• 7ats.

    Kaip zadat apsaugoti savo dukras nuo per ankstyvo lytinio gyvenimo?

    Manau, is jusu daugelis mamu turite dukrytes, tad kaip zadate jas apsaugoti, kad jos lytinio gyvenimo nepradetu per anksti?

    dzeniSu vaikaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2
  2. 1

    saugot gali diena nakti vistiek neapsaugosi, belieka tik kalbetis kalbetis kalbetis, ir pasistenkti ,kad dukra suprastu ,kad per anksti nera gerai...supras ar ne cia jau laikas parodys, auginu sunu kuris dar maziukas ,bet ir man aktualus tokie klausimai,juk kazkada reiks kalbet sitokiais klausimais,kazkaip aiskint,kad nepridirbtu vaiku :))) per anksti...:))))

    Milana69

  3. 1

    Labai jau anksti galvoti... Uždraustas vaisius visada saldesnis, tad drausti tikrai nieko nereikia :)) Dabar galvoju vienaip, bet gal mano požiūris po 10 metų pasikeis, tad neverta dabar kvaršinti savo gražios makaulės :)))

    Irma

  4. 1

    kad kazi ar galesi kaip nors apsaugoti jei jau nores tai nei tavo kalbos nei dar kas nepades... o jei drausi tai tiesiog nieko nezinosi...

    poolman

  5. 1

    Na, manau, kad toks klausimas tiktrai gali buti aktualu, juk mergaites auga, ir isauga i mamas, todel labai saunu, kai jau jauname amziuje stengiasi issiaiskinti, kaip reiketu elgtis paciai, kaip reiketu bendrauti su kitais ir galu gale, kaip reikes aukleti savo vaikus. Toks noras sveikintinas.

    Kaip as elgciausi su jau paaugusia dukra? Pirmiausiai, nieko nepadarysi per viena diena. Kaip mamytes jau minejo, svarbiausia, kalbetis, bet tai nereikia pradeti daryti tik / jau tada, kai problema atsiranda ir jau kai itari, kad dukra pradejo lyt. gyvenima. Reikia nuo mazumes su vaiku bendrauti, klausti, kaip sekasi, stengtis parodyti, kad supranti, t.y., kad vaikas nebijotu pasipasakoti savo minciu, kad nesijaustu, kad bus pasmerktas. Jei vaikas nuo mazu dienu iprnta pasitiketi tevais, siuo atveju turbut dukra pasitiketu mama, tai ir paaukusi dukra dalinasi mintimis su mama. Bendraujant su vaiku galima matyti pirmuosius zenklus, kas vaikui pradeda rupeti, tada labai lengva ji pakreipti tinkama linkme. Kaip ta padaryti priklauso nuo vaiko charakterio, vieniems vaikams uztenka ilgu pokalbiu, kitiesm - grieztesnio zodzio, tretiems, atvirksciai, reikia suteikti laisve ir atsakomybe ir tik tada jie pradeda ziureti i viska atsakingai.
    Mane tevai taip auklejo, stengesi parodyti, kas gerai ir kas ne, kai buvau 10-12 gana grieztai, o kai prasidejo paauglyste, dave laisve, bet visada pabrezdavo, kad tikisi, kad as protingai naudosiuos laisve ir labai tikejosi, kad elgsiuos atsakingai. As taip stengiausi nenuvilti tevu uz suteikta laisve ir atsidekoti uz pasitikejima, kad beveik niekad jo nesulauziau. Kai budavo pagunda ka nors padaryti, visada pagalvodavau, gi manim taip pasitiki, as negaliu blogai elgtis. Aisku, budavo nuklydimu, bet kam ju nebuna?:)

    Rasele

  6. 1

    na man atrodo galejai sy sakini parasyt i ana klausima kur pries tai buvai uzdavus.. pasikartosiu kaip ir rasiau anam klausime, vaikus reikia uzimti, jiems aiskinti.. nesvarbu ar tai berniukas ar mergaite..

    kristale

  7. 0

    geras atsakymas emiliuka,net juokas sueme:DDDDDDka cia bepadarysi visas gyvenimas dar pries akis ir dar koki 10metu(maziausiai) tai tikrai del to esu rami,o po to ziuresim kokie laikai ateis

    iirina