Atsakymai

  1. 5

    Kažkada bandžiau taip;;paimi vaškinius pieštukus ir su jais pieši ant kiaušinių,o paskui kiaušinius nudažai kokia nors spalva,visai neblogai gaunasi.

    debesėlis

  2. 5

    Isbandykite si buda. Ypac gali buti smagu taip marginti kiausinius su didesniais vaikuciais.
    Is popieriaus lapo iskarpau norimas figureles (pvz, gelytes, paukstukus ir pan.). Naudoju paprasta neslidu popieriu, kuri suslapinus is vienos puses prilipdau ant kiausinio. Tada ivynioju kiausini i kojine, kad nenukristu popierius, ir kisu i dazus. Kai istrauki ir nulupi popieriu, lieka ryskios baltos (ar rudos, jei kiausinis rudas) fygureles.

    Ausra

  3. 4

    As nudazytus kiausinius piesiu citrinos sultimis. labai ydomus gaunasi.

    vermonta

  4. 4

    as tai ir vienus su siulu apvinioju,kitus visokiu ryziu, kruopu pridedu tinka ir smulkus makaronai,suvinioju i kojne ir verdu svogunu lukstu nuovire.visai sauniai gaunas.

    staponkute

  5. 4

    Man patiko labai "debeselio" atsakymas :) dazyti su vaskinemis kreidelemis turetu buti smagu

    Erika

  6. 4

    Labai mėgstų dažyti kiaušinius su vašku. Išlydai vašką metaliniame dubenėlyje, į pagaliuką įsmegi smeigtuką plokščia galvute (tokie, kuriais būna vytiški marškiniai susegti).
    Paimi virtą kliaušinį, mergi adatėlę į pakaitintą vašką ir dėlioji piešinukus. Piešti geriausia brėžiant trumpas linijas.
    Tada vašku padengtą kiaušinį merkiame į dažus (tik ne karštus, nes tada vaškas išsilydo ir nieko nelieka). Palaikome, kiek rekomenduojame ir ištraukiame. Labai labai gražu man.

    Šarka

  7. 4

    Ir dar noriu paklausti, gal kas zinote dazus, kuriais galima butu piesti ant kiausinio, bet jie nenusiplautu (nu tipo guasas cia netinka)? Anksciau dazydavau tiesiog su nagu laku, bet kai yra leliukas, nenoriu smardinti :)

    Ausra

  8. 4

    Dar vienas is budu yra marginti su ryziais. Taciau ne visada pavyksta, nes kai kurie ryziai labai isbrinksta ir virsta kose. Su kitom kruopom nebandziau :). O daroma taip:
    i kojine pripilama ryziu tiek, kad idejus kiausini visas jo pavirsius pasidengtu ryziais. Ir tada dedame kiausini i dazus. Kai istraukiame is dazu ir viska nuimame, lieka ant kiausinio nedazyti pedsakeliai. Buna grazu! :)

    Ausra

  9. 3

    Jei turiu pakankamai laiko, tai man patinka ant jau nudazytu kiausiniu su peiliu iskutineti ivairius ornamentus. Tik nereikia labai spausti, nes sutruks;)
    Dar vienas budas: prisirenku ivairiu zolyciu ir jas aprisu aplink zalia kiausini su siulu ir dedu i dazus isvirti. Dazniausiai dazom su kiausiniu lukstais, tai kai naudoju zoleles, kiausiniu nededu i kojine. Tada jie gaunasi rudos apalvos su zoliu ornamentais. Kazkada bandem dazyti su sienu, tai gavosi labai slykscios spalvos.

    trejetukas

  10. 3

    dar prisimenu is vaikystes, kai marginom kiausiniu, tai i lukstus prie pat kiausinio dedavom lapukus nuo vyjuoklio. Dabar neturiu tokiu kambariniu geliu su mazais lapeliais, bet buvo labau grazu.

    mamyčiukas