• 12ats.

    Ka turetu valgyti 8 men. kudikis?

    Mano mazylei 8 men. Maitinu pati. Mazyle visiskai nevalgo juokiu kruopu koses (nei Hipp, Milupa, Bebi), nei tas kurias pati isverdu. Tai iki pietu valgome tik pienuka, per pietus darzoviene su mesa(apie 150 gr), kazkiek pakramsnoja sauseini (dantuku dar neturi), ir vel pienukas, pienukas, pienukas. Bandziau duoti uogu (turiu prisisaldzius), bet nei tu jai isiulysi. Ka dar galiu jai duoti? Jau gal ir mazoka tik darzoviene valgyti kaip papildoma maista?

    zuzuliaMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    na nemanau,kad jai mazai darzovienes..manau,kad ji valgo tiek,kiek jos organizmas reikalauja..jei geria daug pienuko,vadinasi jai to reikia..

    ingrandr

  2. 2

    Na manau galit pabandyt duot tyrelių vaisių,uogų,jei taip nevalgo,tai gal tyreles valgys.Galima išvirt kruopų(pvz.avižų dribsnių ar ryžių dribsnių)ir tą virtą košytę sumaišyti su vaisių tyrele,pradžioj galima kad daug daugiau tyrelės būtų.Gal taip valgytų ir gautų kažkiek grūdų:)Maniškė labai taip mėgo ir dabar tebemėgsta:)O vakare galima daržovienės išvirt be mėsytės,pagardintos šiek tiek pienuko ar sviestuko,galima ir į tą daržovienę verdant irgi kokių kruopyčių įmaišyti ar makaroniukų.Nes manau tokio amžiaus tik kartą per dieną valgyt tirštą maistą-mažai.Turi pratint,kad tiršto maisto valgytų 3 kartus plius užkandžiavimai,o pienelio gėrimų kartus mažinti.Po truputį aišku-greit taip nepavyks.Tikiuosi padės mano patarimai.Sėkmės:)

    Vilmiene

  3. 2

    gal pabandykite vaisiu tyrele su jame isbrinkusiu sausainuku (nes sausainuka bando kramsnoti), bent jau maniskei tai patinka...gal ir turetu daugiau ragauti kazka, bet manau jei svorio vaikuciui netruksta tai dar spesite prisiragauti...zinau anksciua mamos i pieno buteliuka dedavo keleta kruopyciu, pamazu tirstindamos pieneli ir taip vaikuciai pereidavo prie kruopienes-gal karta dienoje pabandykite nusitraukti pienuka ir taip maitinti is buteliuko su truputuku kruopyciu, pripras mergyte prie skonio gal nors taip,,,na net nezinau ir ka fdaugiua patarti...o klausantis muzikeles, kokio kalbancio zaisliuko nebandete valgyti?

    Lukniukas

  4. 2

    Duokit tyreliu ivairiu vaisiu ir uogu. Yra Hipp tyreles vaisiu su grudais gal tu valgytu. 8men kudikiui per mazai tik darzoviene ir per diena vien pienas. Gal butu galima pabandyti duoti Labas rytas grudu koses padarytas, yra ryziu, avizu.

    Erika_P

  5. 2

    Darzoves
    bulvė,
    morka,
    kopūstas,
    brokolis,
    žiedinis kopūstas,
    agurotis,
    cukinija,
    patisonas
    aliejus
    alyvuogių,
    sojų,
    kukurūzų,
    saulėgrąžų,
    rapsų.
    Geriausia šaltuoju būdu spaustas, nerafinuotas
    neriebus sviestas


    uogos ir vaisiai
    Geriausia augantys Lietuvoje:
    obuolys,
    braškė,
    žemuogė,
    slyva,
    vyšnia,
    mėlynės,
    serbentai,
    pomidorai.
    Kartais galima paragauti ir banano.
    mesa
    galvijų,
    triušiena,
    kartais -
    neriebi kiauliena ir paukštiena
    Kruopos
    Pradžiai – ryžių, grikių, avižų,
    vėliau - miežių, kukurūzų, rugių, sorų, manų.
    Duona (jei atsirado noras kramtyti)

    mamosdienorastis.lt yra pagal kiekviena menesi suskirstyti maisto produktai.

    Erika_P

  6. 1

    tikrai nepergyvenk jei svoris normalus vadinasi uztenka. manoji irgi nevalgydavo. tyriales truputuka ysiulydavua ir viskas. misinuka tik daug gerdavo.

    vestina

  7. 1
  8. 1

    o jau paruostu pirkiniu kosiu nebandete?

    Lukniukas

  9. 1

    si puslapiuka jau skaiciau,bet jei ji nevalgo kruopu ir neuzkandziauja uogu,gal kazkuom galima tai pakeisti.Gal kuri mamyte su tuo susidure?

    zuzulia

  10. 0

    o nemeginai duoti darzoviu koses su vistienos file

    Anonimas