• 20ats.

    Norim pirkti fotoaparata, koki patartumet isigyti?

    Noretumete isigyti nauja fotoaparata, bet syki jau pirkom ir labai nepasiseke. isiule toki prasta,kad nebesinori daugiau pasitiketi pardavejais. Noretumem skaitmeninio ,kokio nelabai brangaus.

    Katukas7Buitinė technikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    kai mes pirkoms, tai mums vienas fotografas minėjo, kad geriausi yra pentax firmos. Tik kuo artimesni profesionalų fotoparatui, tuo jie brangesni.
    Mums pasiūlė atkreipti dėmesį į šiuos dalykus (čia kalba eina ne apie profesionalią fotokamerą, o eilinę skaitmeninę "muilinę":
    - į maitinimo bloką (geriau kai dedami elementai, o ne akumuliatorius, todėl kad elementus galima pakrauti, jeigu netyčia kelionėje jie išsikrovė, tai galima idėti paprastus elementus. O jeigu dedamas tik akumuliatorius - tai reiks ieškoti kur jį pakrauti, jau elementų paprastų neidėsi).
    - kad būtų vaizdo stabilizavimo funkcija - taip lengviau pagauti vaizdą, jis "neišsilieja" fotografuojant judantį vaizdą (ypač tai aktualu su vaiku);
    -kokio dydžio atminties kortelę galima įdėti. Ir dar tos pačios kortelės yra kelių rūšių - dabar nepasakysiu kurių, bet vienas labai sunkiai atranda kompiuteris, kai reikia perrašyti nuotraukas. Atrodo rekomenduojama kortelė vadinasi SD (neprisimenu):
    - kuo mažesnis fotografavimo reakcijos laikas, nes nuo to priklauso, kaip greitai fotoaparatas sureguos į vaizdo įrašymą (dažnai fotografuojamas objektas spėja nuo objektyvo nusisukti, deja);
    O dėl megapixelių, tai aiškino taip, kad kuo didesnis pixelių kaičius (pvz., 10-20), tuo didesnio dydžio (pvz., 50x50 cm) galima padaryti nuotraukas, bet eilinėms 9x13, 10-15 išmatavimų nuotraukoms, tie megapixeliai reikšmės neturi.

    Na, atrodo tiek prisiminiau :)

    elegancija

  2. 4

    Na nezianu ar geri olympus, va mes turim 2 fotikus ir abu olympus tai keikiames, bloga nuotrauku kokybe, vezem atgal i salona tai pasake kad olympus tokie jau yra. Ir ne is pigiuju jie abu, bent jau as nepatariu olympus is savo patirties ir is draugu pazistamu tarpo tikrai niekas apie olympus gero zodzio nepsako. Na ziurekit neapsigaukit:)

    adkia

  3. 3
  4. 2

    Geriausi fotoaparatai Canon, Pantex ir Nikon.
    Mes turim Canon 10megapikseliu, o draugo brolis fujifilm 10 megapixeliu. Tai fujifilm kokybe labai prasta palyginus su Canon.

    Jurgela

  5. 2

    mes turime "CANON" fotoaparata :) tikrai nenusivyliu nusipirkusi :)

    Pearl

  6. 2

    canon , nikon yra geriausi, galima net uz 300lt nusipirkti siu firmu modeliuka , ypac canon.

    vinipukas

  7. 2

    patys turim canon ir esam patenkinti ir kokybe nuotrauku liuks

    Mazute

  8. 2

    mes patys turim olimpus fotoaparata tai labai geras mokejome 500lt

    geiza

  9. 2

    mes jau 5metus turim PRACTIKA fotoaparata,tai mes jo dar nezadam mesti,jis mum labai geras ir geros kokybes nuotraukos.ir kai pirksim kita ir vel tos pacios firmos imsim.

    Indruleeeee

  10. 2

    elegancija kaip tikras zinovas:) o mes pirkom CANON 7 megapixeliu,tai pries 4 metus buvo,tuo metu kainavo 990 lt!!!o daba kai paziuriu kainas fotiku...juokas..bet canon man patinka,gerai fotkina ,yra funkcijos vaikas&gyvunai,saliutai,gamta,portretas ir dar kazko ten:)ir juodabalta galima nustatyti.

    axom