• 9ats.

    Del nepanaudotu atostogu, i dekreta iseisiu likus menesiui iki gimdymo. Ar tai reiskia, kad prarasiu dali dekretiniu pinigeliu?

    Kiek zinau, i dekreta isleidzia gimdymui likus 2 menesiams. As turiu neisnaudotu atostogu, tai i dekreta iseisiu likus menesiui iki gimdymo. Ar tai reiskia, kad prarasiu dali pinigeliu? Gal kuriai buvo tokia situacija?

    labrolladyEkonomikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Siaip tai prarasi. Gausi pinigus uz keturis menesius, bet uz tat uz vaiko auginimo atostogas jau gausi menesiu maziau.

    Jorkaile

  2. 2

    nieko neprarasi, as isejau i dekreta astuoniu menesiu, nes irgi pasiemiau atostogas pries dekreta, gausi pinigelius uz 4menesius kaip ir visos, tik kad nusikels po gimdymo uz vaikuti,pirmaja ismoka gausi kai vaikiukui bus trys ar keturi menesiukai, tiksliai jau nepamenu:)

    erika1984

  3. 2

    na as buvau isleista gydytojos i dekreta 7 men..bet isejau 6 men,nes turejau uzsilikusiu atostogu.o pinigeliu tikrai neparasi manau

    ingrandr

  4. 2

    visas atostogas turejau isnaudot,negalejo kompensuot pinigais

    labrollady

  5. 1

    geriausia isnaugoti atostogas pries dekreta,(i dekreta iseiti geriausia laiku)nes jei i dekreta iseisi veliau,na kaip sakai likus menesiui iki gimdymo tai tu prarasi dali dekretiniu ir negausi pilnai kiek priklauso(gausi maziau).

    masiniuke

  6. 1

    tau priklauso 70 dienu iki vaiko gimimo ir 56 po gimimo - tai yra vadinamas dekretas. jei tu situ dienu nepanaudoji kaip dekreto atostogu ir dirbi, tai jau yra tavo asmeninis reikalas, - dirbi , vadinasi gauni alga, o jei gauni alga, jokiu sodros mokamu dekretiniu pinigu negausi. jei iseisi veliau ir pinigu gausi atitinkamai maziau.

    Meskeriotoja

  7. 1

    Gausi atostoginius uz atostogas, o nestumo ir gimdymo atostogos skaiciuojasi is 12 menesiu vidurkio. Nera skirtumo manau, ar uz darba gauni, ar uz dekreta. Ziurint kiek atostoginiu gautum, ir kiek butu uz dekreta, cia tik skirtumas.

    liepa

  8. 1

    sveika, as savo turetas atostogas isnaudojau pries iseidama i dekreta, dar savaite liko, bet musu buhaltere sake galesiu jas isnaudoti gryzusi:) o jau dekreto metu eit i atostogas kiek zn nenaudinga, jei nieko nemaisau tai lt nukentes. Nenoriu gazdinti aisku, paprasciausia butu tau pasiklausti darbe, arba sodroj. Jie mielai paaiskins.
    Sekmes!

    zuika99

  9. 1

    na mano gyditoja mane isleidzia kai sueis 30savaiciu nestumo , tai lieka iki gimdymo 2,5men lyg ir .. na idomiai cia, galejai pasilikti atostogas po grizimo i darba, manau reiktu klausti gyditojos, arba sodros darbuotojos, kad nebutu paskui jog negausi visu dekretiniu pinigeliu uz ta laika kuris skaiciuosis kaip dekretas o gausi atostoginius..

    geiza