• 16ats.

    Mamytes mano maziukui buvo kokias 3 dienas temperatura bet neauksta auksciausia buvo 38,1 vakar ir siandien jau neturi temp taciau isbere veiduka ir kuneli, ar gali tai buti tridiene karstine?

    Skaiciau buvusius klausimus taciau kaip kitos mamos rase jom si karstine pasireiske auksta temp...mes buvome nuvyke i ligonine, taciau sake, kad viskas gerai, kad temp musti dar nereikia kol nera 38,5, sake siek tiek raudona gerklyte, siandien ziurejome patys namie gerklyte, tai jau neraudona, ji isbere...

    DoviliukeKūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3
  2. 2

    Na mums priimamajame pasake kad kolkas nieko negali pasakyti,o kita diena issikvietem daktare i namus ir ji pasake kad gerkle raudona ir tiek,sake duoti medetku ir liepziedziu arbatos ir tiek...

    Doviliuke

  3. 2

    Gydymas

    Paprastai gydytojai gydymo neskiria (nebent karščiavimo sumažinimui). Antibiotikai gydymui nevartojami, nes liga yra virusinės, o ne bakterinės kilmės. Karščiuojantį vaiką galite vėsinti naudodami drėgną rankšluostį ar kempinę. Nenaudokite ledo, šalto vandens vonių, netrinkite vaiko alkoholiu. Karščiavimą mažina acetaminofenai ir ibuprofenai. Nepatariama vaikui duoti aspirino, nes aspirino vartojimas sergant virusinėmis ligomis yra susijęs su Reyes sindromu, kuris gali sukelti kepenų nepakankamumą ir mirtį.

    Duokite vaikui gerti vandens, sultinio, negazuotų gėrimų. Taip išvengsite dehidratacijos.

    Aureluze

  4. 2

    Taip visai galimas atvėjis kad tai ta karštine jos gydyti niekaip nereikia jai aukšta temperatūra reik vaiką maudyti 2 kartus į diena ir ji turėtu savaime praeiti.jai buvote pas daktarus turėjo viska paiskinti kaip ką reikia daryti.

    mamyciuke

  5. 2

    man taip pat buvo su vienu suneliu,gruodzio 30,31,01.01d,tai as irgi perskaiciau ,kad tai tridiene karstina,tik temp.buvo iki 39,7.Buvom poliklinikoje-nieko nerado,pasake kad dantenos paburkusios,gal dantukai ir gerklyte truputi raudona.Vakar suneli isbere,siandien jau maziau,berimas turi praeiti per tris dienas-dabar laukiam kada susirgs kitas,nes tai yra uzkreciama liga tarp vaiku,siai ligai prasirgus gauna vaikas imuniteta ir daugiau nesirgs,jei imunine sisitema stipri

    Aureluze

  6. 2

    neringa,mes jau neturim temp tik isberima...

    Doviliuke

  7. 1

    maniskis irgi dabar tik isbertas,neberea temperaturos ir leliukas gerai jauciasi:)siandien buvome pas gydytoja tai ji patvirtino kad tai tridiene karstine buvo ir kad paberimas per 3-4 dienas pranyks:)

    Doviliuke

  8. 1

    kiekvienas vaikas yra skirtingas, todėl ir temperatūra negali būti pas visus vaikus vienoda, todėl nereikia stebėtis, kad kitų vaikučiams buvo aukšta temperatūra. Tridienės karštinės išskirtinumas, kad kai temperatūra nukrenta, vaikutį visą išberia. Kadangi jums taip ir atsitiko ir nevartojote jokių papildomų vaistų (antibijotikų ar pan.), tai tikėtina, kad tai ir yra tridienė karštinė. Todėl gydytojai dažnai ir neskiria iš karto jokių vaistų, jeigu nėra kitokių ligos požymių - kosulio, slogos ar pan., kad paskui žinoti jeigu išbers - ar tai nuo vaistų, ar karštinės pasėkmės. Beje, teko skaityti, kad kartais nors vaikutis ir perserga tridiene karštine, bet pasitaiko, kad jo neišberia.
    Mano dukrytė persirgo ja, ją buvo išbėrę panašiai kaip prakaitinė ir paskui temperatūros daugiau nebuvo, iš karto pagerėjo, pasveikom.

    elegancija

  9. 1

    taip ir norejau parasyti, kad isberia kai temperaturos jau nera, atsiprasau nedarasiau :)

    neringa1981

  10. 1

    nu as manau,kad tau ta tridiene.pamegink ryt isikviesti gydytoja i namus i bus viskas aisku ir paciai ramiau

    ingrandr