• 11ats.

    Kaip ismoket vaika skaityt?

    Ar jusu penkiameciai vaikuciai jau skaito? Jei taip, pasidalinkit patirtim, kaip ismoko? Mes pazystam visas raides, net ir rasom nesunkius zodelius, na o skaityt nekaip.

    juodaraudona4-6 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Penkių metų vaikučio tikrai dar nereikia spausti, kad mokintųsi skaityti. Šiaip tai dar anksti. Jei iki pirmos klasės išmoks skaityt, tai šaunu. O jei ne, tai irgi ne tragedija. Mano antras sūnus tik mokykloj išmoko skaityt. O pirmasis jau šešių būdamas puikiai skaitė.
    Tikrai dar suspės jūsų vaikutis išmokt skaityt. Nesijaudinkit ir neskubinkit įvykių.

    trejetukas

  2. 3

    nereikia vaiko per prievarta daryti to ko nenori..ateis laikas ir ismoks skaityti ir rasyti..kantrybes mamyte

    nade

  3. 2

    Na viskam savo laikas. O paruošaimojoje nulinėje grupėje drauge su vaikais nebus smagiau mokytis?

    Jorkaile

  4. 2

    as irgi panasia problema turejau kada mano si rudeni penkiu su puse pradejo mokykla lankyt ir niekaip tas skaitymas nesigavo.. bet jinai skaite angliskai gerai, nes nuo 6 menesiu mes visas tas "baby einstein" "babytv" ir kitas DVD leidom ziuret.. tad su lietuviu kalba vargom, tad kiekviena diena po truputi pykomes, bet dabar jau vaikiskas knygutes paskaito.. tiesa as bandziau fotografijos metoda, kada darai kortele su zodziu ir piesiniu, tas metodas tinka vaikams iki 2 metu, vyresniems nelabai, bet as manau, kad maniskei siek tiek gal pagreitino ta procesa..

    gertruda

  5. 2

    Siaip nemanau,kad vaikui geriau,jei jis jau budamas 4 ar 5 metuku skaito,as samoningai nemokiau vaiko skaityti,nes pagalvoju apie mokykla:ka jis ten veiks nuejes,jei jau viska mokes? Dings noras mokytis,nebetures susidomejimo,jei klaseje bus dauguma vaiku,kurie dar tik mokinsis visu "gudrybiu",o kam jam tada daryt,nuobodziaut? Mano sunui greit bus 7m.,jis eina i paruosiama klase,va ten visko po truputi ir ismoksta,ir veiksmus atlieka,ir skaityt mokinasi. Beje,jis irgi treju jau zinojo skaicius ir raides,bet mes "nespaudem",ismoko zaidimo forma. Taip kad -viskam savas laikas.

    sapriene

  6. 2

    nereikia skubeti labai jau gerai nori kad pemkaimetis skaitytu biski anksti nespausk labai.

    mamyciuke

  7. 2

    išmokinau dukterėčia skaityti,kadangi tingėjo mokintis teko pasitelkti ir diržą ir žirnius į pagalba.žiauriai aš čia:)
    šiemet antrokėlė,skaito geriausiai iš klasės,patinka knygas skaityti.rašo man sms žinutes be klaidų.ir kartais padėkoja,kad išmokinau skaityti:)

    emiliukas

  8. 1

    specialiai nemokiau,ismoko nulineje klaseje skaityti

    ruta26

  9. 1

    na mums keturi pazystame raides, skaicius, paraso taipat lengvus zodzius, na o skaitymui tai tik sudeda po dviraides, ta prasme skiemeni iskaito bet ne daugiau , dar tikriausiai per maza ilgesniems zodeliams, bet manau dar viskas pries akis, kiti vaikai net eidami jau i mokykla tik ismoksta raides, todel mamytes galime pasidziaugti , kad musu vaikuciai tokie gabus :)

    geiza

  10. 1

    ne, prievarta cia ne man, su vaikais visad tariames graziuoju. Tiesiog zinau vaikuciu kurie 5 metu budami, skaito. O mes labai anksti ir raides pazinom ir skaiciuot ismokom, na o vat skaityt nu nekaip, tai galvoju gal kokiu gudrybiu tam yra, o as nezinau :)

    juodaraudona