Atsakymai

  1. 7

    Kūdikio gimimas – neabejotinas stebuklas, kurį trokšta patirti beveik visos moterys. Tasčiau kartais motinystės džiaugsmus tenka atidėti neribotam laikui, o į širdį įsiveržia nerimas: kas ne taip? Kas kaltas? Ką daryti?

    Priežasčių, dėl kurių nesiseka pastoti, gali būti pačių įvairiausių, nuo vidaus organų ir sistemų patologijos iki nepalankaus meto kūdikio pradėjimui bei streso.

    Be abejo, tikrąją priežastį nustatyti ir skirti gydymą gali tik gydytojas, tačiau kartais sau galima padėti ir liaudiškomis priemonėmis, kuriomis nuo seno naudotasi trokštant šeimos pagausėjimo.

    Gydymas žolelėmis visada buvo efektyvi liaudiška priemonė, švelnesnė už gydymą cheminiu pagrindu pagamintais vaistais. Tačiau su sąlyga, kad ji taikoma rūpestingai laikantis vartojimo instrukcijų, dozių ir režimo.

    •Puikus vyrų ir moterų lytinių funkcijų stimuliatorius, pagerinantis kiaušidžių veiklą, yra vitaminas E. Vienu gausiausių šio vitamino šaltinių laikomas rožės žiedas, iš kurio galima pasigaminti rožių vandens ir jį gerti. Kitas vitamino E šaltinis – šaltalankis: gailma gerti jų sultis, aliejų ar valgyti šviežias uogas. Moliūgo minkštimas – dar vienas šio vitamino lobynas. Be to, moliūguose gausu kitų vitaminų ir mikroelementų, jis papildo organizmą maistingosiomis medžiagomis. Pastojus moliūgas mažina nėštumo toksikozės riziką, skatina maitinančios moters organizme pieno gamybą.

    •Efektyvia priemone nuo nevaisingumo laikoma ir paprastoji takažolė. Takažolė gydomai veikia gimdą ir kiaušides, palengvina pastojimą. Galima gerti takažolių arbatą (1 arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių užplikomas 1 litru verdančio vandens). Labiau koncentruotas nuoviras – 2 šaukštai žolelių, užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Palaikyti 4 valandas, nukošti ir gerti 4 kartus per dieną, po pusę stiklinės prieš valgį.

    •Šviežios kviečių grūdų sultys taip pat gydo tiek moterų, tiek vyrų nevaisingumą. Jos geriamos likus pusvalandžiui iki valgio po pusę stiklinės 2-3 kartus per dieną.

    •Nuo seno žolininkai šalaviją vadina stebuklinga žolele. Senovės graikai šį augalą laikė geriausia priemone nuo moters nevaisingumo, o Senovės Egipte po karų ir epidemijų moterims buvo netgi privaloma gerti šalavijo sėklų nuovirą, kad padidėtų gimstamumas. Tačiau su šalaviju reikia elgtis atsargiai, griežtai laikytis dozuotės. Nuovirui užteks 1 arbatinio šaukštelio stiklinei vandens, geriama po 1 šaukštą 2-3 kartus per dieną 11 dienų, pradedama gerti vos pasibaigus mėnesinėms. Kursas kartojamas 3 mėnesius. Jei per tą laiką nepastojama, būtina daryti 2 mėnesių pertrauką. Šalavijuose esama ypatingo fitohormono, savo sudėtimi panašaus į moteriškąjį hormoną estrogeną. Šalavijo nuoviras teigiamai veikia gimdos kaklelį, spermatozoidams tampa lengviau prasiskverbti pro jį iki kiaušialąstės.

    •Sunkumus pastoti sergant kiaušidžių uždegimu galima įveikti į pagalbą pasitelkus šalpusnių, ramunėlių , barkūno, širdažolės ir kalendulos žiedų nuovirą. Imti po 50 g kiekvieno augalo, sumaišyti ir užpilti 0,5 l verdančio vandens. Palaikyti 3 valandas, tada gerti po pusę stiklinės 5-6 kartus per dieną. Nuoviras geriamas 1-2 mėnesius, tiesa, tuo laikotarpiu reikėtų susilaikyti nuo lytinės sueities.

    •Daugybei moterų pastoti padėjo vienašalė užgina. Šis augalas naudojamas nuo įvairiausių moteriškų lytinių organų negandų, taip pat ir padeda pastoti. Nuovirui pagaminti reikia 2 šaukštų vienašalės užginos lapų ir žiedų, jie užpilami 30 ml vandens, verdami 5-10 min. Tada nuoviras 30 minučių paliekamas nusistovėti, vėliau perkošiamas. Vartojamas po 1 šaukštą 4 kartus per dieną. Gydymo trukmė priklauso nuo susirgimo sunkumo, kursas gali trukti nuo keleto savaičių iki 3-4 mėnesių.

    •Be nuovirų iš gydomųjų žolelių dar galima pasigaminti verbą, nešančią namams laimę.

    •Žyniai nuo seno moterims, trokštančioms pastoti, rekomenduodavo namuose turėti fikusą ir rūpintis juo tarsi vaiku.

    Mazute

  2. 6

    Anonimas, ko negali buti ?

    Mazute

  3. 5

    gitaniux, kokias zoleles gerei ? ir kiek laiko

    Mazute

  4. 3

    jau geriau pasikliauciau liaudies med negu gerciau visokius vaistus

    sheelsi

  5. 2

    nebandziau liaudies medicinos,pavyko pastoti po keliu menesiu bandymo

    ruta26

  6. 2
  7. 2

    Nebandziau :) Neturejau tokios info :0

    Jorkaile

  8. 2
  9. 2

    nereikejo man jokios liaudies medicinos..netikiu tokiais dalykais

    ingrandr

  10. 2

    As visada pasisakau uz liaudies medecina. Zinoma, reikia pradzioj suzinoti priezasti kodel negali pastoti, bet jeigu tradicine medecina nieko neranda, tai tada tik liaudies ir netradicine medecina. As pati valgiau daug moliugu seklu (buvau radusi info, kad padeda nuo nevaisingumo), dar kartu su vyru valgem Ajurvedini zoleliu misini Dabur firmos (neatsimenu pavadinimo), i jo sudeti ieina apie 100 viskoiu zoleliu, padeda nuo daugelis ligu ir nuo nevaisingumo. Dar sveika gyvensena, sportas, meditacija, viska kartu paemus po metu susilaukiau savo pirmo stebuklo :))) Liaudies medecinos priemones veikia zymiai leciau negu vaistai, bet manau, kad veiksmingaiu, nes subalansuoja visa organizma, atsiranda daug energijos, net oda pagrazeja. Man padejo, todel visiems dabar rekomenduoju pasidometi ir issirinkti kas priimtina :)

    mamyčiukas