• 8ats.

    Nestumas ir sutrikes virskinimas. Kaip greiciau atstatyti skrandi po vemimo?

    Sveikos mielos mamytes, siandien man sutriko skrandis, siandiena turejau atidirbti paskutine dienele, nes isejau jau i dekreta, bet darbe pradejau vemti, viduriuoti, pradejo skaudeti pilva. Antras vemimas buvo toks kaip kokia tulzis skrandzio..sukilo temperatura 38 beveik, dabar jau jauciuosi geriau, bet gasdina tas, jog bijau ka suvalgyti netaip, vyras nupirko dziuveseliu ir mineralinio.. gal ka nors dar patarsite ka galeciau valgyti, nes siaip ir noreciau kazko, bet bijau vel vemti, nes mano kudikelis pilvely ir taip siandien badauja, nes mamyte nieko praktiskai galima sakyti nevalge.. :( gal turite kokiu minciu ? ar gal yra kazkas panasaus taip nutike ?ka darete ?

    geizaNėščiosios sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    tau greiciausiai vienos paros viruselis uzejes. labai nepergyvenk, nieko baisaus. man toks irgi buvo uzejes, o lelius irgi dar pilvely :) viduriavimas, vemimas ir temperatura tesesi viena diena, kita ryta pamiegojus viskas baigesi, jau ir uzvalgyti norejosi.
    jei kils temperatura virs 38 isgerk paprasciausio gryno paracetamolio (nescioms galima sito vaisto, tik ziurek, kad tas paracetamolis butu nuo temperaturos, nes buna ir nuo skausmo, skiriasi jie). o skrandziui ir zarnynui gelbeti tinka Smecta milteliai, gerk daug skysciu - kmynu arbatos, mineralinio. gerk mazais gurksneliais ir po nedaug, bet labai daznai. nes jei uzsiversi visa puodeli is karto - vel vemsi :) ijautrintas skrandis sitaip reaguoja. o del to, kad nevalgysi viena diena vaikeliui tikrai nieko nenutiks, tau - tuo labiau :) kita diena jogurto, kefyro valgyk - mikroflorai atstatyti. ir gerti gerti, daug gerti. :)
    jei per para nepraeis - pasirodyk daktarui.
    sveik !

    Meskeriotoja

  2. 3

    Neaišku, ko tas skrandis streikuoja, ar čia dėl nėštumo, ar maistas netiko, o gal čia jau koks Rota ar Noro virusas,ar dar kokia žarnyno infekcija??? Reikėtų su gydytoja pasikonsultuoti.Bet kokiu atveju reikia daug skysčių gerti, jeigu norisi galima ir džiuvėsėlį suvalgyti,manau ir Smectos būtų galima išgerti

    almyte7

  3. 2

    Pagerk smectos ir linex,jie nuo zarnyno uzdegimu.O jei nepraeis,tai nueik pas savo gine patarimo

    tulpe08

  4. 1

    isgerk smecta ir labai daug skysciu, kad ivyktu rehidratacija

    lauramal

  5. 1

    aciu labai uz patarimus visoms ypac meskeriotojai :) siandien jau jauciuosi kaip ir gerai andysiu bandele suvalgyti is ryto su arbata :)

    geiza

  6. 1

    Gali dar kokio lengvo buljoniuko issivirti,ar kokios karstos,ne riebios be grietines sriubytes.Sveikatos jum abiem ;)

    pavasarinuke

  7. 0

    Taip taip tikrai gerosios bakterijos puikiai atstato zarnyna,ir pati beveik visa nestuma geriau jas ;)

    Anonimas

  8. 0

    labai geros erceflora duo gerosios bakterijos, tikrai atstato zarnyno veikla,esu pati gerusi ir buvau patenkinta sio probiotiko veiksmingumu.

    Anonimas