Atsakymai

  1. 2

    Yuki, nors mano teisines zinios apsiriboja tik teisines psichologijos studijom, bet tikrai zinau, kad turi buti pagrindas kelt baudziamajai bylai, tai savizudybe, prarastas verslas del klaidingos informacijos, nepilnameciu pornografiniu nuotrauku ar video irasu publikavimas ir tikrai niekas nekels bylos jeigu kokia boba apzmeize kita boba kad sita miega su jos vyru. Zinau pvz. is draugu kaip vienas visuomenei zinoma zmogu isvadino gejumi ir bausme buvo tik tokia kad tave twitinimo puslapyje tam IP komputeriui buvo uzdetas veto tai yra is to kompo niekas daugiau netwitins, bet jokios bylos niekas nekele ir tai kalba eina ne apie eiline bobute. Nes nustatyti kaltininka galima tik kompiuterio IP, bet ne konkteru zmogu, o tas zmogus gali naudoti keleta kompiuteriu, be to ir tuo kompiuteriu gal visa seima naudojasi,

    vejune

  2. 2

    Tai paaugliai dazniausiai nesikreipia i policija del smeizto, isvis dazniausiai net tevams nieko nepasakoja. Ir ne tiesa kad bauda gauna tik tada kai davedama iki savizudybes ir pan. Pakanka kad smeizia zmogu taip kad tai izeidzia ji, rasoma netiesa apie ta zmogu, vartojami visokie keiksmazodziai ir pan. Net jei ir nerealus gyvenimas yra internetas, taisykles galioja ir cia :)

    Yuki

  3. 2

    jeigu irodoma kad smeiztas padare kokia zala t.y privede prie savizudybes tai gal ir keliama baudziamoji atsakomybe, bet kiek paaugliu nusizudo del smeizto, patyciu, bet nesu girdejus ar kas lietuvoje del to sedo i kalejima arba nukentejusiuju tevams buvo priteista pinigine kompensacija

    vejune

  4. 2

    Uz smeizta internete bauda gali buti pinigine arba laisves atemimu. Dazniausiai patys nukentejusieji praso priteisti atlyginti uz neturtine zala tam tikra pinigu suma.

    Yuki

  5. 1

    bauda skiriama tik teisminiu būdu, taip niekas nieko neduoda - nes kiekvienas turi žodžio laisvę, tik ją reikia protingai naudoti.

    Lulu

  6. 1

    tai priklauso nuo zmogaus,kuris reikalauja kompensacijos uz moraline zala, o ji ivardyta, kaip nuostuolis,ziurint dar ir nuo situacijos,ir padarytos zalos. Gali buti ivairi ivardyta notma gauti suma.
    Poto teismo sprendimu ta suma dar " slifuojama " ,kad butu proto ribose, nes dazniausiai uzsiprasoma neadekvaciu pinigu,pagal zalos lygi.

    Anonimas

  7. 1

    Maziau prisidirbt reikia... o paskui gazdinti.. pati kalta, kad apie tave kalba visuose saituose ne is gerosios puses, tik pati.

    Anonimas

  8. 0

    http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/kriminalai/teismas-ne-kiekvienas-izeidimas-yra-izeidimas.htm va zmones padave teisma uz tai kad sms zinute pavadino "kale" ir nieko nepese isskyrus virs 1500euru teismo islaidu..

    vejune