150 gr
juodojo šokolado
8 gr
cinamono
300 gr
cukraus
200 gr
kapotų lazdynų riešutų
20 gr
kepimo miltelių
10 gr
vanilinio cukraus
4 vnt
kiaušinių
4 vnt
kriaušės
300 gr
miltų
250 gr
sviesto
Pirmiausiai reikia ant mažos ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Viską gerai maišyti tol, kol bus vientisa masė.
Tuomet dubenėlį palikite, kad atvėstų, o tuo metu išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišykite.
Galiausiai supilkite jau pravėsusį sviesto bei šokolado mišinį, sudėkite sukapotus lazdyno riešutus. Tada imkite kepimo skardą, ją ištepkite sviestu ir užpilkite pusę turimos tešlos, suberkite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, o ant viršaus supilkite likusią masę.
Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip penkiasdešimt minučių. Priešingu atveju, pyragas bus kietas. Ištraukę pyragą iš orkaitės, galite apibarstyti spalvotais pabarstukais, cukraus pudra ar riešutais.