• 12ats.

    "Mama, tu man nupirksi...."

    Mano vaikiui 4 metai. pastebiu kad vaikas apie nieka taip intensyviai nediskutuoja kaip apie pirkima. Ar nupirksi, masina, ar nupirksi "Magi ideja"ar nupirksi zurnaliuka. jau nervina tas pirksi, pirksi ir pirksi... gal cia kokia jo amziaus krize? Darzely vaikai paklausti buvo "Kodel mylite savo mamas?" tai sake visi iki vieno atsake "Kad man mama nupirko..."( Tox darzelio aukletojos pastebejimas)

    Baraniuka4-6 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Na nezinau,as manau gal jus daznai perkate vaikuciui ko jis tik uzsigeidzia,juk tiem vaikiukams labai daug norisi visko ir kolkas tik per materialius dalykus vertina "vadinamaja"meile,jei nupirksi tai vadinasi myli ir pan.As nors daznai neperku dukrytei zaisliuku ir pan,irgi vis klausiau ir klausia ar kai turesi pinigeliu nupirksi man sita arba ta zaisliuka? Nes zino kad pinigeliai is niekur neatsiranda :) o mes jau is tos vadinamos daugybes leidziame issirinkti viena daikta kurio ji labiausiai nori,neperkam ko tik uzsigeidzia.O vaikai yra vaikai,juk jei darzelyje vienas turi pvz.barbe,taio butinai ir kitiem prireiks,tik reikia atrinkti ka ir kada pirkti,kad tas noras kaip mat neisgaruotu gavus lengvu budu :) Sekmes!!!

    Pearl

  2. 4

    mano vaikui irgi 4 metai lygiai tas pats ar tu man nupirksi knyga ta ar ana,manau toks amzius,nes draugu vaikai lygiai taipat.Sakot aukleti kitaip,bet kai nusivedi vaika i parduotuve nuperki vistiek ka nors,nemanau,kad lepinam,nes kasdien ten dideliu zaislu neperki nuperki saldainiu ar pamato kokius dribsiniu ir .t.t:)

    dzionike

  3. 3

    Mano sesiametis labai daznai kartoja sia fraze, net lbai. O jau kai Kaledos ar jo gimtadienis, tai isvis...

    Jorkaile

  4. 3

    na as manau,kas siais laikais auginami vaikuciai yra siek tiek palepinti..visko gauna,tai ir vis nemaza..

    Anonimas

  5. 3

    ir as pritariu dangei. reikia puoseleti supratima pinigams, o meile ugdyti kitais budais.

    Elevina

  6. 3

    na kadangi mano dukryte dar nemoka kalbeti, tai nieko ir nepraso :) bet siaip pritariu dangei. gal perdaug islepintas vaikiukas, yra iprates viska ko nori gauti. mamos noredamos gero, kartais perlenkia lazda, o paskui jau prasideda uzgaidos.

    lip2kas

  7. 2

    Aš kaip tik norėčiau paprieštarauti Dangei. Manau, kaip tik dėl to , kad vaikas visko nori, o jam yra nuperkama tik vienas kitas daiktas, tai jis tada jaučiasi labai dėkingas už tai. Ir va būtent tą dėkingumo jausmą vaikutis painioja su meilės jausmu. Va būtent tada, kai gauna taip troštamą daiktą, vaikutis jaučiasi be galo laimingas. Mano irgi lygiai taip pačiai visko nori, o gauna tik vieną kitą dalyką. Jaunėlis(jam dabar 7m) dar nesugeba nesusieti šių dviejų skirtingu pojūčių, nes kai ką nors nuperku, tai visada atbega, apsikabina ir sako"mamyte, ačiū, aš tave labai labai myliu" O vyresnėlis(11m), tai jau kitaip mąsto ir reaguoja į pirkimą arba nepirkimą kažkokio norimo daikto. Deja, neatkreipiau dėmesio kuriuo momentu pasikeitė tas jo požiūris.

    trejetukas

  8. 2

    manajai 2 su puse tai irgi pamato ka per tv ir klause ar nupirksi mamyte:))))))

    vestina

  9. 2

    dideli vaidmeni daro telikas..is kur vaikas zino apie"maggi idea"?maniskis 5 metu man vis dormeo ciuzini siulo(200/200) ar kazkoki virt tuvini kombaina uz 400lt.sako,nori tokio?tai nupirk:)taip buvo su "barni"pirageliu,nupirk,nupirk,paragavo, nepatiko-nepraso.

    axom

  10. 1

    Patys nuo mazu dienu pripratinam kazka pirkti,o kai praauga ir ismoksta sneketi ,tada ir prasideda.

    ruta26