• 7ats.

    Tikrasis kudikiu kraitelis.

    Noriu paprasyti, gal galite atsiusti savo kudikiu kraiteliu sarasus? Internete ir zurnaluose tie sarasai labai ilgi ir abejoju ar tikrai tiek daug visko reikia? Tad ko is tikruju prireiks kudikeliui ir ko nebepirktumete? Ir gal pamenate kiek isleidote visam kudikio kraiteliui isigyti ? Dekoju labai!

    postera4Kūdikio kraitelisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Na gal mazdaug tik minimaliai:
    1 lovyte ir1 patalynes komplektas lovytei(kaldra, apsaugeles, paklode)
    1 vezimelis ir 1patalynes komplektas vezimeliui (kaldryte, paklodele arba tiesiog vystyklas)
    1 auto kedute (kartais tai gali but kartu su vezimeliu tai nezinau ka pirksi)
    2 adijaliukai storesnis ir plonesnis
    1 vonele1 rankslousti po vonios ir 2-3 mazi ranksluostukai voniai arba kempine
    2-3 maikutes su uzdarom rankutem (arba tada atskirai pirstines turi pirkt)iki bambutes (geriau 62 arba 0-3men)
    1 istisinis sliauztas 56 cm
    4 istisiniai sliauztai 62cm
    4 boziukai (jei ziema su ilgom rankovem, jeigu vasara su trumpom geriau 62 nes kai sauskelnes isideda jie mazoki)
    1 storesnis istisinis sliauztas (jie tokie medvilninaii yra su pasiltinimu
    1megzstukas
    2 vystyklus (nakciai geriau miega arba miegmaisi)
    1 vilnones kojines ir 2-3 kojinytes kad sliauztai nekristu
    2plonas kepurytes ir 1 stora (gali net vilnone numegst jeigu vaikas turi kvepavimo problemu tai ja rekomenduoja)
    1 vilnone liemene (irgi jeigu kokios problemos jinai net ant nuogo kunelio dedama kad vaikutis nepamirstu kvepuot, o jiegu viskas gerai tai vaikuciui bus silta velkant ant sliauztu)
    1 kombinezonas (patarciau transformeri)
    viena soske nuo 0iki 3 men patarciau avent
    vienas buteliukas nuo 0iki3 men (ziurek yra soskes kurios atitinka mamos speneli tai jeigu reiktu demaitint ar kazkas panasaus vaikas neprades atsisakyt kruties.
    zirklutes (nes naguciai auga greit ir kudikis save nusibraizo jeigu nekirpsi)
    Aliejukas, sauskelnes, serveteles
    **parodyk vyrui ar kitiems namiskams kur yra ir kaip atrodo kremas nuo issutimo, vaistai nuo pilvo putimo taip pat susiziurek kur yra pirkt geriausia skysto misinelio(jau paruosto)nuo gimimo, jeigu prireiktu, juos tau nupirks jeigu reikes..
    ***nesiulyciau skubet pirkt pientraukio jeigu beda tai ir su rankom patrauksi ir gi kas nors is namiskiu nupirks tad susitark koki nori, nes jie brangus o jeigu paskui nereiks?
    *na ir visi grazus dalykai jeigu tam yra pinigeliu kaip vibracine kedute, karusele virs lovytes, zaisliukai..
    ---na gal ka praleidau.. bet gal ir ne.. sarasas tikrai pats minimaliausias

    Anonimas

  2. 2

    As veziausi sauskelniu, rubeliu kokias 5 poras. Sau paketu skirtu po gimdymo nuo speneliu trukinejimo krema Ir mineralinio negazuoto i gimdima. Aisku vaika parsivezem vezimelio lopsyje. cia butu patys svarbiausi. Parasiau minimaliai.

    austeja0809

  3. 2

    na o visi kiti daiktai vezimelis,lovyte,automobiline kedute, ,patalyne kiti rubai, zaisklai ,cia jau nebeiejo i kraiteli,bet visgi vaikui irgi,pirkom viska nauja,nes musu pirmagimis norejom,kad viska turetu savo,nors ir nelabai buvo is kur kitur gaut :) buvo begalo malonu viska pirkt ruost ieskot,viska buvom susipirke jau pries gimdyma,galimybes leido viska pirkt nauja,tai ir nelabai norejom seno :)))

    Milana69

  4. 1

    na kraiteliu vadinau tai ka veziausi i ligonine ir tai ko prireike pirmom dienom po dimdymo, pirkausi pientrauki avent,bet jo nepanaudojau ne karto,bet apsidraudimui vistik pirkau,nes nenorejau,kad paskutine min kad kas lakstytu ieskodamas,o jei dar ne toki nupirks :DDD pampersu paki, serveteliu, sampuno vaikui,i vonia toks skystis vietoj muilo buvo pirkaus, aliejuko sausai odelei,nors irgi jo neprireike, sukytes :))) zirklutes, juros vandenuko,espiratoriu bubiukam traukt,rubeliu,ausu krapstuku,iklotu i liemenele,buteliuka del visa ko turejau,nes nezinai ar vaikas gers is krutines ar reiks nusitraukinet piena,mum to buteliuko taip ir neprireike,vystyklu pora,nes kai keiti pampi reikia pasiklot,o buna neretai,kad pasysioja vaikas bekeiciant pami,arba vienkartiniu tu tokiu pakloteliu,patogiau jie buvo, ,na ir sau ten visko ko reikia,cia jau kiekviena asmeniskai zino ko reikia ka pati naudoja.

    Milana69

  5. 1

    na kiek pamenu tai mano sarasiukas toks:)) na cia rasau ka veziausi y ligonine. pampersai,slapios serveteles, bepanthen tepaliukas nuo paraudimu, pudra nuo isutimu, keli smelinukai, vilnones kojinytes, kelios plonos kepurytes, keli sliauztinukai ir drabuzeliai parsivezimui. kiek pamenu tik tiek, ko dar reikejo veliau atveze vyras:))

    vestina

  6. 1

    Labas,postera :) Na,cia kiekvieni teveliai patys sprendzia kokiu daiktu jiems prireiks is tu ilgu sarasu :) Kiek pinigeliu isleidom,nepamenu,bet nemazai.Pirkom lovyte,tokia kartu su maniezu ir lovytes zaisliukais,patalynes komplektus,pagalvele naujagimiui,antklodeles,paklodes,vezimeli,pledukus siltus,drabuzelius naujagimiui ir truputi didesnius,vonele,vokeli parsivezimui,sauskelnes,dregnas serveteles,krema nuo issutimu,buteliukus,zinduka,ranksluostukus su gobtuveliais po maudymo..Atsirinkit patys pagal save,ko jums prireiks,jei ko neisigysit,veliau galesit nusipirkti :) Sekmes:)

    Kristute1011

  7. 0

    Labai svarbu nupirkti kūdikiui kraitelį. Pirkau merino vilnos ir buvo labai geras!
    www.drabuziai-vaikams-internetu.lt/rubeliai-kudikiams/kraitelis-kudikiui

    Anonimas