Atsakymai

  1. 5

    Geriausiai butu truputi duoti pailseti speneliams,bet man kai buvo si bedele,tai ilgai nelaukus nusipirkau antspenius ir tepiau su bepanten tepaliuku,dar po kiekvieno maitinimo issispausdavau lasa pienelio ir leisdavau naturaliai isdziuti jam,t.y pabudavau kelias min nuoga krutine.

    pavasarinuke

  2. 4

    man labai padejo oro vonios kai turejau sia bedele. Kuo daugiau budavau atvira krutine tai tikrai padejo. Dar tepiau garmastan tepaliuku pastoviai. Jei nera galimybes oro voniom manau kuo skubiau ysigyk antspenius.

    titina

  3. 2

    as naudojau garmastan tepaliuka, tepiau daznai, tai padejo labai. bandziau naudoti ir antspenius, bet jie man nepatiko, nesilaike, mazius neeme...

    romantike

  4. 2

    multi-mam kompresai labai gerai.

    Vaidole

  5. 2

    Man vienintelis išsigelbėjimas buvo - antspeniai. Juos jau pradėjau naudoti net ligoninėje, nes kol buvo mažai pieno, tai iš karto ir nugraužė spenelius. Tepdavau Garmastan tepaliuku ir naudojau antspenius. Be to, kaip jau kitos mamos minėjo, dažniau būdavau nuoga krūtine ir palikdavau pieno lašą apdžiūti. Aišku, viskas ussitvarkydavo ne taip greitai kaip norėtųsi, bet reikėjo stengtis :)

    elegancija

  6. 1

    Patepk tepaliukai bepanthen ar germastan po kiekvieno maitinimo,palaikyk krutine nuoga,palik kelis lasus pienuko ant speneliu,kad nudziutu,naudok kompresiukus multi mam,gali isigyti antspenius

    kami

  7. 1

    Pabandyk kuri laika, kol speneliai uzgis, naudoti antspenius,

    Indruke

  8. 1

    Aš tiesiog nusipirkau antspenius. Ir tuomet skausmo nesijautė.

    Jorkaile

  9. 1

    Mielosios mamytės,
    spenelių žaizdos ir skausmai tikrai nėra privalomi žindant kūdikį. Ir gamtai to visai nereikia. Esmė – kad naujagimis ne čiulptų, sugriebęs tik už spenelio, jį siurbdamas ir maigydamas dantenomis, o žįstų, plačiai apžiojęs spenelį kartu su areole (aplinkiniu tamsesniuoju laukeliu). Tada speneliui nieko blogo nenutiks, nors žindymas tęstųsi valandomis. Bėdos dažniausiai atsitinka, kai dar neįgudusiam gerai žįsti naujagimiui pradedamas duoti čiulptukas. Įpratęs čiulpti, burna siaurai suėmęs čiulptuką, mažylis gali nebemokėti ir nebenorėti plačiai išsižioti glaudžiamas prie krūties. Vaizdžiau, su paveikslėliais, tai išdėsčiau „Žindymo mokslo“ straipsneliuose: < http://www.zindyk.lt/?p=321> ir < http://www.zindyk.lt/?p=333 >
    O jeigu jau taip atsitiko, jog speneliai jau suskirdo ir skauda, žindyti dėl to nereikėtų nustoti, net ir laikinai. Nereikia nei antspenių. Svarbiausia yra tas pats - kad kūdikis daugiau apžiotų krūties ir spenelis atsidurtų gilau burnoje. Pasistenkite tai padaryti. Tada spenelis nebus siurbiamas, maigomas ir papildomai traumuojamas, ir … neskaudės.
    Taip, geriausias tepalas suskirdusiems ir džiūstantiems speneliams yra pačios mamos priešpienis/pienas, ypač po žindymo, nes “galinis” pienas yra pakankamai riebus.
    Plačiau apie spenelio skausmų ir žaizdų priežastis ir gydymą rastumėte ir specialiame skyriuje knygoje apie žindymą „Nepakeičiamas kaip motinos meilė“, p.149-158.

    Kazimieras_Vitkauskas

  10. 1

    as tai vis tiek duodavau papuli. skaudedavo, kentedavau, bet vis tiek duodavau. labai daznai tepdavau garmastanu, tai ilgai ir nesikankinau :)

    romantike