• 10ats.

    juridinis klausimas tuokiantis

    gal zinote ar galima tuokiantis LT pasiimti vyro pavarde, nekeiciant jos, nepridedant jokiu galuniu.. teko girdeti ir taip ir taip :) pvz aurelija simutis , daina bosas... atrodo viena ju istekejo lt, o kita kazkur uzsienyje... mane domina ar lt galima?

    julieteTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    man atrodo kad galima,arba tokia pavarde kaip zvonke:-)

    daina

  2. 2

    As tuokiausi 2007 metu gale, tai irgi jau buvo galima bet kokia galune rinktis, pati savivaldybes darbuotoja man taip sake, nes klause, kokia galune rinksiuos, bet pasirinkau iprasta lietuviska. O kazkokiu specialiu dokumentu nereikia, viskas taip pat.

    Agne

  3. 2

    pvz mano vyras Povilas Mundis, as Jolanta Mundis, dukte Gabi Mundis.Nieks neklause ir nei zodzio nesake del pavardes be to dukters gimimo liudijimas paimtas pries 4 men tai jeigu negalima butu kazka gal pasake.

    zuzulia

  4. 2

    tuokiausi 2007metais Vilniaus Civilines Metrikacijos Skyriuje.Ir mano ie vyro ir dukters pavardes yra tos pacios su galune "is".

    zuzulia

  5. 2

    zuzulia, o tai tu tuokeisi LT ir dokumentus tvarkei LT, kad tau leido palikti vyro pavarde, nepakeista? O tai kuriais metais cia jau tuoketes, kad galima pasilikti vyro pavarde? nesu to dar girdejusi, kad butu leista. svarste tokias galimybes bet kad prieme, negirdejau. nebent galima vietoj -ienes, deti galune -e, tada pvz., jeigu vyras paukste, tai ir zmona bus paukste arba paukstiene; o jeigu vyras paukstis, tai zmona irgi bus arba paukste arba paukstiene. Na, nebent tai jau naujai priimti istatymai.

    Anonimas

  6. 2

    taip galima, as turiu vyro pavarde ir ji baigesi galune "is".jokiu problemu nera juk pats rasai kokia pavarde nori.

    zuzulia

  7. 1
  8. 1

    o idomu pagal koki istatyma? nes kai tuokiausi, man neleido

    Jorkaile

  9. 1

    zvonkė čia ne prie ko , kalbama apie tai ar galėtų būti natalija zvonkus , mano pav .yra Irma Daugnorė vyras Daugnora, čia kalbama ar aš galėčiau būti Daugnora atsakymas galėčiau.

    Dominyka26

  10. 1