• 11ats.

    Kiek ilgai jus kankino psichologinės dilema 'o gal pastojau?' pradėjus intymius santykius?

    Sveikos Mamytės ir ne tik :)
    Turiu problemėlę ir labai norėčiau jūsų pagalbos.
    Taigi situacija tokia:
    Man 19m, esu studentė. Su draugu esame kartu jau pusę metų. Prieš kelias savaites pradejome intymius santykius. Man tai visai nauja patirtis. Tačiau po lytinių santykių mane nuolat kankina blogi jausmai,kad galbūt pastojau. Kaip atsikratyti to jausmo? Nors žinau situacija,kad santykiai buvo saugūs ir pan,tačiau visus silpnus požymius vis priskiriu 'galimam' nėštumui. (Tai nugara suskausta,tai pilvo apačią,tai krūtinė skaudi,ar dar kasnors panašaus.) Kiek ilgai Jus kankino ta bloga nuojauta? Ar čia man vienai tokios psichologinės problemos? Gal turite patarimų kaip galėčiau tai pamiršt? Net ir besimokant sesijai mintys manęs nepalieka ir tai pradeda maišyti ir varginti. Būsiu dėkinga už betkokius patarimus.

    pandaPsichologinė savijautaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    buvo laikotarpis kai ir as taip prisifantazuodavau. kai buvau jauna, moksleive ar studente, be darbo ir pan. tada ir mintys tokios kyla, nes tuo metu vaikelio neplanuoji ir atrodo dabar netinkamas tam laikas... bet kai saugojiesi, pasitiki savimi ir partneriu mintis tokias veji salin ir stengiesi apie tai negalvoti. jei ir tai nepadeda belieka susilaikymas :)

    romantike

  2. 2

    sveika:) na as pastojau po 3 metu gyvenimo su vyru,irgi neplanuotai netiketai:) nors mane irgi uzplusdavo tokios mintys kaip tave,bet as svarbiausia laukdavau menesiniu,nors ir ko budavau prisigalvojusi,kai tik susirgdavau tuoj viska pamirsdavau tas mintis..jei jus saugotes,neturetum taip labai nerimauti,nes nuo streso gali veluoti tavo dienos,o tai sukels tau dar daugiau panikos.nusiramink,pasistenk galvoti apie kazka kita..sekmes:)

    sandritute

  3. 2

    Laaabai pazistamas jausmas :),tuomet as maniau,kad man vienai tokios psichologines "problemos" su savim :)),pasirodo ne.Dabar manau,kiek atsimenu,kai man jau toli grazu nebe 18.. :),ko gero labiausiai tas nerimas buvo del to,kadangi mes saugojomes naturaliu budu..,o tai kaip zinia nebuvo pats saugiausias variantas,nenorint pastoti.Bet tas nerimas,po kiekvieno karto,mazejo ir ko gero,po metu,galutinai atsipalaidavau :))).Jei jus saugojates tokiu pat budu,gal ir tas nerimas del to.Jei tai konkreciai trukdo jau gyvenime,siulyciau pasidometi papildomomis apsisaugojimo priemonemis.Tai padetu tikrai atsipalaiduoti ir megautis artumu.Arba tiesiog tavo gyvenime yra ivairiu situaciju,kaip sakykim,partnerio nevisiskas pasitikejimas,nebaigti mokslai..,,jog tu galima pastojima prilygini siuo metu gyvenimo katastrofai...Vienintelis patarimas siuo atveju,tiesiog tegu praeina daugiau laiko ir manau,tu susitaikysi su naujais,stipriais pojuciais savo gyvenime.

    geguziukas

  4. 2

    tiesiog nereiketu paciai nertis i tokias nlogas mintis...turi pati valdyti sitacija ir maziau galvoti apie pastojima..sekmes:)

    Anonimas

  5. 1

    as dabar pati taip jauciuos ;ooo ir nezinau ka daryt ...kai negalvoju viskas gerai kai tik pagalvoju visi simptomai atrodo atsiranda. vaikinas saugojodi ir nebaige many, menesines buvo kaip visada 6 dienos ;ooo bet baime iki siol...manau pati sau liga isivarysiu...

    lina16

  6. 1

    man tas pats yra dabar... labai tikiuosi, kad nesilaukiu, nors menesines buvo tris kartus po lyt. akto, taip pat, praejus menesiui po jo, pasidariau du testukus, kurie buvo neigiami, bet as vistiek galvoju, kad esu nescia...

    sinta

  7. 1

    Pritariu gegužiukui, jog reikėtų jeigu ką imti saugotis kitokiomis priemonėmis. Juk šiais laikais yra įvairiausių apsisaugojimo priemonių, galbūt jos ne 100%, bet vis patikimesnės, nei tas natūralusis būdas :))

    snaigyte

  8. 1

    Man irgi buvo panasi situacija, bet buvau daug jaunesne uz tave ir dar lytiskai nebendravau. Prisigalvodavau, kad nuo bucinio gal pastojau :)))) dabar taip juokingai skamba :)))))) manau po kiek laiko praeis, kai susivoksi, kad pastoti nepastosi, jei saugosites.

    Indruke

  9. 1

    man irgi pažįstamas jausmas, deja, rimčiau saugotis pradėjom tik po pirmo vaikelio gimimo - 8 metus gėriau kontraceptines tabletes. Bet negimdžiusiai tai net nežinau ar patartina gerti jas - nes jau 3 mėn nebegeriu, nesisaugom, bet vaikelio dar nesilaukiu. o taip norėčiau... manau, kad reiktų naudotis prezervatyvais, ar pan. Žinoma, nepakenktų ginekologo konsultacija, gydytoja galbūt patartų kokį naujesnį patikimos apsaugos būdą.

    Ineta_

  10. 1

    visiskai tave suprantu,man ir taip buvo kaip tau mes su vaikinu ir kazkur pradejom myletis po puses metu ir man tai buvo pirmas kartas.Kokias dvi savaites vaiksciojau saves nesuprasdama kas man darosi lyg buvo gaila kad taip padareu,paskui kaip atsitokejau bijojau kad nebuciau pastojus,irgi be galo laukdavau menesiniu o ju sulaukus man budavo svente.O labiausiai bijojau jei pastosiu ka darys mano vaikinas juk buvom pradarugave tik 5men.Po puses metu kaip pamaciau kad jis ziuri i mane rimtai jau daugiau pradejau atsipalaiduoti ir pradejau gerti kontraceptines tada jau buvau visai rami.Ir tau praeis tik reik laiko,sekmes

    oksaniukas19