• 9ats.

    Ar nieko tokio, jei vaikui neprakirptas prisegtas liezuvis?

    Pastebejau, kad pas mano panele 1.6 metuku, prisegtas liezuvis. Gyvenam uk ir kiek zinau, cia niekam liezuviuko neprakerpa. Ar nieko tokio, kad vaikui ir bus neprakirptas ir iki kada galima prakirpt vaikui prisegta liezuviuka veliausiai?

    redusisVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    kiek zinau, tai butina ji pakirpti, nes mergaite kekalbes graziai.

    Tanniuke

  2. 2

    Sveikutės, liežuvio pasaitėlio prikirpti nebūtina. Bet mano bachuriukui buvo prikibęs tiek, kad net galiukas su įdubimu - tai gailėjausi, kad neprikirpo ką tik gimusiam. Vaikas negalėjo normaliai pienuko žįsti, badavo pirmą mėnesį - paskui išmoko. Prikirpo gal 2 metuku. Chirurgas. Labai paprastai - ašarų buvo, kraujuko buvo, bet labai gerai padeda čiupa čiupsai.. :). O nuo šveplavimo - daržely nemokamai logopedas išvadavo.

    Anonimas

  3. 2

    Apie prisegta liezuvi, tai kiek zinau, ji nebutinai privalai prakirpti, tik tiek, kad galbut tavo mergaite gali prasciau tarti raides pvz R. nes pas mano vyra lyg siol tas liezuvis skaitosi prisegtas:) ir nieko tokio:)))))))))

    Egle

  4. 2

    manau nieko baisaus bet kada ji galima pakirpti . kai musu mazyle buvo puse metuku mums gyditoja taipat liepe pakirpti, bet paskui reikalo nemateme to daryti nes ir taip puikiai liezuvi iskisa.

    geiza

  5. 1

    Mano vyresneliui itare, bet kai pasiunte pas odontologa, buvo jau per velu (kazkaip iki kazkelinto menesiuko pakirpt galima, o paskui jau tik apie 5-tus metelius). Daug kam buna, kad isauga. Sunu nesenai gydytoja apziurejo, pasake, kad nera ko ten kirpti. Nepergyvenk, pasikirpsit veliau:)

    linelis

  6. 1

    Turejau viena klasioke, kurios liezuvis buvo prisiutas, tai kiek zinau ir iki siol dar nepasikirpo :) Manau, nieko blogo.

    Indruke

  7. 1

    As irgi pirma karta girdziu apie toki dalyka :) skaiciau tavo kalusima ir bandziau isivaizduoti kas cia,bet taip ir nesupratau...:) Egle, ar gali detaliau paaiskinti neismaneliams kas tas yra prisegtas liezuvis ir kaip jis kerpamas? ar cia visiems vaikams taip buna?
    Man gal reikejo mazai kirpti liezuvi,nes iki 2 klases negalejau niekaip istarti R raides, bet iki siol ji man kartais pastringa :)

    Jurgela

  8. 1

    na as kazkaip nelabai ka esu apie tai girdejusi,matyt kad paciai tokio atvejo nebuvo...o siaip manau nieko tokio,jei daktarai nekirpo tai gal tada nebutina..?

    daina

  9. 1

    na mano panele iskisa liezuvi,bet kaip verkia,matau kad eina ta skuryte labai didele.tai ir pamaniau gal cia prisegtas liezuvis? kaip is tiesu atpazinti prisegta liezuvi? gal man nera ko ir jaudintis

    redusis