• 17ats.

    Ar pritariate teiginiui, kad tik silpni, nesavarankiški, užguiti ar likimo nuskriausti žmonės tampa žalingų įpročių vergais?

    Nes teko pastebėti, kad priklausomybės ligomis sergantys žmonės viduje yra labai silpni, todėl niekaip nesugeba atsispirti žalingiems įpročiams (rūko, vartoja alkoholį, narkotikus), nors iš pažiūros jie ''vaidina'' visagaliais, stipriais, bet tai tik kaukė. Ar turite tam prieštaraujančių pavyzdzių? šis klausimas kilo todėl, kad visuomenė stengtusi jiems kuo labiau padėti.

    vinipukasSu aplinkiniaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Iš dalies tik proitariu. Tokiems žmonėms gali padėti stipresni ir tada viskas ok :)

    Jorkaile

  2. 2

    pritariu, kiti kurie yra stiprus vidumi jaunysteje pabande sugeba daugiau nebevartoti kvaisalu,turi valia,kad ir koks noras butu... o vat silpnas zmogus,kad byski kas nutinka tuoj prisigeria ,vartoja narkotikus... be kazkokiu stimuliantu nesugeba istverti likimo siusta isbandyma...o tai irodo zmogaus slpnuma...
    todel siame teiginyje yra didele tiesa...

    Milana69

  3. 2

    nepritariu,nes tiek narkotikai, tiek alkoholis, tiek nikotinas individuliai kiekvienam atitinkamomis dozemis stimuliuoja enzimu gamyba todel pavartojus zmogus pasidaro energiskesnis, bet tai individuliai kievienam nuo dozes tos medziagos jau netampa stimuliantais, o tiesiog toksinais su visais ju poveikiais.. tad cia prigimtis ir vieni nuo tokio pat dydzio sampano taures tampa girtuokliais kitai ne.. paveldejimas yra didziausias priesas.. va mano dvi kaimynes viena mokyklos direktore kita neigaliuju darzelio vedeja issilavinusios, nepriklausomos moterys dabar tapo kone benames, nes ju teciai alkoholikai na ir jos neatsilaike.. aisku aplinka, socialinis palaikymas turi didele itaka, nes jeigu seima suvokai sita galima problema ir visa seima ismeta sampano taures is namu, tad to zmogaus sansai nugalet ta prigimti yra didesni

    gertruda

  4. 2

    Taip pritariu taip ir buna atsiranda ir daug narkomanu ir alkocholiku.

    mamyciuke

  5. 1
  6. 1

    is dalies pritariu,nezinai net kaip paciam gali gyvenimas susiklostyti

    ruta26

  7. 1
  8. 1

    na is dalies gal ir pritariu

    vestina

  9. 1

    danielai noriu parasyti, kad nesvarbu is kokios tu esi seimos, o svarbu kaip esi auklejamas, kaip zinia turtingose seimose isauga nemazai lapuneliu, kuriems viskas paduota, nupirkta ir jie nebesugeba savarankiskai gyventi, todel nebemato prasmes stengtis ir pasiduoda zalingiems iprociams(cia tevu kalte kad lepina), na o vargingose seimose seimose ar naslaiciai daznai isauga labai stiprios ir gyvenimo uzgrudintos asmenybes, kurios viska pasiekia savo jegomis ir nepraso pagalbos bei nepasiduoda kitu itakai. Bet as negaliu to tvirtinti , kiek zmoniu -tiek charakteriu, tik man buvo idomu suzinoti del kokiu priezasciu tampama narkomanais ar alkoholikais ir kaip as tureciau aukleti savo vaika, kad tokiu bedu neatsirastu.

    vinipukas

  10. 1

    As taip pat nepritariu. Manau, kad net ir stiprus zmogus, pamegines gali tapti priklausomu nuo visu narkotiniu medziagu priklausomai nuo jo fiziniu savybiu.
    Gal tik visokie silpnavaliai dazniau pasineria i priklausomybes.

    Vaidota