• 28ats.

    Menesiniu jau nera 2 menesius, lytiniu santykiu neturejus, ka daryti? Man 16 metų.

    Man 16 metu, menesines užsilaike jau dviems menesiams, lytiniu santykiu neturejus.

    Ugnė16SveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Sveika, man taip irgi buvo,kai buvo 16m,labai tada pergyvenau dėl egzaminu,pastorėjau ir sutriko medžiagų apykaita,tai pamenu visą vasarą nesirgau.
    Kreipiausi į ginekologę,ji man išrašė kažkokių vitaminų ar ne vit.E, kad įššauktų menstruacijas. Tai po 10d.susirgau. Savaime aišku,kad neturėjus tada jokių lyt.sanykų,nes prieš 22 metus merginos tais laikais mažai kas santykiavo tokio amžiaus.:)

    Deimax

  2. 2

    na ar tu sedesi namie ir prisigalvosi visokiu nieku ar geriau greiciau pas gyd.nueiti ir save nuraminti...

    iirina

  3. 2

    Viena išeitis apsilankyk pas gyditoja gal dl sveikatos sutrikimu ir vieluoja gal dietos laikaisi.

    mamyciuke

  4. 1

    dėkui už patarimus. na reiks ir su mam pakalbėti ir pas daktarus užsukti . Ačiū

    Anonimas

  5. 1

    Dar kartelį rašau anonimui:

    suprantu, kad pirmi kartai pas ginekologą yra nemalonūs vien tik dėl to, kad tave ten gali ką nors apžiūrinėti, tiesiog yra nedrąsu. Labai tau siūlyčiau pasikalbėti su savo mama apie pirmąsias mėnesines, nes suprantu, artimų bendravimo santykių abi neturit? Bet išdrįsti apie tai pasakyti mamai - reikėtų tau pačiai, nes ko gero ir mamai nedrąsu pradėti apie tai kalbėti (nežinau kaip yra iš tikrųjų), tai kažkuriai reikėtų būti drąsesniai.
    O dėl ginekologo apžiūros, tai ko gero pirmus kartus galit tik pasikalbėti su gydytoja apie tau rūpimus ar tave gąsdinančius dalykus, jeigu gydytoja bus supratinga, pirmą kartą ir neapžiūrėtų tavęs, o tai atidėtų kitam kartui. Galėtum net ant lapelio pasirašyti, ką norėtum sužinoti ar ko paklausti. Bet gydytoja daugiau sužinotų ir galėtų atsakyti išsamiau, jeigu tave apžiūrėtų. Skaudėti visai neskauda, tik pirmas kartas visadaa būna nedrąsus ir atrodo gėdingas. Bet taip tik gali jaustis, iš tikrųjų nieko gėdingo ar nemalonaus ten nėra. Tiesiog gydytojai atlieka savo darbą ir nužiūrinėti niekas ten nieko nenužiūrinėja. Juk gydytojai ir operacijas daro visokias ir visokiose vietose, jie tiek visko prisižiūrėję, kad tu gydytojai nebūsi naujiena ir tikrai nedomins kitaip kaip tik ištirti ar neturi kokių nors problemų toje srityje.
    Jeigu dėl ginekologo neapsispręsi apsilankyti, tai dėl mėnesinių dar kiek pastebėk jas, vesk dienų žymėjimą, kada jos tiksliai būna, nes tikrai vėliau tokių duomenų prireiks einant pas gydytojus. Jeigu pajausi kokius nors simptomus, kad skauda papilvėj ar šone ar nemalonūs kvapai atsiranda, niežėjimas ar pan., tada jau tikrai pasiryžk nueiti pas gydytojus.

    elegancija

  6. 1

    lytiniu santykiu tikrai neturėjus. tik bijau eit pas gydytoja... nenoriu kad mane nužiūrinėtu... jei nieko ten taip jau nedaro galėčiau nueit, bet nežinau kas ir kaip ten vyksta...

    Anonimas

  7. 1

    atsakymas anonimui:

    kadangi mėnesinės yra neseniai prasidėjusios, tai jos ir gali būti nereguliarios, o kartais tokios išlieka visą gyvenimą. Dėl jų nereguliariumo labai pergyventi nereikia, nebent esi turėjusi lytinių santykių.
    Nereguliariumas mėnesinių gali būti besilaikant dietos ar šiaip prastos mitybos, streso, pervargimo ir kt. Labai sunku ką ir pasakyti, kadangi nesu gydytoja ar šios srities specialistė.
    Labai būtų gražu, jeigu išdrįstum apie tai pasikalbėti su savo mama ir nueitumėt pas ginekologę. Tai tikrai nėra baisu, kaip gali atrodyti iš šono:)) O ir prasidėjus pirmosios mėnesinėms, jau reikėtų pratintis lankytis pas ginekologę reguliariai, nes tik ji kompetetingai atsakys į visus tavo klausimus ir pastebės galimus uždegimus ar kitas galimas problemas (lytinių santykių neturėjimas ne visada apsaugo nuo lytinių ligų).

    elegancija

  8. 1

    Man yra 14 metų, mėnesinės prasidėjo 13 ir jos nereguliarios.. Tik kas antrą mėnesi tebūna... Kodėl man taip?? ;[ bijau kad ko rimto nebūtų..

    Anonimas

  9. 1

    pas tave dar menesines yra nereguliarios ,sakei lytiniu santikiu neturejaj tai juo labiau nera ko jaudintis steis tos menesines nera ko jaudintis, na o jej taip butu dar koki menesi tai apsilankyk su mama pas ginekologa

    simute

  10. 1

    na reiketu nueiti pas ginekologe, tikriausiai sutriko menesiniu ciklas.

    Indruke