• 2ats.

    Šokoladinio pyrago receptas, kurio sudėtyje būtų kiašiniai.

    buvom sulauke giminaiciu is kaimo - dabar turiu kruva kiausiniu, visus savo pyragus kepiau, labai noreciau iskepti sokoladini. bet recepte turi buti kiausiniu :))))

    ElevinaReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    turiu tokį obuolių pyrago su šokoladu receptuką :)

    4 kiaušiniai
    3dideli obuoliai
    250g miltų
    250g cukraus
    200g sviesto
    2 plytelės kartaus šokolado
    Pusė pakelio kepimo miltelių
    Cinamono
    Vanilinio cukraus

    Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Į jį suberkite gabaliukais sulaužytą šokoladą. Kaitindami maišykite, kol šokoladas ištirps. Palikite ataušti.

    Išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Gerai išmaišykite. Į gautą masę supilkite jau pravėsusį mišinį.

    Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Skrėskite pusę tešlos, paviršių išlyginkite šauktu. Suberkite skiltelėmis pjaustytus obuolius. Ant viršaus sukrėskite likusią tešlą ir paspaudžiant obuolius išlyginkite paviršių. Pyragą kepkite orkaitėje 50 min 175 laipsnių temperatūroje. Neperkepkite, nes pyragas bus kietas.

    princesiuke

  2. 1

    150 gr
    juodojo šokolado

    8 gr
    cinamono

    300 gr
    cukraus

    200 gr
    kapotų lazdynų riešutų

    20 gr
    kepimo miltelių

    10 gr
    vanilinio cukraus

    4 vnt
    kiaušinių

    4 vnt
    kriaušės

    300 gr
    miltų

    250 gr
    sviesto

    Pirmiausiai reikia ant mažos ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Viską gerai maišyti tol, kol bus vientisa masė.
    Tuomet dubenėlį palikite, kad atvėstų, o tuo metu išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišykite.
    Galiausiai supilkite jau pravėsusį sviesto bei šokolado mišinį, sudėkite sukapotus lazdyno riešutus. Tada imkite kepimo skardą, ją ištepkite sviestu ir užpilkite pusę turimos tešlos, suberkite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, o ant viršaus supilkite likusią masę.
    Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip penkiasdešimt minučių. Priešingu atveju, pyragas bus kietas. Ištraukę pyragą iš orkaitės, galite apibarstyti spalvotais pabarstukais, cukraus pudra ar riešutais.

    Anonimas