Atsakymai

  1. 3

    Aš tai prieš visas spirales, kai pamačiau kokios būna jų pasekmės, tai atbaido nuo visko, turiu draugę, kuri spiralę turėjo 2 metus, kai prasidėjo problemos su gimda, apsilankė pas ginekologės, tai ji net nieko nesakiusi pašalino spiralę ir pasakė, kad buvo vienas žingsnis iki vėžio, po to aš pati ne kartą vežiau ją pas gydytojų, buvo ir tebėra ilgas ir varginantis gydymas, kuris tesiasi jau 4 metai. Bet yra daug skirtingų organizmų ir kiekvienam vis kitaip ta spiralė veikia

    anenija

  2. 2

    aš irgi esu įsidėjusi Nova T spiralę, kainavo apie 130 Lt, bet užsakinėti nereikėjo, o Eurovaistinėje pirkau iš karto ir be recepto, nors skelbiama, kad tai receptinis vaistas. apie ją atrodo galima net pasiskaityti www.vaistai.lt.
    Ją turiu jau nebe pirmą kartą, po išėmimo, pastojau sėkmingai praėjus keliems mėn. Su ja jaučiuosi labai gerai, net nejaučiu kad ji yra, nei mėnesinių pagausėjo, nei svoris auga ar skauda pilvą, ar kokios kitos problemos būtų. Ji yra varinė (taip vadinasi) ir jos poveikis tipo mikro abortas, kai neleidžiama apvaisintam kiaušinėliui prisikabinti gimdoje (na gal ir nebūsiu moksliškai tiksli su aprašymu), o kitos - hormoninės Mirena, kainuoja apie 500 Lt, tai jos išskiria tam tikrą hormonų kiekį, kuris neleidžia apvaisinti kiaušinėlio ir pastojimas neįvyksta. Tai kad kiekviena renkasi, kas geriau ar pigiau. Nors dar sakoma, kad būtent Mirena reguliuoja mėnėsnių gausumą. Nežinau, nesu turėjusi jos.
    Na, dar Nova T galima bandyti (jeigu pirmą kartą dediesi) įsidėti vien dėl to, kad jeigu organizmas jos nepriims ir teks pašalinti, tai ne taip skaudu bus finansiškai. Pvz., mano sesei spiralė netiko, jautė nepatogumą, skausmus. Nežinia, ar buvo neprofesionaliai įdėta, ar tikrai organizmas jos nepriėmė, tai teko ją pašalinti.
    Aš tai tik už tokį apsisaugojimo būdą, man jis tinka ir aš jį naudoju, minusų kol kas nematau.

    elegancija

  3. 2

    as esu isidejusi,jau metai laiko,dar nepastojau,bet tep pilva pucia kaip ji yra ir kartais suabejoju bet ne,nes 80 procentu apsaugo...tai va:)o siaip lb gera,

    renaciuke000

  4. 2

    as mokejau 45lt isidejus jau antras menuo buvo nuotaikos permainingos ,skauda pilva pries menesines ziauriai galvojau ja net issiimti aisku gal ji tau tiks

    raminta

  5. 1

    as turejau isidejus nova t,apie puse metu praturejau,man niekas nepasikeite,koks kraujavmas buvo toks ir liko,nei daugiau nei maziau skaudejo pilva per menstruacijas,zodziu niekas nepasikeite,tik beda ta kad pastojau...:( o dar,vyrui nepatiko myletis,nes pastoviai jausdavo tuos siuliukus( vielytes)

    indre1986

  6. 1

    na as isidejus nova T tai mokejau 130lt pirkau vaistinei, iskart ju pirkt nera, reikia uzsisakyt :) jokiu nusiskundimu nera, viskas tobula bent man :)

    kristale

  7. 0

    Turiu nova T Cu 200, jau antra isimsiu tuoj, geru 11 metu jokiu problemu, blogos savijautos ar siaip kokiu pojuciu, jog ji ideta. Isidedi ir pamirsti 5-6 metams. Pilnas komfortas visapusiskai. Menesines rwguliarios, gausesnes pirma antra diena ir pora truputi. Labai patenkinta. Kadangi 200 jau nebera, isbandysiu analoga 380. Po ivairiu kontraceptiniu paleciu, kurios itakojo nuotaiku kaita, svorio augima ir ne kokia savijauta daznu atveju, nova T Cu spirale man optimalus ir labiausiai tinkamas sprendimas. Ir kaina normali tokiam ilgam galiojimo laikotarpiui, apie 40eur.

    Anonimas

  8. 0

    As buvau isidejusi Nova T spirale, penkerius metus ja naudojausi, buvau labai patenkinta, zinoma retsykiais ciklas sustreikuodavo, menstruacijos trukdavo 5 d, nors pries isidedant trukdavo 3d, stipresnio lytinio akto metu, t.y kai vyras ieidavo giliau retsykiais jausdavau lengva skausma. Bet visa naudojimo laikotarpi ne nepagalvojom apie kitokias apsaugos priemones, ir ji musu nenuvyle. Dabar issiemiau, darau maza 3men pertraukele ir vel isidesiu si stebukla. nuo kurio nepastoji, esi rami, be nestambeji. Tobulas isradimaSs si spirale :)

    Anonimas

  9. 0

    taip turiu ,jau 2 metai ,bet man kolkas gerai

    Anonimas

  10. 0

    As turiu Nova t jau 5m. ir labai patenkinta,gydytoja sako, kad jei nebus salutiniu poveikiu galima dar pora metu panesiot :)

    Anonimas