Atsakymai

  1. 3

    As pernai metais pildziausi,pildysiu ir siais metais pati.

    pavasarinuke

  2. 3

    as tai internetu pildysiu, arba eisiu su kortele i vmi

    vabaliuke

  3. 2

    jeigu naudojiesi internetine bankininkyste ar atlyginimą perveda į banko sąskaitą, bankas atsiunčia pažymą, kurią reikia pasinaudoti pildant deklaracijas. Taip pat darbovietė (o kitoms ko gero SODRa, nežinau, nes man viską tvarko darbovietė) turi išduoti pažymą apie pritaikytą per metus NPD ir visus piniginius įskaitymus ir išskaitymus. Taip pat reikia žinoti (prisiminti) - kokį savo vardu registruotą turtą turi (mašina, butas, žemė ir pan.), kokia jo vertė ir pan. Didesnių sunkumų ko gero nėra:)
    Kiek žiūrėjau, tai šiais metais deklaracijos forma NEPASIKEITĖ, ji keitėsi praeitas metais, jeigu ne anksčiau. Kadangi pati deklaraciją pildau jau ne vienerius metus, esu sudariusi sutartį su VMI ir jie man pateikia dalinai užpildytą deklaraciją, kurią man reikia tik sutikrinti su turimomis pažymomis. Bet pildant pirmą kartą, net nežinau kas yra geriau, ko gero eiti į VMI, sėsti prie jų kompiuterio ir su jų pagalba užpildyti deklaraciją internetu. Tada kitais metais bus paprasčiau tęsti pildymus. Nes, atrodo, iš viso pirmą kartą pildant, parengtos deklaracijos VMI neduoda, tenka pačiai viską susirašinėti.
    Gerai tik tai, kad pildant kompiuteriu, jų programa viską suskaičiuoja kur kokias sumas sudėti ar atimti reikia, parodo, kokią klaidą padarei ir kaip ją reikai ištaisyti. Be to, jeigu išsiuntus padarysi klaidą, gausi atgal pranešimą, kad reikia ją pataisyti ir vėl galėsi išsiųsti. O ranka rašant - paskui aiškinkis kur kaip ne taip suskaičiavai ir perrašinėti tenka.

    elegancija

  4. 2

    šiemet patartina eiti į VMI pildyti deklaracija, nes keitėsi forma, o dar kiekvieną mėnesį vis kitoks NPD

    anenija

  5. 2

    Norėciau užsipildyti be bijau kad ka netaip padarysiu tai ir nepyldau.

    mamyciuke

  6. 1

    pildziau internetu,bet dar nesulaukiau permokos

    ruta26

  7. 1
  8. 1
  9. 1

    bandziau pildyti, bet nelabai ten as suprantu, prasysiu kaimynes pagalbos

    mysteryy

  10. 1

    jeigu blogai uzpildysit bus atsiusta atgal kad pataisytumet,tad nera cia ko bijoti:)siaip gerai nueiti i vmi ir ten jie viska paaiskina ir pparodo,bet aisku kai pasippila zmoniu bumas vel nesinori ten stumdytis,todel namuose ir patogiau,kas moka

    iirina