• 11ats.

    Kas vaikui yra, jei vakarui atejus ima verkti?

    Kai tik vakaras ateina, mano brangoji klykia nesavu balsu. Duodam ir espumizano, ir arbateles pankoliu pageriam, ir miega gerai, bet va tik vakaras, ir daryk ka tik nori, rekia nors tu ka. Ant ranku pami siek tiek nurimsta, tai nejau visa laika ant ranku nesiot?

    NetootiaKūdikio priežiūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    ir aš manau,kad pilvo diegliukai kamuoja,imetu šiek tiek info:)

    Kaip atpažinti dieglius

    Tėveliams patariama atidžiai stebėti savo mažylį ir įvertinti kai kuriuos simptomus:

    * kūdikiui dar nėra 3–4 mėnesių;
    * verksmas sustiprėja tam tikromis valandomis, dažniausiai vakare;
    * dažnai mažylis labiau verkia po maitinimo;
    * kūdikis lenkia kojas prie pilvuko, tarsi jį skaudėtų;
    * pilvukas gurguliuoja arba yra kietas;
    * kūdikiui palengvėja, kai jis atsirūgsta ar dujos pasišalina pro išeinamąją angą.
    Jeigu mamytei pasirodys, kad kūdikis verkia kitaip, kad pasikeitė verkimo pobūdis, verčiau pasitarti su gydytoju, nes tai gali būti tikros ligos pradžia. Žarnyno veiklą gali sutrikdyti infekcinės ligos (tokiu atveju mažylis viduriuoja, pakinta jo išmatos), pilvo skausmus gali sukelti vaiko nervų sistemos ypatumai, o kartais gali skaudėti dėl rimtų chirurginiu būdu išsprendžiamų problemų: įstrigusios išvaržos, žarnų nepraeinamumo.

    Kitos dieglių priežastys

    Manoma, kad berniukus diegliai kamuoja dažniau nei mergaites, pirmagimius – dažniau nei jų jaunesnes sesutes ar broliukus. Jautrių ir nervingų mamų vaikai taip pat verkia dažniau nei ramių.

    * Nebrandi kūdikio centrinė nervų sistema, dėl to atsirandantys žarnyno spazmai.
    * Jautrumas produktams, kurių valgo mama ir kurių mažylis gauna su jos pienu.
    * Valgant į virškinimo sistemą patekęs oras.
    * Karvės pieno baltymo netoleravimas.
    * Po gimimo patiriami hormonų svyravimai: iš mamos gauti hormonai, o ir jų gavimas ar negavimas su mamos pienu nemažai lemia vaiko organizmo prisitaikymą prie pasiketusių išorės sąlygų.
    * Mažylio temperamentas.
    * Vakare jaučiamas alkis.
    * Būtinybė išsirėkti, siekiant atsiriboti nuo kitų dirgiklių.

    Skubiai ieškokite pagalbos, jeigu:

    * spazmai pastovūs ir trunka labai ilgą laiką;
    * kūdikis be perstojo verkia arba pasikeitė verkimo pobūdis;
    * spazmus lydi nuolatinis vėmimas, viduriavimas, vidurių užkietėjimas arba kūdikis nebesišlapina.

    emiliukas

  2. 3

    tokia mazyte greiciausiai kamuoja pilvo diegliukai,jie visada buna mazdaug tuo paciu metu,dazniausiai vakarais,ir nesiojimas ant ranku is tiesu kiek ramina leliuka.pabandyk pasildyta anklodele prideti prie pilvuko,pamasazuoti ji pagal laikrodzio rodykle,diegliukai apie 3 menesi praeina..

    sandritute

  3. 2

    man ir atrodo kad pilvuka skauda.. na musu maziukas 1,4 metu ir beveik kiekviena vakara staugia seipsau.. gyd sake vaikai vakarais nori issiverkti :) tai leidziu paverkt as jam.. aisku ne iki kukciojimo :) jums sita dalyka teks isgyventi, kai buvo maziukas musu sunelis ir rekdavo del pilvuko, tai duodavom stipriasnius lasiukus nuo pilvo ( sab-simplex)

    kristale

  4. 1

    mums taipat tokiu vakaru buna,ir niekas nepadeda nesiojam abu su vyru pasikeisdami kol nusiramina

    viktorijaz

  5. 1

    mes nešiojom, bet tai trunka neilgai, nes kada vaikas pradeda stovėti, vaikščioti rankų mažiau pageidauja.

    vinipukas

  6. 1

    mano sūneliui 4 mėn, pastarasias kelias savaites kiekvieną vakarą tiesiog klykia, išsitempia visas, pilvą į priekį atkiša. Padeda šiek tiek nešiojimas, geriausiai - smarkus supimas, netgi purtymas, po tokių intensyvių pastangų per kelias minutes užmiega. Tai ir vadinu šį rėkimą "priešužmigiminiu sindromu" :)

    bum

  7. 1

    aciu mamytes uz info. Pas mus mergyte dvieju menesiuku ir anksciau ji irgi parekdavo vakarais bet greit nurimdavo o dabar taip rekia kad pamirsta net oro ikvept. o kojyciu prie pilvuko ji nededa, tik issitempia kaip styga ir subiniuke isriecia. tokia kaip laivelio formos buna.

    Netootia

  8. 1

    Tokiu atveju gal tikrai pilvukas.Mum mazajai tai daktare buvo patarus vaikuiska pankoliu arbatytes vakarais pagyrdyt nuo pilvuko,padeda (gal uztad nelabai pusdavo)"Mazylis" vadinasi tinka nuo 1men pabandykit.Ir lasiukai "Sab simplex"

    Fausta

  9. 1

    as taip pat esu girdejus kad buna jog vaikai rekia siaip sau :) bet maniskei man atrodo kad rimtai pilvukas negerai :) visa nugaryte isrietus, isitempus kaip styga ir sukauja

    Netootia

  10. 1

    Na gali buti ir degliukai o gali buti kartais ir "vakarine maldeles".Man yra buve anksciau su pirmaja dukra taip.(dabar jai 12metu)tai nieks nepadedavo kol neisregdavo pora valandu,taip buvo kiek atsimenu apie pora men,kasdien.Oantroji(jai 7men beveik viskas ramu buvo.Gal kartais toks augimas.

    Fausta