• 17ats.

    sveikos, norejau paklausti ar galima prisiteisti alimentus nuo pat gimimo vaikucio?

    mes nebuvome susituoke , gyvenome kartu bet dabar jau 5 menesiai kaip gyvename be vaikucio tevo ir jis nuo pat gimimo nesirupino vaiku ,nei moka alimentu

    ogikeeTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Del alimentu,pas notarus nieks nesikreipia :D
    O tevystei patvirtinti,tereikia abiem tevam tureti savo asmens dokumentus,ir motinai pazyma apie nestuma,kuria isduos ginekologe.Kai kur ji mokama (kazkas apie 17Lt)

    Anonimas

  2. 2

    Pitbulis, be abejo svarus argumentas, vaiko saugumo sumetimais,be abejo gali vaiko neduoti. Cia bet kas tave pateisins.

    Anonimas

  3. 2

    Kuomet vaiko tevas visiskai neislaiko vaiko finansiskai, nereiskia kad neturi ir ugdyti moraliskai ir visapusiskai. (Jei vaiko tevas neturi pajamu,privalo vaika tinkamai kitomis kryptimis ugdyti,lavinti priziureti).
    juk mama pvz: pasirinkus 3metus vaiko prieziuros atostogu,uz trecius metus ne cento negauna, o vaika tai ugdo toliau,rupinasi.
    O kuomet kyla gincas,del vaiko lankymo, nepasidalinat pareigomis,tada jau reik kreiptis i vaiku teisiu tarnybas,kad nustatytu vaiko lankymo ir prieziuros grafika.
    Savavaliskai "izoliuoti" vaika nuo vaiko tevo yra nusikaltimas, kuomet nera tokio teismo sprendimo, jog vaiko tevo teises i vaika yra apribotos.Ar anuliuotos.
    Turit abu vienodas pareigas.

    Anonimas

  4. 2

    Del alimentu,pas notarus nieks nesikreipia :D
    O tevystei patvirtinti,tereikia abiem tevam tureti savo asmens dokumentus,ir motinai pazyma apie nestuma,kuria isduos ginekologe.Kai kur ji mokama (kazkas apie 17Lt)

    Anonimas

  5. 2

    to anonimui:
    Pas notara gali kreiptis,(abu vaiko tevai) jei dar vaikelis
    negimes ir nestumas ne mazesnis kaip 6men. Del busimos vaiko tevo, tevystes pripazinimo.
    Tokiu atveju,kuomet tevai yra nesusituoke,tai labai palengvina susitvarkyti vaiko gimimo liudijime irasus,apie vaiko tevus. nes po vaiko gimimo,tai padaryt bus keblu,kai nera nustytas vaiko tevas.gali prireikt ir DNR irodymo.

    Anonimas

  6. 2

    Zinoma kad galima, bet kai yra pripazinta vaiko tevo tevyste.O jei vaiko tevas atsisako ja pripazinti, tuomet vienintele iseitis,tai teva paduot teismui (vaiko tevo tevystes nustatymui) ir pirma atlikti DNR tyrima. Jei teismo sprendimu bus patvirtinta tevyste, tai ir alimentai,po padavimo bus issieskomi nuo pat vaiko gimimo.
    Alimentus galima prisiteisti ,net atbuline data, bet ne daugiau kaip uz praeitus trejus metus.Jei anksciau niekuomet ju nereikalavote.
    Jei vaiko tevas nenores toliau nei geruoju,nei per anstolis moketi alimentus, vengs. Tuomet i soc. poskyri pristatysite is anstoliu pazyma,kad negaunate alimentu, ir jus gausite is Valstybes remiamo fondo " valstybinius alimentus",numatyta tam tikra suma.
    O vaiko tevas,nuo atsakomybes,vis tiek nepabegs.Anksciau ar veliau,valstybe issireikalaus,tik jau kur kas didesnes sumas,arba gali but baudziamas arestu.

    Anonimas

  7. 1

    nei tas suo mates vaiku nei ka ir niekas nezino kas jam saus y galva tam suniui , o gal zinote kiek priklauso vaikui alimentu nuo tevo puses?

    ogikee

  8. 1

    na bet jai jis jos neislaiko ir alimentu net nesu prisiteisusi. o dar baisiausias dalykas jog jis augina suni pitbuli , jie yra koviniai sunys tai jai vaikui kas atsitiks tai as jau save griausiu visa gyvenima ,jog kam daviau vaika

    ogikee

  9. 1

    o tarkim as jam privalau vaika duoti tokiu atveju jai jis jos neislaiko? ar ne?

    ogikee

  10. 1

    vaikas turi tevo pavarde

    ogikee