antra, galime sauniai integruotis i europa naudodami saugiklius, kurie apsaugotu nuo zemes pirkimo spekuliaciniais tikslais.

    Anonimas

  3. 2

    Manau jei istojome i europa, ir pvz: patys norim laisvai isikurt kitose europos valstybese,turim lygia teise patys pirkti,butus,namus- zemes ir tenais,taip pat dirbti,ir isvezti pinigus is lietuvos kitatauciams.Tai kodel cia negali imigruot toks pats tik kitakalbis europietis?
    Cia reikejo apsisprest konkreciai ko norime,dar kai nebuvome europos sajungoje.
    Ar isirinkti savo ponu europa.
    Ar likt nuo visu atsiribojusiu dideliu "Ukininku",kuris pats sau ponas.
    Tiesiog tas lietuvis,kuris nori likt prie savo zemes, jos ir dirvonuotos niekam neparduos ir nieks is jo neatims.. O kam ji neidomi, parduos ir nesvrbu jam kas uz ja susimokes, ar europietis,ar lietuvis ukininkas...

    Anonimas

  4. 2

    Tegu tik parduoda jei kas perka...

    Yuki

  5. 1

    Pamirski anonime tuos laikus, "Lietuvos zeme tik lietuviams, jos pilieciams" -Tai niekados ir nebuvo ,net pagonybes laikais.
    "Lietuvis" -taip pat buvo atsiveztas is svetur,sioje vietoje apgyvendintas ir savo "Ponu"-vergautojas "pakrikstytas" lietuviu. buvome taip pat tik nedidele kolonija is grupeles ivairistauciu pabaltjos saliu.
    Va,taip tapome "lietuviais" ir ne savo zemeje.Tik cia prigijome...
    pirmieji "ponuliai" ,kas ismire,o kas atejus sovietams,savo noru ir prisijunge prie tos sajungos.
    Visai lygiai taip pat,kaip dabar ir europos.
    Taigi buvome visada valdomi svetimtauciu,niekada nebuvome individualus! Ir nuo savo "Ponuliu" nepriklausomi.
    Taigi isvada del referendumo mano poziuriu tokia:
    1. jei esame europieciai, ir pagal Briuselio direktyvas bei susitrimus,negalime ne vienam uzsienieciui is europos sajungos uzdrausti emigruoti i lietuva,cia dirbti ir kurti savo ukini versla.
    2.Tai draudimu pirkti zemes,ir isitvirtinti LT valstybeje,pazeidziame europietisko suveriniteto salygas, ir privalesime uz si pazeidima,uz kuri pasirseme patys savo noru, ismoketi briuseliai, ne tukstantines sumas baudu, o milijardines!
    taip galim uzdrausti pirkti,ar imigruot i Lietuva.
    Tik kas mokes ta Milijarda baudu? Ar tas kas laiko dirvonuota zeme,ir isprincipo neparduoda,kad nedirbtu jos pvz: "Negriukas ukininkas",gyvenantis kurioje nors europos salyje patapes jos pilieciu?
    Tai ir taip aisku, kad ir be referendumo to milijardo,neturime...
    O ir esame parsiskoline ir turedami savo zemes,tiek.
    Kad dar negimes LT busimas kudikis, jau yra Valstybei skolingas uz pridirbta bardaka iki jo gimimo daugiau nei 500.000 Lt

    Anonimas

  6. 1

    tikiuosi, kad sio tupo referendumo nebus, o jei bus, kad tauta bus pakankamai protinga nepjauti sakos, ant kurios sedi:) Vis tiek, silpnybe susiskaldyme, tad turime vieningai eiti i EU:)

    Anonimas

  7. 1

    Dar kartą kartoju, referendumas yra aukščiausia tautos VALIOS išraiškos forma ir taškas. ReferEndumo metu priimto įstatymo NIEKAS iškyrus pačią TAUTĄ, negali nei atšaukti, nei paskelbti neteisėtu. Kadangi surinkta 300000 parašų valdžia ir pridėjio į kelnes ir puplė į isteriją.

    Skaitykite ekspertai.eu, o ne Delfi ar Lrytą. Mamanija irgi gerai, nes ji padeda atsirasti Lietuvos piliečiams.

    Anonimas

  8. 1

    anonime, as kalbu apie siuo metu LR galiojancius istatymus

    raima

  9. 1

    raima, tai tegu nuomoja tie uzsienieciai jei taip nori, kam tu siulai parduoti? nes pardaves atgal nesusigrazinsi, tik po kiek metu pamatysi kad lietuviai liko bezemiai, nes tautieciai visada mego parsiduoti, jiems pinigas svarbiau net uz tevyne

    vinipukas

  10. 1

    Siūlau, kad tie seimo nariai, valdžios žmonės, bankai, kurie pigiai prisipirko žemės ir dabar laukia, ją kuo greičiau parduoti užsieniečiams ir norėdami pasipelnyti PTRADĖTŲ DIRBTI žemę ir ji tada nebūtų apleista piktžolėmis. Žemės referendumo tikslas, tokią valdžios savivalę STABDYTI. O užsieniečiai, jeigu jie nori žemę dirbti ir investuoti Lietuvoje, jie gali tą žemę išsinuomoti. ŽEMĖ turi priklausyti Lietuvos piliečiams. NĖRA ŽEMĖS - NĖRA VALSTYBĖS. Žemių supirkinėjimas kitose šalyse yra nauja kolonializmo forma. Nesileiskite klaidinami valdžios.

    http://www.lietuvosmiskai.lt/go.php/lit/1/4183

    Anonimas