• 23ats.

    Sveikos.Ka manote apie mamas,kurios nestumo metu ruko?ir nevengia isgerti?

    na asmeniskai as pati nestumo metu nerukiau..o kartais kokie alaus stkline isgerdavau..va laukiasi vyro brolio zmonasiuo metu jai 20 metu..bet ruko,kaip senas vyras..ir dar geria kone kiekviena savaitgali..man asmeniskai protui nesuvokiama kaip taip galima negalvoti apie kudiki..

    nadeMotinystė (nėštumas, gimdymas)ĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Tai, kad moteris, negerbia saves ir savo dar negimusio kudiko. Siaip as buciau uz tai, kad tokias personas netgi baustu. Nu stikline alaus, tikrai dar nieko kada nekada, nu bet cigaretes..!!!! Obuoli geriau griauztu pasiemusios vietoj cizos.... ar ciupaciups ledinuka, tikrai geriau nei cigarete, O apie gerima, tai ka as galiu pasakyti, kad sutrikusios raidos kudikiu namai tikrai dar ilga laika gyvuos...

    Shirse

  2. 5

    nera zodziu net apie tokia motina,tiksliau ji isvis neverta motinos vardo. kai suzinojau kad nescia organizmas pats atmete rukyma o apie gerima tai irgi net minties nera per naujus metus puse stiklines sampano isgeriau ir tai save grauziau kaip kokia kvaile kam as ta lasa sampano isgeriau :D O ka jau kalbet apie gerima kiekviena savaitgali,o kaip i tai reaguoja jos vyras?mano vyras tokiu dalyku net neleistu

    sandija1

  3. 4

    Placenta visiškai praleidžia alkoholį, tad vaiko kraujyje būna tokia pati alkoholio koncentracija, kaip ir motinos. Net jei tuo metu jokių apsigimimų nepastebima, pasekmės gali būti juntamos vėliau – nustatyta, kad girtaujančių motinų pagimdyti vaikai užaugę 10 kartų blogiau toleruoja alkoholį, taigi yra beveik užprogramuoti alkoholiko ateičiai.

    Nesaikingas alkoholio vartojimas pirmaisiais nėštumo mėnesiais, kai formuojasi kūdikio vidaus organai, padidina riziką, kad jis gims su vidaus organų vystymosi defektais. Po 10-13 nėštumo savaitės organai jau būna susiformavę, tačiau alkoholis naikina jų ląsteles – pirmiausiai centrinės nervų sistemos. Todėl didėja psichikos negalių, protinio atsilikimo rizika. Su alkoholio vartojimu siejamas ir vaikų hiperaktyvumo sindromas.

    *************************************

    Lyginant rūkančiąsias su nerūkančiomis ir nepatiriančiomis pasyvaus rūkymo žalos, pastebėta, kad rūkančiųjų kūdikiai gimsta mažesnio ūgio ir svorio. Jei rūkančioji nusprendžia mesti rūkyti, labai svarbu tai padaryti kiek įmanoma anksčiau. Jei nėščioji meta rūkyti iki dvyliktos savaitės nėštumo, tik 2 procentai naujagimių gimsta mažesnio ūgio ir svorio. Jei metama rūkyti vėliau (tarp 12 ir 32 savaitės) – net 10 procentų. Taip pat nustatyta, kad dėl pasyvaus rūkymo jau 20-ąją nėštumo savaitę galima pastebėti vaisiaus galvos apimties pakitimus.

    Vaikams gimus problemos nepasibaigia. Gimę vaikai gali turėti didesnę apsigimimų riziką. „Rūkymas nėštumo metu siejamas su 30 proc. didesne „kiškio lūpos“ bei „vilko gomurio“ rizika bei 20 proc. didesne šlapimo sistemos apsigimimų rizika. Vaikai, kurių tėvai rūko, dažniau serga bronchine astma, kitomis kvėpavimo takų sistemos ligomis, vidurinės ausies uždegimu. Taip pat buvo nustatyta, kad tėvų rūkymas gali padidinti vaikų vėžio (limfomos, smegenų vėžio, leukemijos) atsiradimo riziką“.

    Yuki

  4. 3

    Ji nežino ką reiškia žodis MAMA ir SVEIKAS VSIKAS. Nes gali tekti save kaltinti dėl tam tikrų priežasčių,kaip dažnas vaiko sergamumas,bronchinė astma ir t.t.

    Anonimas

  5. 3

    tai jau taip jeigu protelio nera tai nieks ir nedades,bet vyras manau irgi aplaidziai ziuri juk vaikas ir jo as jo vietoi netyleciau ir pasakyciau kad vaikas abieju ir nesutinku ji zalot.

    sandija1

  6. 3

    siaubas kazkoks..nera nieko uz baisiau vaika zalojancia nescia moteri. mano vyras tokiu dalyku ne uz ka man neleistu skristu is ranku visi kancarai ir alchoholis jeigu pamatytu toki vaizdeli :D

    sandija1

  7. 3

    jos vyras zodzio neturi..ira uzsedusi ant sprando,kaip reikiant

    nade

  8. 2

    jooo, dar jos save "mama" vadina, kokia gi cia mama jei cigaretes is burnos neistraukia... man tai truksta zodziu. salia manes parkelis yra ir netoli poliklinika, tai oj kokiu pilvotu pasiziuriu kaip ruko, joms gi grazu, mada gal kokia, nezinau. as pati nerukanti.

    tikmama

  9. 2

    ka cia bemanysi, baisu ir tiek. BAISU!!!

    tikmama

  10. 2

    tokiu nelaikom mamom, nes jei taip daro, vadinasi nemyli vaiko, tai pagalvokit ka darys su vaiku kada jis gims jei dabar nuodija, gaila mazo zmogiuko, nes jau nuo mazens jis bus mokomas blogio, augs skausme

    vinipukas