kokia minksto kugelio paslaptis?
kiek bekepciau man jis visada kietokas gaunasi, siandien noriu kepti, bet ir vel galvoju, kaip cia ji minksta isgauti...
kiek bekepciau man jis visada kietokas gaunasi, siandien noriu kepti, bet ir vel galvoju, kaip cia ji minksta isgauti...
Kai aš noriu, kad kugelis būtų minkštas, tai pirmiausia tarkius užplikau verdančiu pienu, o paskui dedu likusius produktus.
daug pieno reiktu deti arba riebelu..
ipilti pieno,bet jei nera pieno tinka ir kefyras,isbandyta
aš pakepinu spirgus ir visą supilu į tešlą, o tada į keptuvę
As i tarkiu pilu tirpytus lasinukus uzpiltus pienu ir uzvirintus. tada minkstas gaunasi :)
Reikia daugiau pieno pilti nei visada ;-) tiksliais kiekiais negaliu pasakyti, nes pati visada is akies pilu ir skirtingai gaunasi.. as labiau megstu toki gumini kugeli ;-) dar daug kas ir nuo bulviu priklauso, man nelabai patinka bulves su raudonom-violetinem lupenom..
Uzplykote vyrintu pienu tarkius ir nedekite miltu.
Uzvakar kepiau kugeli,gavosi puikus ir minkstas.Nupyliau pora saukstu tarkiu sunkos,o vietoj jos ipyliau virinto pieno.Butent jis ir minkstina kugeli.Kugelis neturetu buti ,,sausas''.Jam reikia riebalu.
mes irgi kai kepame kugeli pilame pieno :) jei nori minkstesnio pilk daugiau,kietesnio maziau pieno :) stai ir visa paslaptis :)
Nepagailėti pieno:)Kai sutarkuoji bulves užplikai pienuko ir pili į tarkius,reikia jo nepagailėti.Aš kai pirmą kart dariau man atrodė,kad jis per skystas bus,bet jis kaip tik minkštas gavosi-vyras tokį labai mėgsta:)Proporcijų tai parašyt negaliu tiksliai,bet tarkiai paruošti kepti turi būti skysti-tirštesnės grietinėlės tirštumo sakyčiau.tada jis jau gaunasi toks net "tampomas",šiek tiek mažiau pieno-gausis minkštas.Sėkmės:)