• 16ats.

    Danties rovimas ir nėštumas.

    Esu 36 savaičių ir man prieš 2 mėn. nuluzo virsutinis protinis dantis. Pradejau skaudeti visai nesenai, nuejau pas dantyste ir sake, kad reikia rauti, taisyti neverta. Bet rauti dabar jis nerekomenduoja, nes pavojinga, gali issaukti gimdyma. Patarkit, ka man daryti? Leido tik paracitamoli gerti, daugiau nieko. Tai per diena nuo 1 iki 4 tableciu isgeriu. Cia gal labiau gali pakenkti vaikeliui... Gal kam nors isrove protini danti nestumo metu?

    JurgelaKiti nėštukės klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    man daktare ginekologe pasake kad jei dantukas nepuliuoja ir neskauda, tada galima ji rauti kada nori. nebutina iskarto (veliau gal sugalvosi iskart isistatyti koki grazu ) tai ir nerausiu kolkas saviskio. laiko visada atsiras, gal pasitaupysiu pinigeliu privaciai nueiti ir pasidaryti nauja dantuka, o ne po kiek laiko kai jau israutas buna, kai jau pasislinks dantukai ir bus zymiai sunkiau kazka daryt.

    Jogurtas

  2. 2

    man taspats gresia kaip rytoj tureciau rauti danti nors man nestumas jau 36 savaite, esu pasimetusi ir labai bijau.

    geiza

  3. 2

    kiek zinau tai tikrai galima taisyti ir rauti danti,kai esi nescia.nekentek skausmu ir neryk vaistu,tabletes tikrai ne i nauda vaikeliui

    genutester

  4. 2

    Dantų rovimas ir endodontija



    Jei nėščioji kenčia nepakeliamą skausmą ir gydytojas odontologas mano, kad danties rovimas ar kanalo(-ų) gydymas neišvengiamas, tokios procedūros atliekamos. Rekomenduojama vietinė analgezija, kad būsimoji mama nepatirtų papildomo streso (skausmo procedūros metu).

    Gydymas nepavojingas
    Ar galima nėščiai moteriai traukti dantį? Ar stomatologo naudojami nuskausminamieji vaistai nepakenks vaikui? Tokie klausimai neramina moteris, ir jos vis atidėlioja vizitą pas dantų gydytoją.
    Nei rovimas, nei plombavimas neišprovokuos persileidimo ar priešlaikinio gimdymo, jei pati moteris bus rami ir dalykiška. Visas komplikacijas gali sukelti tik išgyvenamas stresas, didelė baimė, todėl stomatologinės procedūros turi būti atliekamos tik gerai nuskausminus.
    na cia internete atradau, bet kad tau tuoj jau gimdyi, tai net nezinau..manau kad gydytojai geriausiai zino...o paracetamolis neturetu pakenkti..

    VilijaPovilioniene

  5. 1

    as neroviau sake po gimdimo ateiti is rauti

    kazenka

  6. 1

    Buvau vakar pas dantyste ir jau buvau nusiteikusi rovimui, bet neisrove. Uzsalde, pravale ir prikyso vaistu, sake ateiti po gimdymo. Bet gryzau namo ir vel skauda :) Virsutiniam protiniam danciui nuotraukos nereikia daryti, jis lengvai israunamas nes turi tik 2 trumpas saknis.
    kai atejau pirma karta, norejo iskarto israuti, bet as pati issigandau. Atejau kita savaite nes nebegalejau kenteti ir pas kita dantyste, tai ta pabijojo rauti man.
    Cia uk dantu specelistai silpnoki atrodo. Skambinau savo dantystei i LT ir ji sake, jei galiu kenteti, tai geriau pakenteti kol pagimdysiu. Bet jei labai skauda ir kiekviena diena geriu vaistus, tai tada geriau rauti.
    Pavojinga rauti,ne del pacio rovimo, o del galimos infekcijos po rovimo (nors gali ir nebuti jos), ir jei mama pati labai bijo ir stresuoja del raunamo danties, tai del to ir prasideda anksciau tas gimdymas :) as nebijau rauti, nes pries metus jau rove 2 dantis kai dejausi breketus. Nors kai vakar atsisedau i dantysto kede ir man pradejo ziureti,tai aisku, sunku nuraminti save,nes kazkaip automatiskai isitempi joje ir jauciau, kad vaikutis pradejo labai spurdeti pilve, ne spajaute, kad mama stersuoja. Tai taip ir pagimdyti pas dantysta gali :)

    Jurgela

  7. 1

    jei gersi vaistus vaikui bus blogai, jei kentėsi vaikas irgi gali būti gimęs neramus, jei skauda manau net apie vaikelį galvoti negali , eik tegul išrauna ramiai gimdyti galėsi užmarins jokio priešlaikinio gymdymo neturėtų būti. susitvarkysi bus ramu , nebent visas nėštumas buvo toks kad vos išnešiojai

    Dominyka26

  8. 1

    Nezinau tiksliai,bet as bijociau..,tiksliau,nerizikuociau...Kaip tik nesenai dar skaiciau viename zurnale,kad nescia moteris,budama 37sav.,ejo pas dantiste ir tai issauke jai gimdyma..,pasekmes be galo skausmingos,beje,ji nesiojo dvynukus.Lyg siolei daug problemu su sveikata turi vaikuciai,o mama negali to sau atleisti...As nestumo metu stengiausi nerizikuoti niekuo,kad,neduok Dieve,nenutiktu kas nors,del ko kaltinciau savo sazine :(.Bet gal cia perdetas prisibijojimas,tiesiog jei dantiste nerekomendavo,gal nerizikuok...Beje,gal bandei ieskotis liaudisku patarimu kaip malsinti dantu skausma? Gal padetu.Sekmes.

    geguziukas

  9. 1

    as irgi buvau pas stomotologa,viena uzbliombavo o kita turejo traukti,bet negalejo,nes reikejo foto danties daryti,o nestumo metu negalima...taigi jeigu tau nereikia foto daryt,tai gali drasei eiti pas gydytoja,o jei reikia tai jie tau negales traukti kol nepagimdysi...bent jau uzsieny tokia sistema:-)

    Agnute

  10. 1

    danti rauna jei tai jau neisvengiama,man irgi reikia db rauti, tj sake mazdaug 36-37 saw jei tikrai reikes gales israuti.bet man neskauda tai ir kenciu ir laukiu.o tau,manau, verciau reiktu dar karta nueiti ir sakyti, kad jau nebegali kenteti.jos vistiek zino,ka tokiu atveju daryt.reikia raut ar ne.

    bantukas