Atsakymai

  1. 5

    Aš dariau. Tiesiog įeinu į tą rizikos grupę, kai yra rekomenduojama. Kai nešiojau antrą tai nedariau, bet su trečiu nėštumu nusprendžiau padaryt. Dariau kraujo tyrimą, tai rodė labai didelę apsigimimų tikimybę, o 20 nėštumo savaitę darė vaisiaus vandenų tyrimą, tai viskas buvo tvarkoje, dar ir vaiko lytį nustatė.

    auvilė

  2. 5

    ''Daugelis mano, kad gavus gerus genetinių tyrimų rezultatus, gims sveikas kūdikis. Deja, kartais tenka nusivilti, nes tyrimai neapima visų galimų vaisiaus sutrikimų. Šiuo metu moterims galime pasiūlyti išsitirti dėl dažniausiai pasitaikančių sindromų - Dauno ir Edvardso.Remiantis pasauline praktika, pirmajame nėštumo trimestre, tarp 11-14 nėštumo savaitės, atlikus moters biocheminius genetinius kraujo tyrimus ir vaisiaus ultragarsinį tyrimą bei apdorojus gautus rezultatus specialia kompiuterine programa, galima statistiškai patikimai nustatyti vaisiaus riziką Dauno ir Edvardso sindromams. Šių tyrimų statistinis patikimumas - 90 proc.
    Nuo 14 iki 21 nėštumo savaitės galima atlikti vadinamąjį trigubą testą arba antrojo nėštumo trimestro biocheminius genetinius kraujo tyrimus. Šiam tyrimui paimamas moters kraujas iš venos ir specialia programa paskaičiuojama Dauno, Edvardso sindromų ir nervinio vamzdelio defektų rizika. Šio testo patikimumas, lyginant su pirmojo nėštumo trimestro tyrimu, yra mažesnis - apie 70-85 proc.''-įdomus straipsniukas.Taip,kiekviena mama renkasi pagal save.Mano ginekologė pasiūlė darytis trigubą testą,aš sutikau ir ,kai gavau gerus rezultatus,kažkaip geriau ant širdies paliko,nors tikrai žinojau,kad čia ne 100 procentinis rezultatas.

    debesėlis

  3. 4

    Aš taip pat dariausi, nes norėjau pasidaryti visus tyrimus. Tiesiog man atrodo, kad ramiau bus ant širdies:)) GAvus rezultatus apsidžiaugiau, kad atsakymai geri, ir kažkaip ant širdies ramiau:)) Jeigu mamytės nors kiek abejoja manau, kad verta pasidaryti tyrimus, tiesiog čia mano tokia nuomonė:)

    Gerda

  4. 4

    nea nesidariau nes seip daktare pasako kada jau juos reikia darytis nes per ekoskopa kazka pamato

    disketa

  5. 3

    nesidariau,nes nebuvau apie tokius girdejusi,bet jej pastobiau butinai juos atlikciau,nesvarbu gydytoja liepia ar ne,prie pora men turejau labai skaudzia pamoka,todel 100%nebepasitikiu daktarais..

    mamulis

  6. 3

    Nesidariau ir as, nors cia jau tecias nestumas. Gydytoja nieko nesake, kad reiketu. Gal tada ir pasidaryciau, jei lieptu.

    trejetukas

  7. 3

    Taip, nes ginekologė pasakė, kad aš jau sena (32 m.). Kokia tų tyrimų prasmė, jei vaikas jau laukiamas? Suprantu, jei apsigimimų tikimybę būtų galima nustatyti iki nėštumo, bet kai jau nėštumas yra, tai kam bereikia...

    nrimto

  8. 3
  9. 3

    Jeigu daromas tik trigubas testas,tai tikrai nepakenks,nes ten tik paima kraują iš venos,o ,jei gaunami blogi rezultatai,tai rekomenduoja atlikti vaisiaus vandenų tyrimą,Jis yra invazinis, tad kartais (apie 1 proc.) gali sukelti persileidimą, tad daromas tik esant būtinybei: kai yra padidėjusi minėtų sindromų rizika, po biocheminių genetinių kraujo ir ultragarsinių tyrimų nustačius specifinius vaisiaus raidos pakitimus.

    debesėlis

  10. 3