• 12ats.

    Kaip kudiki pratinti valgyti maziau, jei nepavalges jis buna piktas?

    Man labai neramu, mano mazyliui dabar 2 men, valgo misinuka, ant dezutes rekomenduojamas valgymo kiekis 170, o jis suvalgo 260 ml, mamytes, padekit, ar tai labai blogai ir ka man daryti?gydytojas liepe maziau duoti valgyti, bet kaip man tai padaryti, kai jis nepavalges buna piktas? kaip pratinti, kad valgytu maziau???

    avieteleeeeMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Mums buvo ta pati problema iki 2 men. atrodo visada nedavalgiusi:), ir valge tikrai daugiau nei rekomenduoja ant misinuko. Tai mes davem tiek kiek ji nori ir permaitinom, atsigulem i ligonine. Gyd. liepe duoti po maziau ir dazniau, bet kaip jai nutraukti valgyma kai vaikas dar nori.Bet zinokit savaime taip gavosi, kad susireguliavo dabar ji valgo kas 3 val. po 100-120ml. po namkties 160ml. o kartais ir 60 ml.daugiau neiduosi. Dabar musu problema ,kad per mazai valgo, priaugo 500g.Tai zodziu kas menesi keisis ne tik vaikutis bet ir jo apetitas:) Stenkites duodi po maziau ir dazniau, o tarpe maitinimu vandenuko atsigert, jeigu valgo vien tik misinuka.

    adkia

  2. 2

    Avietėle, nepergyvenk, mano vaikiukas priaugdavo po 1,5 -1,6 kg pirmus 2 mėn, o toliau - po 600 g kas mėn. Viskas gerai, tegul mažiulis valgo, dar mėnesiukas ir pataps žymiai judresnis, pamatysi kaip iš rubuilio vos ne liesutis pasidarys, malsis judės be paliovos. Beje, pirmais mėnesiais mano vyrukas valgydavo po 4 val IŠTISAI!!! Nieko padaryt negalėjau, tik paimu buteliuką - išsyk riksmas. Tad, kad nepergyvenk, greitai viskas keisis.

    bum

  3. 2
  4. 2

    manoji irgi daug valgo..ciulpia papa,paskui dar misinelio gali davalgyt..as,manau nk baisaus..juk swarbu,kad vaikas butu sotus.

    bantukas

  5. 1

    vaikas valgo tiek, kiek jam reikia. Jei normaliai vystosi, tai ir duokit, tiek, kiek praso. O tie ant pakuociu parasymai yra rekomendacijos, bet ne nurodymas kiek konkretus vaikas turi suvalgyti.

    juratele

  6. 1

    nereikia žiūrėti kas ant dėžutės, nes visi vaikai gimsta skirtingo svorio, todėl ir valgo skirtingai. Mes per parą išgerdavome 720ml. Mūsų mišinukas buvo labai sotus. Gal jūsų mišinukas liesesnis?

    vinipukas

  7. 1

    na as irgi sakyciau, kad reiktu po maziau, bet dazniau duoti, bet jei sakai, kad taip meginai ir mazylis vis tiek pyksta, tad nzn net ka patarti... o gydytoja turetu ne kritikuoti, o siulyti dar kokius variantus... mano mazyliui 3men, valgo kas 4 val 200ml, tarpuose geriam arbateles. anksciau irgi biski buvo apzoriukas norejau daugiau nei priklauso, bet susitvarke su laiku, tai manau susitvarkys ir jums ;)

    romantike

  8. 1

    atsiprasau uz savo nuomuone,bet man atrodo kad galyte su tiek misinelio istampyti vaikui skranduka,mano dukryte stamboka ir duodavau valgyt pagal dezute,ir jei trukdavo tai tarp matynimu dar arbateles duodavau,ir aisku valgydavo ir pusvalandziu anksciau bet tikrai ne per tiek daug.dabar jei 5 men ir priklauso virs dvieju simtu valgyt,bet apstojo ji tai suvalgo tik 180.

    Brige88

  9. 1

    na jis per men priauga 1,5 kg,tai gydytojas sake,kad per daug....

    avieteleeee

  10. 1

    na tos gaires ant pakelio tai manau tik orientacines, jei vaikutis nera nutukes, manau nera ko nerimauti

    Lukniukas