• 17ats.

    Kiek kartu per metus suages zmogus ir vaikas gali darytis rentgeno nuotraukas?

    Rentgeno spinduliai yra kenksmingi, jei ju organizmas gauna per daug, o kur ta riba?Gal kas is mamyciu zinote?

    IdoraSveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    į metus gal kokius 1-2kartus kuo reciau tuo geraiu o vaikas tai tik 1karta

    mamyciuke

  2. 3

    Patartina kas antrus metus darytis plauciu rengeno nuotrauka,o siaip kuo reciau tuo geriau

    birute1127

  3. 2

    šiaip galima tik vieną kartą į metus,aišku esant reikalui gali padaryti ir ne vieną kartą.visgi apšvitina.

    emiliukas

  4. 2

    Dozė vardan išsigelbėjimo

    Ribos, kokia dozė pacientui yra leidžiama, nėra. Rentgeno tyrimai atliekami griežtai pagal medicininius parodymus. Tai gi, jei kalba eina apie žmogaus gyvybę, tai ligoniui bus atliekama tiek procedūrų, kiek reikės. Beje, rentgeno nuotraukos apšvitos dozė mažesnė, nei fluorografija. O darant stomatologinę nuotrauką apšvita tėra iš vis nedidelė. Žinoma, niekas nesiims tvirtinti, kad rentgeno poveikis yra naudingas organizmui, bet kartais tai vienintelė galimybė išvengti dar didesnio blogio, kuris gali pakenkti sveikatai, o gal ir gyvybei. Specialistai įsitikinę: jei žmonės būtų fluorografiją darę reguliariai, mūsų negąsdintų toks tuberkuliozės ir kitų plaučių ligų pliūpsnis, koks yra dabar. Tą patį galima pasakyti ir apie pieno liaukų vėžio profilaktiką. Ligonių skaičius sumažėtų daug kartų, jei moterys netingėtų atlikti šį tyrimą.

    Idora

  5. 2

    Manau, pora kartu i metus tikrai nepakenks. Neseniai pas dantista viena danti taisiau, tai kol jis ji sutvarke, kiek kartu mane fotografavo... gal kokiu 10 kartu net i menesi gavosi. Jeigu jau taip, tai gal ir nieko baisaus. O kad mano maziuka taip svitintu, tai nenoreciau.

    Agne

  6. 2

    radau toki straipsni :Rentgenas:bijoti ar ne? cia istraukos:
    SVARBU
    Ar nėštumo metu galima daryti rentgeno tyrimus? Žinoma, tai nepageidautina. Tačiau kartais (pavyzdžiui, jie kas nors lūžo ir tai gali būti pavojinga gyvybei), be šito neišsiversite. Tik būtinai pilvo sritį reikia apsaugoti specialia švinine prijuoste. Medikai teigia, kad geriausia radiologinius tyrimus atlikti bent jau po 25 nėštumo savaitės. Jei tyrimas būtinas ir jo negalima išvengti, geriausia pasirinkti mažiau kenksmingą vaisiui būdą – magnetinio rezonanso tomografiją. Būtent šis metodas dažnai naudojamas ne tik nėščiosios tyrimams, bet ir negimusio kūdikio sklaidos trūkumams ištirti. Moteris tiriama ne rentgeno spinduliais, o patalpinus į stiprų magnetinį lauką. Todėl šis metodas neturi kenksmingo poveikio vaisiaus raidai.

    IR DAR

    Rekomenduojama, kad medicininė radiacijos apšvita neviršytų 0,6 mSv per metus. Tokią radiacijos dozę gauname atlikę mažiausiai tris krūtinės ląstos rentgenogramas. Jei šviesim dubenį, rentgenogramų galėsim atlikti mažiau, nes gaunama dozė daug didesnė. Kad gautumėte apšvitos dozę, kuri gali sukelti vėžį, per metus jūs turėtumėte atlikti daugiau nei 250 krūtinės ląstos rentgenogramų. Būtent ši dozė yra maksimali, ir jos negali viršyti net radiologijos kabineto darbuotojai.

    Idora

  7. 2

    na ziurint koki rejkia darytis...kaj buwom su wyru darytis rengena taj ten prie kabineto duru buwo pakabinta kiek kokiu galima daryti...internete per google paieskok..turetu buti aprasyta:)

    VilijaPovilioniene

  8. 1

    viena karta ir ne daugiau

    ruta26

  9. 1
  10. 1

    Girdejau apie kenksminga poveiki. bet as ir nedarau dazniau nei viena kart i metus, o gal ir reciau. Labai naudinga informacija.

    Jorkaile