• 21ats.

    ar reikalinga siais laikais krikstynom balta skraiste?

    susigincijau su vaiko kriksto mama. nupirko ji suknele visa balta kaip sniegas, ant virsaus sukneles eina permatomas(kaip uzuolaida) paltukas. as sakau kad to ir gana.nereik jokiu skraisciu baltu priedo (na kur seniau kriksto tevai laikydavo ant rankos ja pakabine per krikstynas). ji nervuojas kur gaut ta medziagos gabala. pasakykit kaip is tiesu yra? ar reikia siais laikais tu audeklu krikstynom?

    redusisReligijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Kiek esu susidūrusi, tai reikia, nes krikšto rūbą (taip vadinama ta skara) laiko krikšto tėvas kartu su žvake. Kai kunigas atlieka patepima (aliejuku ir užpila vandeniu ant kaktytės), krikšto tėvas (ar tai kunigas paima) ir tą krikšto rūbą uždeda ant vaikelio peties. Kunigas palydi tą veiksmą žodžiais (<...nešiok šį rūbą...>). Be to, sakoma, kad būtent šį krikšto rūbą ir reikia saugoti visą gyvenimą, o ne pačius drabužėlius. Nes bbūtent jis ir yra pagrindinis krikšto dalykas.
    Tų krikšto rūbelių yra įvairių modelių - kaip skraistė užrišama po kaklu; kaip šalis (su skyle rankai įkišti).
    Bet jeigu kaip tu sakai prie suknelės yra tiulis, tai nebus tas pats, nebent jis nusisega nuo suknelės. Nes tikrai, krikšto tėvas turi laikyti rankoje tą krikšto rūbą, kol nebus atlikta visa krikšto ceremonija.
    Jeigu idomu, idėsiu į profilį vieną foto, kur matosi, kaip krikšto tėvas laiko krikšto rūbą ant rankos, kol kunigas atlieka savo ceremoniją.

    elegancija

  2. 2

    musu krikstynos geguzes 29 diena skraisteliu yra visur vaiku parduotuvesesuagusiu kur yra sukneliuy o tos skraisteles yra BUUUTINOS!!!jos gi nebrangio labai graziu maciau vos uz 20litu:)

    eriika

  3. 2

    na mano maziaus krikstynos poryt,ir as pirkau ta skraiste,ji nera didele,zeme nesivelka,tiesiog apgaubia pecius,iki liemens,uzrisama po kaklu,kiek zinau tai ji reikalinga,tik va nezinau kaip ir mes ja uzdesim nes labai vaikas nemegsta tokiu dalyku:) o ja as pirkau vaiku prekiu parduotuvej,kai pasakiau kad kostiumelis,marskinukai,kelnytes,liemene krikstynom perku,iskart pasiule ir skraiste,ir zvake,ir net papuosima zvakei..zinau kad ir turguj ju galima rast..Aciu Elegancija uz atsakyma,as irgi kazkaip galvojau,ar ja iskart reikia det,ar kaip,zinosim:)

    sandritute

  4. 2
  5. 1
  6. 1

    Aš dukrą krikštijau be baltos skraistės, bet sūnui manau uždėsiu šį kartą, būtinybės tikrai nėra, nes būtų neleidę krikštyti be skraistės.

    iinnggaa

  7. 1

    nezinau,ar butina,kai krikstijau pirmagimius,vienam buvo uzdeta,kitam ne,kumos renge.nebutinas daiktas

    ruta26

  8. 1

    taip jug tai ir yra kudykelio nekaltybes simbolis

    dovile40

  9. 1

    ZINOMA REIKALINGA JUK KAIP VAIKELI KRIKSTIJI PATS KUNIGAS PAPRASO TOS SKRAISTES,IR NEZ GIRDEJAU KAD JAI KUO DAUGIAU VAIKU KRIKSTIJI SU TA SKRAISTE TUO VAIKAI BUNA GYVENIME LAIMINGESNI,BET NEZINAU KAIP CIA IS TIESU......

    VANESA8381

  10. 1

    Butinai reikia skraistes, kunigas ios pradziu to ir paklause, ar turim.

    Indruke