• 20ats.

    Ar neužduodate sau klausimo, augindamos vaikus - kada jau bus lengviau?

    Ar neužduodate sau klausimo, augindamos vaikus - kada jau bus lengviau? Kūdikis būna ištisai ant rankų, dažnai keliasi naktį, vyresnis visur lipa, vis dar negali pasakyt, ką skauda. Dar ūgtelėjęs, vis dar reiklauja nuolatinės priežiūros ir viso tavo laiko. Kad ir į darželį eina vaikas, visvien grįžę ir darbų ir iš darželio, vaikas lipa žaisti, o valgyt nepadaryta, namie tvarkos nėra.. Oi pagalvoji, kad uždaras ratas - jau kai įlipi į jį, tai visam laikui :) Nežinau kaip Jums, man nėra lengva augint vaikus. Norisi vienaip auklėt, o gaunasi visai kitaip..

    JorkaileLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    yra teke pagalvoti tada kai vaikuciui prasidedavo nevalgymo krizes, manoji dar labai judri, lenda kur tik papuola, niekas nelieka nepastebetas, auginame dukryte visiskai vieni, tevai toli, tad neturime nei kam palikti ir isbegti abu pasimegauti, kad ir kinu,bet kai gerai pagalvoji nulis cia, o ne vargai-svarbu, kad vaikutis augtu sveikas, pagalvokite apie teveliuys, kurie augina neigalu vaikuti ir pan ir tada musu vargas bus nieko nevertas lyginant su ju...taip jau yra, jei nusprendeme tapti mamomis, vadinasi zinojome, kad ramiai gyventi nebeiseis-vaikutis eis i mokykla-juk jaudinsimes kartu uz kiekviena kontrolini, laikys egzaminus-melsime, kad tik pasisektu, zengs prie altoriaus ir tai gal galvosime ar tai pats geriausias partneris musu angeleliams:))))))

    Lukniukas

  2. 4

    Kol kas tikrai neuzduodu sio klausimo sau,nes kiek zinau yra sakoma,kuo didesni vaikai,tuo vargai didesni,o kadangi mano pupa dar mazute,tai ir vargai mazi :)

    pavasarinuke

  3. 3

    Pasakysiu praeities niekas nepakeis.Turiu dvi kartas,18metu,dukra auginau sunkiai,nebuvo nei pampersu nei automatines skalbimo masino...
    Tad dabar megaujuosi motinyste,mergaites laikas negriz tad nesutvarkyti zaislai palauks iki vakaro,kai mazukai sumigs,vakariene galima ruosti kartu,rubus i skalbimo masina sudeti gali ir tetis.Tad viskas priklauso kaip i maziuku isdaigas reguojate judu..kokia knygute skaitote vakarais...(mano tevukai gyvena toli,uosviai grazaus amziaus tad pagalbos ir nera is ko tiketis,buna visko.) Sekmes visoms

    Anonimas

  4. 3

    Tikrai taip sutinku ir su sandritute ir su vestina kol turi viena vaikuti nera sunku ji auginti,o kai jau yra du tai vargas atsiranda didesnis mamytei nuovargis. O dar kai pas mane pirmasis buvo sukalbamas o antras kaip vijurkas. Musu mergaite mazesne daro visokius zbitkus o brolis is jos mokinas ir kartoja tuos pacius sposus kaip ir sesute.

    Ermita

  5. 3

    na jei atvirai man tokios mintys kildavo tik kai dygo dantukai,nes labai jau ilgas zyzimo periodas buvo,kai atrodo niekas neitinka..gal kad manasis labai ramus vaikas,nebuvo tu sunkumu tokiu dideliu,visada gerai miegojo,jokiu bemiegiu naktu,su apetitu kirto visas paruostas darzovienes,dabar eina gatve visada ranka duoda,nekelia skandalu parduotuvej,pradejus pratinti jau 3 diena prasesi tik ant puoduko..gal todel as kolkas ir nepasiryztu antram vaikuciui,nes bijau kad bus sunku susitvarkyti:) visi gasdina kad kitas vaikutis tikrai nebutu toks sukalbamas tai ir bijau:) o siaip labai megaujuos esamu laiku,ir net gaila buna kai isauga buteliuka,vezimeli,juk tie laikai jau negris!!! ;)

    sandritute

  6. 3

    ne tau vienai nelengva auginti vaikus manieji tai tikras kosmaras pasidare kambariu normaliai negaliu susitvarkyt kur sutvarkei ten jau sujauke. Dabar vienam 3metai o panikei metai ir 8men. tai musasi verkia lekia pas mane tik speju atsisesti jie jau abu praso pakelti,o kai gryzta tetis tai apstoja ji. Ir ne karta saves klausiau saves ar dar ilgai,raminu save ,nes zinau kad kai sulauks 5metu jau bus dideli ir nebebus taip sunku.

    Ermita

  7. 2

    As auginu penktaji vaikeli.Pirmieji jau suauge,taciau negaleciau pasakyti,kad man dabar lengviau.Skauda sirdi,jei didesni vaikai daro kazka ne taip arba jiems tiesiog nesiseka.O sunkiausia ,kad nebegali kontroliuoti,nes jie gyvena savo gyvenimus,daro savo klaidas ir kai nori perspeti juos,pamokyti,jie tiesiog nebegirdi.Fiziskai gal sunkiau,kai jie maziukai,bet dvasiskai,kai jau jie suauge.

    vilem

  8. 2

    oi kokiu tik minciu nebuvo kile,kai pavargdavau beproto tai galvodavau kada gi tie vaikiukai uzaugs, o pailsejus mastydavau kad dabartinis laikas pats tas, kuri reikia isnaudoti ir dziaugtis nes jis nebepasikartos....kartais taip noredavau kad vaikiukai butu didesni,bet tuo paciu suprantu kad vaikai gyvenime begalinis variklis nesustoti vietoje, ir laikas praleistas su jais begalo greitai prabegs.. ...mazi vaikai mazi vargai-bet dideli vaikai dar didesni ir vargai...o kai namuose vaikutis ne vienas o pulkelis tai krenti vakare i lova ir galvoji kaip gerai ramybe...buna visko,bet tuo paciu suprantu kad sveiki vaikiukai,ju klegesys,suksniai,zodeliai MYLIU skirti tik tau vienai ir visa kita,tai taip laikina ir taip miela, kad stojies ir su sypsena sutinki ryta :) nes tu gyveni :)

    Pearl

  9. 2

    Tokie klausimai man kilo,kai tik pagimdziau ir grizau namo...,bet tada "susidejo" viskas..,gimdymas,vaikas neramus,gal naujai iskeptai mamytei tai noormalu,maniau ir vis sau kartojau,laiko..,tik laiko reikia ir bus lengviau...Ir nezinau nuo ko tai priklauso,bet kuo toliau,tuo reciau tokios mintys uzplusdavo...Sunui vieneri,bet ziuredama i savo vaika,tikrai nebemastau,kada bus lengviau..,juk kiekvienas zmogutis tavo gyvenime atsirades,kuri tu myli beprotiskai..,visada gali,o ir padarys tavo gyvenima ne visada tik linksma,malonu,patogu...Kazkaip tam "uzdaram rate" su bemiegem naktim,nuovargiu,lakstymu is paskos atrodo jau senai susigyvenau ir suvokiu,jog vaikuti auginti nera lengva ir ne visada bus gyvenime taip,kaip noretusi,kaip stengiames aukleti.

    geguziukas

  10. 2

    užduodu pati sau šį klausima labai dažnai ir atsakyma pati susigalvoju:)

    mamyciuke