• 11ats.

    Kaip ismokyti vaika nenuryti pastos valantis dantukus?

    Suneliui 2,6 metuku, jau isdyge visi dantukai, tad valome kasdien, jei valau tik su vandenuku, viskas gerai, ir pats bando valytis, bet jei uzdedu maza zirniuka pastos niekaip nesulaukia skalavimo, viska nuryja. Pasta nupirkome be fluoro gal labai nekenkia, bet vistiek ji juk nera valgoma. Gal mamytes zino, kokiu gudrybiu? O gal dar lukteleti, bet nezinau, ar pakanka valyti vien vandenuku tokio amziaus, ar nesuges dantukai?

    sandritute2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    naudokite dantu pasta be fluoro,kad nereiktu bijoti jog vaikas nugurke dantu pastos.
    Mes valomes Forever dantu pasta,ji be fluoro su biciu pikiu.kreipkites.

    okse0711

  2. 2

    as savo suneliui kelis kartus parodziau kaip reikia isspjauti ir jis puikiai tai padare. bet is vaikisku prekiu parduotuves kai pirkau pasta tai pardaveja sake kad si pasta yra speciali valyti pirmiesiems dantukams ir kad ja galima nuryti.

    vilma08

  3. 2

    aciu mamytes bandysim ismokt spjaudytis gerai:)) jis megsta skalauti ir spjauna, bet beda kad tik tada kai jau nebera ko spjauti:) bandysiu visada valytis kartu,tegu mokosi vyrukas mano;)

    sandritute

  4. 2

    na as savo mazyle kai mokiau valytis dantukus tai visada kartu abi tai dareme :) aisku saldi pasta manau kekvienam vaikui patinka :) patarciau kartu valytis jums dantukus ir mokyti spjauti vaikuti, manoji taip ismoko valytis, nors nemokedavo prasiskalauti bent jau viska isspjaudavo, ir su vandenuku nugerdaavo :) paskui susitvarke viskas savaite ir jau nuo 2metuku valosi pati graziausiai :)

    geiza

  5. 2

    mums dar per anksti valyti dantukus su pasta, bet mano draugė savo sūnų iš pradžių mokė kaip reikia ką nors iš burnos išspjauti, o tik paskui pradėjo naudot dantų pastą. Iš pradžių labai juokinga būdavo, kai jie žaidimų forma mokėsi spjaudytis. Už tad dabar kai ji pasako, kad reikia spjauti iš burnutės, tai jos supranta ir spjauna

    Shoricel

  6. 1

    Aš dukrytę išmokiau išspjauti praktiškai3 m. amžiaus. Tiesiog pradėjome vonioje žaisti-spjaudyti vandenį, kadangi jai iš karto tai pavyko padaryti, tai ir su dantų pasta gali išspjauti.
    O bandžiau taip - paprašiau, kad į burną paimšų vandens ir nerytų, o jai paskui per žandus supaudžiau ir vanduo ištryško iš burnos. jai taip patiko, tiek juokėmės, kad taip bežaidžiant ir pati bandė spausti žandus ir stengtis išpūsti vandenį. Per kelis kartus pavyko.

    elegancija

  7. 1

    mums jau bus 5m ir vistiek niekaip neismokau isspjauti.Nuryja ir viskas pasta paskui uzsigeria vadenuka.o sjauna kai nieko nebeturi burnoje...nzn ir as kaip ismokyti,nors pati kartu plaunuosi su juo mokau ir spjauti,matyt jo liga jam neleidzia suprasti

    lineja85

  8. 1

    oj as is to dantuku valymo mirstu juokais :) kai issivalome a jam parodau kaip reikia isspjauti o jis pirma nuryja o po to sjauna kai nk burnytej jau nera:)

    lineja

  9. 1

    mes irgi daug vargom,bet kazkaip savaime ismokom.rodidavau kaip pati darau,ir ji ismanes mokesi

    viktorijaz

  10. 1

    Na maniškei 1,7m.,valomės su pasta be fluoro,nes niekaip neišmokinu išspjaut ir pati šalia valausi ir spjaudau ir tėtis bandė,bet niekaip-ji pirma nuryja o tada spjauna:)Viliamės,kad paaugs ir supras,kartais be pastos pavalom,bet kažkaip atrodo bergždžias reikalas-juk viską valgo,apsiteršia tie dantukai,vien vandenuku gal nenusivalo...

    Vilmiene