• 10ats.

    Jei vaiko gimimo liudijime yra irasyti ir mamos, ir tecio vardai, bet as nesu istekejusi, tai ar skaitausi kaip vienisa motina ir ar galeciau gauti pasalpa uz vaikuti?

    beje gyvenu londone.
    dekui uz atsakymus :)

    nerinmTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    na jei tu augini vaikuti viena tai pasalpa tikrai gausi,jei esi dar ir alimentus prisiteisi tai pasalpele gali gauti ir uz save,o jeigu jus gyvenat kartu tai reiskia kad esat seima nesvarbiu kad nesusituoke,as pati ejau i socialini skyriu irgi teiravausi del pasalpu ,ir man butu jos priklause,bet pasake kad vienisos mamos yra tikrinamos ar tikrai jos gyvena vienos,tai pagalvojau kad neverta del keliu litu.

    sandradan

  2. 2

    jai tevas yra gimimo liudijime tai tu nesi vienisa mama. nors zinai siais laikais laikinas dalykas viena menesi kartu kita jau atskirai. gali pildyt popierius kaip vienisa arba kaip su partneriu (pora). pas mane tokia pati situacija buvo, bet mes pildem visus popierius kaip pora, mum geresnis variantas buvo negu tvarkytis kaip vienisai

    redusis

  3. 1

    kiek zinau LT jokiu pasalpu vienisoms mamaos nera, net ir vaiku darzelyje reikia visa suma moketi, pasalpas gauna tik seimos, kurios gauna maziau nei 550lt vienam zmogui, zodziu seimoms privilegijos didesnes, o jei vienisa, tai niekam neidomu.

    vinipukas

  4. 1

    reikia seniunijoje gauti pazyma, kad tas vyras su jumis negyvena ir tik tada tapsite vienisa mama. Man panasi situacija, bet as jokios pasalpos negavau, nes pajamos turi buti mazesnes uz 550ltvienam zmogui(jei dabar nesikeite suma)

    vinipukas

  5. 1

    Jei vaiko tevas irasytas gimimo liudijime, tai nesi vienisa mama, ir negali gauti pasalpos.

    Indruke

  6. 1

    jei vaikas turi tevo pavarde tada nesiskaitai kaip vienisa motina

    mamka

  7. 1

    gerai mzm kaip dabar, bet mano gimimo liudijime yra ir mama ir tevas irasyti, bet mama gaudavo kaip vienisa (ji tokia ir buvo) bet kai eme gimimo liudijima tai pasake kad tevo vardas butinai turi but irasytas, tuscios vietos but negali...

    poolman

  8. 1

    Buvau susidurusi su panasia situacija,kiek suprantu esi uzrasiusi tik tevo varda,bet pavarde yra tavo?Anais laikais vaziavau i Vokietija su dukra,tai turejau problema nes muitininkai taip prikibo kad vos isleido,jie motyvavo kad irasytas vaiko tevas.(buvo irasyta dukters tevo vardas ir mano pavarde)
    Tai grizusi namo pasikeitem mes gimimo liudijima,jame nera jokio iraso apie teva.
    Tad jai esi irasiusi tik vaiko tevo varda,o pavarde yra tavo oficialiai skaitaisi vienisa,jai vaikas turi tevo pavarde,vel kita situacija.

    Asteja

  9. 0

    kodel taip yra,dirbau,pasigimdziau turiu mergaite 3menesiu,kiek ejiau visur kiek tvarkiausiu,bet kaip negaunu pasalpos taip negaunu,nei vienkartines pasalpos visai nieko,ka man darit,o vaikas yra cia gymes

    Anonimas

  10. 0

    o Lietuvoje darant vaikui pasa,nereikes abu tevai kad butu ?

    nerinm