• 26ats.

    Merginos kaip gimdete su epiduru ar be ? papasakokit kaip kas ? Man treciadieni terminas as iskarto pasakiau daktarei kad noriu epiduro nes pazystu tiek save tiek savo kuna kad nesu pakanti skausmui. taip pat ir daktare patare jauna esi pirmas leliukas imk epidura. Bet skaiciau internete tiek teigiamu tiek neigiamu pasisakymu kad jau ka dievas dave ta dave kam cia visokie epiduurai kiek draugiu gimde sake neisivaizduoja gimdymo be jo. Idomu jusu nuomone ;)

    JusteeeMotinystė (nėštumas, gimdymas)ĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    ir as norejau epidiuro, bet nespejau jo isigyti ir per stresa pasimirso. nes vaikutis 3 sav anksciau gime

    samsung1992

  2. 3

    Panaudojus Epidura ,pvz: mane maziausiai domintu jusu savijauta ,kas jums gerai ar blogai. Nors ir "mirstanti" vistiek privalesite,nors keturiom ropstis ir priziuret savo kudiki.
    Pats svarbiausias ivykis po epiduro tenka ne jums , o kudikio atejimo i pasauli apsunkinimas. Nes naudojant nejautra, jus isvis nesuprasite kada jis gimsta, kada stngintis,stumti, ir t.t..
    Taigi jei gyd. ims jus dresiruoti ir vykdyti ju paliepimus,tai kaip susisnekesite,kaip ka suprasite,toki finala ir turesite. Vis tiek neisvengsite,nei tarpvietes kirpimo, o jis bus ir dar ziauresnis nei stngos metu. Dar labai svarbu zinoti fakta, kad po pasyvaus gimdymo,vos gimus kudikiui,jei vaikutis net ir sekmingai "praejo" gimdymo takais, jokiu budu negalima nukirpti virksteles bent pirmas 7 minutes.
    Nes didziausia siu vaistu problema yra ta, kad smarkiai sumazejus saremiu intensyvumui, nepakanka spaudimo,padavimo pulsuojancio kraujo i vaikelio gyvybiskai svarbius organus per virkstele.Kudikis labai apribojamas dieguonies gavimo deficitu. Otai gali but rimtu pasekmiu priezastimi. Todel anksciau nukirpta virkstele, sukelia stipru soka, del oro trukumo.
    Gauti epidura - Tolygu gimdymo veiklos laiko sustabdymui.

    Anonimas

  3. 3

    As siulyciau is karto nepirkt,o jei bus dideli skausmai gydytojai patys pasiulys.Man siule atsisakiau,kai paprasiau buvo per velu.

    grirute

  4. 3

    Gimdžiau be epidiurinės nejautros, nors visad sakiau sau,kad gimdysiu tik su ja. Aplinkybės susiklostė taip,kad gimdžiau ne Lietuvoje ir čia kainuoja 300euru ji.
    Na, pusę plaukų nuo galvos nusiroviau, du kart vos samonės netekau, rėkiau,kad viskas nebegimdysiu, bet susiėmiau ir pagimdžiau. Skausmus visus pamiršau iškart ir gimdysiu dar ir gimdysiu :)

    Talvi

  5. 3

    As gimdziau be jo,nors man buvo siulyta ir tuom tikrai labai dydziuojuos,pagimdziau sveika ir dideli vaika be jokiu tu epidiuru.ir esu tik uz naturaluma.

    ABMamyte

  6. 3

    sveika ka galiu pasakyt as dariausi epidiura bet dabar gailiuosi problemos su nugara neispasakytos skausmai ,kas ka darai sunkaus pasilenkus po to vaikstai kaip strutis susilenkus koke 10 minuciu .kiek mamu draugiu daresi visos turi sia problema ,na jai yra galimybe be jo nuosirdiai pasiulysiu nesidaryk poveikio daktarai sako nera bet tai ne tiesa.

    Ellen7

  7. 2

    Gimdziau ne tik su epiduriniu bet ir didesniais nuskausminamais...nes buvo komplikuotas gimdymas. Del epiduro labai dziaugiuosi, jis, pamenu, po buvimo 3 dienas saremiuose, buvo kaip koks issigelbejimas, kaip saule nusvitus-ir jegu atrodo daugiau kai skausmas nezmoniskas dingsta, ir moraliskai atsigauni, ne tokia prislegta skausmo ir laukimo... o ji atliko labai greitai, visai neskausmingai. bet jis baigiasi po tam tikro laiko ir saremiu skausmas grizta. as ji tikrai rekomenduociau

    Sausainiuke

  8. 2

    As irgi nejutau nieko, nei koju nei y toleta galedawau nueit gulejau lovoj nuo pat atvaziavimo iki gimdymo, seseles slangute kisdawo kad galedawau pasysioti nes pati nueit negalejau nejauciau apacios, bet cia normalu taip, ir man epidiura atjunge tik kai viskas baiges kai pagimdziau ir kai susiuvo, ir taj y palata kai nuveze 6 val negalejau dar atsikelti, seseles man padedawo viska pasikeisti ir dar tableciunuo skausmo atnesdawo kai epidiuras atsileisdawo

    santa22

  9. 2

    As pries 2 savaites pagimdziau taj epidiura pasemiau. Atvaziavau y ligonine su 4 cm daktare sake jei tiek iskentejiai gali naturaliai pagimdyt, bet kuo toliau tuo labiau skaudejo guliu lovoj prie aparatu pajunkta ir visa susurietus guliu nes skausmas baisus buvo, neiskenciau pasemiau epidiura, gimdymas buvo ilgas o ir gimda plestis daugiau nenorejo 11 vakare atvaziavau kita diena 4 val vakaro tik pagimdziau, kirpo vandenis skatino gimdyma ir dar gimdydama plysau taj siuvo ir visa gimdyma ir saremius turejau pasemus epidiura baiges vaistai ateina pakeicia, nezn kaip buciau be epidiuro iskentus tokius skausmus o dar plysima ir siuvima aciu diewuj nieko nejutau ir pagimdziau mergaite virs 3 kg ir viskas gerai baiges.

    santa22

  10. 2

    Gimdziau be, nors planavau su epiduru, bet as nebespejau, nes man viskas labai greit ivyko, saremiai prasidejo 23 val atvaziavom i ligonine 00 h, pasake kad 7cm jau prasivere, ir puse dvieju jau laikiau ant ranku savo dziaugsmeli. Dar akuserei sakiau o epidura padarysit sako jau nebera kada tu jau gimdai. Kai man tie skausmai taip trumpai vyko,tai nieko, visa diena nieko nebuvo, saremiu skausmas tik jau praktiskai gimdant prasidejo, tai nieko be epiduro, jei tie nezmoniski skausmai butu nuo pat pradziu ten kelias val vyke, puse dienos kaip kitom, tai tikrai daryciau su epiduru.

    Enga999