• 11ats.

    Del pinigeliu gydytojui ...

    Noriu paklausti tu mamyciu, kurios bandete duoti pinigelius pries gimdyma gydytojui. Kiek zinau kai atvaziuoji gimdyti tau paskiria gydytoja ir akusere kurie priims tavo gimdyma ir tada pries viska galima pasiulyti jiems pinigeliu - nors dazniausiai sumoketi reikia po visko...... Tad kilo toks klausims ka daryti jeigu tavo gydytojo pamaina baigais pvz uz 5 valandu ? Zodziu nesulaukia gimdymo pabaigos.... Kaip tada daryti ? O gal jus susitariete kad pasiliktu jis iki galo ? Dekoju labai visoms uz atsakymus.

    postera4Kiti klausimai apie gimdymąĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Mano vyras dave akuserei kai atveze i gimdykla tai iki pat gimdymo lakste viska nuodugniai ziurejo,tikrai kai pamoki tai prieziura visai kita

    mamka

  2. 1

    na geriausia duoti lt pries gimdyma..nes jei duodi lt ir kitokia prieziura buna..i siaip as tai turejau lt bet nedaviau..nes ju tos darbas..nereikai pratinti prie lt

    Anonimas

  3. 1

    shoricel labai teisingai parašė. Aš gimdžiau nedideliam miestelyje, taigi žinojau, kad REIKIA duoti ir būtinai PRIEŠ gimdymą. Žinojau ir sumas, taigi buvau labai labai gerai prižiūrima ir aš, ir vaikiukas. O mano atveju taip ir buvo, kad keitėsi pamaina, tai pirmoji akušerė pinigėlių neėmė (nors su manimi išbuvo visą naktį, bet matė situaciją ir taip ir pasakė, kad prie jos dar nepagimdysiu, taip pat pasakė, kad daktarė nesikeis, liks dar vieną pamainą, todėl daktarei pinigus padavėme iš karto, kai tik atėjo).

    bum

  4. 1

    o aš pakalbėjusi šia tema su daugeliu mamyčiu, padariau išvadą, kad pinigų davimas labai priklauso nuo to kokiam mieste gimdai.
    Tarkim mažesniuose miestukuose net ir sumos už gimdymą yra mažesnės.
    Bet štai kokią pastebėjau tendenciją. Kaune (nors tai didelis miestas) ir visuose kituose mažesniuose miesteliuose paprastai pinigus sako, kad reikia duoti prieš gimdymą, tam, kad tave geriau prižiūrėtų. Netgi duota suma įtakoją, kiek stipriai aplink tave bus ,,šokinėjama"
    o Vilniuje paprastai pinigus duoda po gimdymo. Kadangi ten daktarai taip ar taip tavim gerai rūpinasi, nes jie žino, kad bus vistiek kažkiek duota pinigėlių po gimdymo, tačiau duota suma, priklausys nuo to, kaip jie atliks gimdymą ir visą priežiūrą.
    aišku būna ir išimčių. Gal kas su manim ir gali nesutikti, bet aš susidariau būtent tokią nuomonę

    Shoricel

  5. 1

    Pasakysiu tiesiai sviesiai-as nedaviau nei cento,tiem gydytojam kai buvau gimdyviu priemime-guldant.Nemanau kad butu kas nors geriau buve.Buvo iseigynes ir buvo gydytojai budintys is Vilniaus.Tad tikrai nieko nemokejau,jie gi ir be mano pinigu alga gauna ir ju pareiga ziuret pacientus,ne pagal pynigus.

    Fausta

  6. 1

    mes daveme is pat pradziu,tada ji lieka,jei nedudi joms kaip sakoma "dzin" ir pasibaigus pamainai jos paprasciausiai gali tave palikti..tad ,manau,reikia duoti pries:)

    bantukas

  7. 1

    manau jei nesitari su konkreciu gydytoju, tai jei nori atsidekoti tai tik po visko. o jei nori kad keiciantis pamainai jei taip yvyktu gimdymo metu gydytojas/akusere nepasikeistu tai ir aiskintis reiktu vietoj kaip kas ir uz kiek.

    titina

  8. 1

    Mes kenciame, gimdome...o kazkas gauna pinigus. Tai mums turetu moketi! :) Ju toks darbas,jie gauna atlyginima.
    Zinoma, atsidekoti galima, jeigu tikrai yra reikalas,bet jau po visko.

    Linute39

  9. 0

    O šiaip tai maciau kad kitos dave pinigelius anesteziologems prieš operacija, nes joms buvo suplanuotas cezaris. Nors aš pinigu nedaviau, bet manau kad tuos pacius vaistus butu suleide... O del priežiuros, bent man tai viskas patiko.

    rugile

  10. 0

    Vilniuje Antakalnio klinikose tvarka tokia - yra kainoraštis oficialus jei nori kad gimdymą priimtų konkretus gydytojas ir akušerė. mėn iki gimdymo reikėtų susitikti su gydytoju ir susitarti dėl gimdymo. Mokėti tik po gimdymo. O jei nesvarbu ,kad keičiasi pamainos ir nenorit mokėti jums nesvarbu kad būtų konkretus specialistas - atvažiuoja prieš gimdymą į ptriimamajų ir viską gaunate nemokamai tik aišku keičiasi pamainos ir t.t. gal dėmesio mažiau ir t.t. Bet pagimdo sekmingai visos ir mokėjusios ir ne. Tai rinktis jums. Mokėti reikia už didesnį dėnžmėsį ir paslaugas.

    Anonimas