• 18ats.

    Sokoladas, saldumynai ir suaugusiuju maistas kudikiams, kaip tai gali atsiliepti jo sveikatai?

    mano viena drauge savo 6 men dukrelei duoda saldainiu, sokoladiniu batoneliu, ciulpinuku ir labai stebisi, kodel as neduodu savo 8 men mazylei siu dalyku. be to ji viska jai sudo ir saldina, ir daznai duoda ta, ka valgo seima-kugeli, kotletus, kepta mesa...man tai taip keista, nezinau...ir piena nevirinta tiesiai is karves...ka manote apie toki meniu? kaip tai gali atsiliepti vaiko sveikatai?

    axomMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    kokia motina taip gali maitinti savo kudiki...absurdas kazkoks, nors is kitos puses, gerai, kad nors maitina....na mano mazas pirma karta saldaini paragavo netycia, daviau jam saldaini su blizgiu popieriuku kad pazaistu ( kur protas mano buvo...) po kiek laiko atropoja visas sokoladu issitepes. o kitas kartas buvo kai drauges vaikas, kuris su visais dalinasi mielai, tai tuo tarpu ir mano vaika mielai pavaisino saldainiu:D bet daugiau neduodu jokiu saldainiu, cia mano nuomone, nes is to nieko gero tikrai. ir taip pat kas liecia kepta maista...aisq kiekviena mama savaip augina, bet man toks metodas nepriimtinas.

    Benikiux

  2. 3

    man tai baisokai skamba tokia mityba 6men.leliukui,kai pagalvoju as tokio amziaus tik pirmasias kosytes pradejau duoti maziui..garinau darzoves,laksciau ieskodama ekologiskos mesytes.o sokolado mano mazius tik 2 metuku paragavo,bet kadangi nebuvo labai saldumynu ragaves tai ir nepasakyciau kad megsta juos labai,kuo aisku dziaugiuosi:) tikrai zinau kad paskutiniu metu darzelinio amziaus vaikuciams jau pastebimi gastrito pozymiai,bedeles su skrandukais nuo netinkamos mitybos..bet cia aisku kiekvienos mamytes reikalas,nors jei as turesiu dar vaikeli elgsiuosi taip pat ir neskubesiu kisti visko is eiles vaikeliui..

    sandritute

  3. 2

    alergija,dar ir skrandukas negali atlaikyti tokio sunkaus miesto.

    ruta26

  4. 2

    zinoma, kiekvienos reikalas kaip maitinti, bet manau, kad taip visgi negalima elgtis su 6 menesiu kudikeliu, nes uzauges tures daug bedeliu del to ir gales padekoti savo mamytei, kad patingejo juo tinkamai pasirupinti....

    Ausrute

  5. 2

    tai jau tikrai vaikas dar per mažas mes tik nuo metuku pradejome saldainius ir tai labai jau retai

    mamyciuke

  6. 2

    Oi man tai baisu,ka tu cia parasei,tokia ten ir mama tikriausiai,nes manau nei viena gera mama savo vaiko taip nemaitina.

    pavasarinuke

  7. 1

    Kudikui nepatarciau duot

    liena

  8. 1
  9. 1

    Ir dar va ką radau:
    •Nesaldykite ir nesūdykite vaiko maistelio! Taip pat neduokite saldžių gaminių, pusfabrikačių. Iki metų amžiaus vaikui išvis negalima duoti cukraus bei druskos. Tai vėliau atsilieps arterine hipertenzija, cukriniu diabetu.

    bum

  10. 1

    radau netyčiom tokį straipsnelį, manau jis čia kaip tik tinka:
    Žmonės, kurie vaikystėje valgo daug saldumynų, užaugę būna linkę į agresyvų elgesį. Tokią išvadą padarė Kardifo (Jungtinė Karalystė) universiteto mokslininkai.

    Tyrėjai išstudijavo 17,5 tūkst. individų duomenis. Būtent šiems individams policija įvairiu laiku buvo pateikusi kaltinimus dėl prievartos veiksmų.

    "Paaiškėjo, kad tarp jų smaližiai, kurie vaikystėje labai mėgo saldumynus, sudaro beveik 70 procentų, - teigia profesorius S. Mooras. - Gali būti, kad aptikta sąsaja liudija, jog reguliarus vaikų vaišinimas saldainiais priveda prie to, kad jie neišmoksta ramiai laukti norimo dalyko. Nors galimas ir atvirkščias sąryšis: tėvai buvo linkę duoti vaikui saldumynų, kad šis elgtųsi ramiau. Tokiu būdu ilgainiui šiems vaikams buvo išugdytas įsitikinimas, kad norint gauti geidžiamą rezultatą, reikia sukelti skandalą."

    bum