• 3ats.

    Ar duoti beveik devynių mėnesių kūdikiui mamos pieno, kada tik jis panori?

    Mano beveik devynių mėnesių dičkis negeria jokių skysčių, išskyrus mamos pieną... Ir duodu aš jam to pieno, kada tik jis nori. Hipp sultis buvau nupirkus, negėrė... Raukėsi, purtėsi ir pūtė burbulus... Draugė, auginanti panašaus amžiaus vaikutį, mažina maitinimus krūtim, sako reikia pradėt atpratinėt. Tai kaip čia dabar elgtis?

    labirintaMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    manau gali bet geriausia duoti po maisto kaip atsigerti ir vakare prieš miegeli.

    mamyciuke

  2. 2

    Aš pritariu Elegancijai, kiek pati norėsi tiek ir maitinsi, bet jei vaikutis geria tik mamos pienelį o jo yra tai nesuprantu kam reikia to pienelio gailėti, tegu mažulis geria į sveikatą.
    Mano mažajam dabar 1m 7 mėn. tai dar vis patraukia vakarais mano pienuko, kitokio pieno išvis negeria, nors arbatos ir sultys jam tinka :)
    o įdomu kiek kartų tu duodi savo pienuko, ryte ir vakare tai tikrai duok, o jeigu ir dieną prašo ir pienelio yra tai ir duok, ateis toks laikas kai jau pats nebenorės, užteks tik prieš miegelį :)

    auvilė

  3. 2

    Čia jau daugiau priklauso nuo tavo pačios norų, kiek norėsi maitinti, ar jau norėsi visai nutraukti maitinimą, ar maitinti iki metukų ar dar ilgėliau.
    Aš elgiausi panašiai taip kaip tu aprašei - duodavau krūtį savo dukrytei nuo pat pirmų dienų tada, kada ji pati norėjo. Bet netoli metukų amžiaus pradėjau mažinau maitinimų skaičių naktimis ir jau nuo 1 m. 2 mėn. naktimis visai nebemaitinau. Dabar, kai dukrytei jau 1m.10 mėn., ji dar 1-2 kartus per dieną pasiprašo krūties, tai kol pienuko dar turiu ir esam abi namie, tai dar kelis mėn. galvoju pamaitinti.
    Mano dukrytė būdama kaip tavo mažiukas tokio amžiaus, irgi negėrė jokių papildomų skysčių arba gėrė jų labai nedaug. O ypač visų pirkitnių sulčių negeria iki šiol (dabar jai 1m.10 mėn.).Gėrė tik iš puoduko (buteliuko nepripažįsta) ir tik vandenuką arba silpną arbatėlę.
    Aš siūlyčiau nemažinti maitinimų skaičiaus, tegul geria tavo pienuką kiek galima ilgiau. Juk tai didžiausias imuniteto stiprinimo "vaistas". Be to, ir maistas visada po ranka :) Juk artėja vasara, išėjus kur ilgesniam laikui į lauką, lengviau bus pamaitinti - juk bent vieną maitinimą galima palikti dar ir mamos pienelį.
    Na, bet jeigu ruošiesi grįžti į darbą ar kitokios priežastys nulemia, kad jau nori mažinti maitinimų skaičių, tada belieka tik pačiai apsispręsti kaip elgtis.

    elegancija