Atsakymai

  1. 3

    kaip gegužiukas sakė gal nori žmogus reikšmingas būti, pasirodyti prieš kitus - tai ir yra savo realaus gyvenimo nepasitenkinimas. Jeigu žmogus visa tai turėtų realiai, vadinasi facebook nebūtų toks aktyvus, nes tiesiog nebūtų laiko. O kodėl realybėje nėra reikšmingas? kadangi taip nėra kaip norėtųsi, todėl facebook nuotraukų daug daug, gauna "laikų", dėmesio ir tai atneša gerą jausmą tam nepasitenkinančiam realiame gyvenime ;) Bet reikia nepamiršti, juk mūsų tikras gyvenimas ir yra realus, o ne internete nuotraukose. Dažnai net nuotraukos būna retušuotos, fotošopintos... dažnai net komentarai būna nenuoširdūs.. ah kokia tu graži, kaip gražiai atrodai, o galvoja velniai žino ką :)

    lydekaite

  2. 2

    Neturejimas kas veikt+burbulo putimas.Manau tai daro nebrandzios asmenybes,gerai,kam pavyksta is to isaugt.

    grirute

  3. 2

    Tikrai nesutinku. As pati gana aktyvi Facebook'e, ir nemazai viesinu apie savo gyvenima, nes man tiesiog taip patinka, o ne del to kad buciau vienisa, kad truktu demesio, ar kad mano tikras (realus) gyvenimas butu neidomus. Beje, jei jis toks butu, tikriausiai nelabai butu ir ka viesinti.

    Yuki

  4. 2

    mano supratimu, tai rodo nora bendrauti.dalijimasis geriausiais gyvenimo momentais vienisumo jausmo tikrai nereiskia

    raima

  5. 2

    Tiesa sakot kai kurios, FB stipriai neatitinka realybės. Kai turėjau FB turėjau tik tris nuotraukas ,į metus po nuotrauką. Buvau lepinama komentarų. Tačiau mane tas erzino,neatitiko realybės. Aš mieliau renkuosi,tikrus "gyvus" komplimentus,komentarus. Kurių beabejonės ne tokie dažni :-D

    Anonimas

  6. 2

    tikrai nepritariu, daugiau noru pasirodyti tai yra va keliauju, va mosklai kokie va kursai kokie, zodziu pasirodymas tikrai ne vienisumas, nes vienisas nelabai keliauja, nevaiksto i vakarelius tad ir i FB nebus ka ikelt.

    Anonimas

  7. 2

    Daugybė priežasčių gali būti jeigu žmogus ypatingai atvirai viešina savo gyvenimą FB.
    Viena iš jų tas vienišumo jausmas, kiti gali būti kažkuom nepatenkinti savo gyvenime, todėl vis bando kažkur susikurti tam tikrą tobulą gyvenimą, kur visiems viskas gražu ir miela.
    tas labai atviras gyvenimo viešinimas kibernetinėje erdvėje lyg kuria patį gyvenimą internete. Tarkim kažkas nutinka ir tuoj pat puola žymėti facebooke. Tai tarsi naujas kuriamas gyvenimas. Bet reikia nepamiršti, kad visi žmonės turi gyvenimus ir tam tikros detalės nebūtinos žinoti visiems. Arba galbūt gali kažką viešinti, na bet nesutinku kad tarkim skrenda į oro uostą ir pažymi "jau mes tam ir tam oro uoste", tada krūvą nuotraukų iš atostogų prikelia, tada jau įkelia kaip valgo pusryčius, pietus, vakarienę ir t.t. t.t., tada jau pasižymi kitam oro uoste kad jau grįžta ir po kiek laiko iš namų rašo "pagaliau namai namučiai!". tai palaukit žmogus ar atostogavo ar prie kompiuterio sėdėjo? Kartais net atrodo, kad kažkas negali ramiai sau pasidžiaugti pvz dviejų laime, intymumu, draugyste vienų dviejų, arba šeimos laime.. būtinai tą intymumą išsklaido facebooke, tada tarsi pasitenkinimas būna, bet kai intymumo nebelieka, viskas atvira ar tikrai taip jau gerai? Negi aš dabar rašysiu į facebook kad esu labai labai laiminga, prikelsiu daug foto, nes jaučuosi graži, prikelsiu vaiko foto, nes ir vaikas man atrodo labai gražus, su vyru prikelsiu foto... bet ir taip aišku, kad nebūna šeimos be dūmų, kada nors ateina ir krizė, kada nors pasipykstam, kodėl niekas nekelia tokių dalykų jei jau viešina viską? :)) Manau kas per daug tai tikrai nesveika. ir jei liūdna ar nepatinka kažkas geriau realiame gyvenime tvarkytis, bendrauti realiai, o ar ten dviese keliauja ar nekeliauja - nu kam visam facebook žinot? įkeli grįžus vieną foto iš kelionės ir užtenka ;) pasirodai kad gyva sveika...

    lydekaite

  8. 2

    Gal is dalies pritariu.Bet siaip dazniausiai aktyviai viesinasi tie,kuriems svarbus pasirodymas pries kitus,save sureiksminant.Tas pats realiame gyvenime.Bet cia nebutinai del vienisumo jausmo.Tiesiog yra labai didelis noras buti "svarbiu" draugu,seimos rate.Kiti juk tik ir "gyvena" draugu,pazistamu,kolegu nuomone.Socialus gyvenimas svarbesnis nei,sakykim,kitiem,ramesni gyvenima megstantiem zmonem.
    Asmeniskai FB nesu aktyvi,bet su malonumu perzvelgiu kitu draugu darytas nuotraukas ar perskaitau mintis.

    geguziukas

  9. 2

    Tačiau gaunamas dėmesys daugelį malonina,tai reiškia mėgsta dėmesį gaudami už "patinka"o dar jei komentarai,gražūs ir mieli širďžiai,tai ir pasileidžia iš vadžių :-)

    Anonimas

  10. 2

    Nepritariu. Netgi VISIŠKAI nepritariu. Žinau palyginimus,neatitinka šitoks mastymas. Čia jau nuo kiekvienos asmenybės asneniškai priklauso tai.

    Anonimas