• 36ats.

    Kaip manot, ar turiu teisę iš savo balkono išsipurtyt patalynę arba dekį?

    Situacija tokia, kad vakar, grįžus iš gamtos, nusprendžiau dar kartą prapurtyt dekutį, kad nebūtų kokia skrudelytė užsilikus. Man bepurtant, pro langą iškišo galvą žemiau gyvenanti kaimynė ir pradėjo bartis, kad visos mano dulkės jai ant plastikinių stiklų nugula. Truputį pasimečiau, nes niekada apie tai nesusimaščiau.
    Bet tai tada kaip man elgtis? Negi kiekvieną kartą kai norėsiu išpurtyti ir pravedinti patalynę turėsiu lekti iš penkto aukšto žemyn? Ar vis dėl to aš turiu teisę ir galiu daryti kaip man patogiau? Be to, langai į gatvę, tai aš bet kokiu atveju nespėju dulkių šluostyt, nes vos ne iškart naujas sluoksnis nugula ant lentynų. Tai ar čia tikrai tie jos langai dėl manęs apsineša? Juk nepurtau kiekvieną dieną.

    trejetukasSu aplinkiniaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    as tai pries bet kokius dulkinimus per balkona, gyvenom antram aukste balkonas neistiklintas, nespejau sukabint vaiko baltu rubu kai kaimyne is trecio auksto sumane kilimeli papurint, ir ka susirinkau rubus ir vel i skalbimo masina, tai ja iskoneveikiau bet kas is to jai nusispjaut, aciu dievui persikraustem ir dabar istiklintas balkona.

    erika1984

  2. 3

    as ne viena karta maciau pro savo langa,kai priesais gyvenatys zmones purto pro balkona ir patalyne ir dekius..na as siaip irgi purtau ir nematau tame nieko blogo..man kitu nuomone neidomi,jie kam neuztenka vietos,tai ju beda..beto mes gyvenename pirmam aukste,tai nera dideles bedos su ispurtymu

    nade

  3. 3

    Raminta,gal todel kad kai purtai juk viskas krenta i svetimus balkonus ne i tavo,jei ant tavo katik padziautu skalbiniu,ar vaikiuko zaidziancio balkone kazkas imtu is virsaus purtyti viska kas reikia (cia pasak taves) kazin ar butum tokia patenkinta,jei kaimynams butu neidomi tavo nuomone..

    sandritute

  4. 3

    Oj, gerimanta, prajuokinai su tuo savo šepečiu :D Pas mane, nors langai ir į gatvę, bet iki šaligatvio, tai dar kokia 20m pieva su medžiais. Ir gyvatvorė yra apsodinta. Tai šansas gana mažas, kad kam ką ant galvos užmesiu :)

    Jei rimtai, tai niekada daugiabutyje nesu gyvenus žemai, tai tikrai nepagalvojau, kad tai tiek gali sukelti problemų. Kilimus tai visada nešdavau į apačią purtyt. Dabar, jau tikrai daugiau nepurtysiu pro balkoną.

    Ačiū mamytės už tiesius atsakymus :)

    trejetukas

  5. 3

    Na aš, kilimų nepurtau, o ir saulėgražų nespjaudau. Tik kai keičiu patalynę, tai tada prapurtau. O čia maždaug kas dvi savaites gaunasi. Mane šiek tiek papiktino tos kaimynės tonas. Juk aš net neįsvaizdavau, kad ten jai kažkas negerai. Tai galėjo ir gražiai paaiškint.

    trejetukas

  6. 2

    As gyvenu 1 aukste ir tikrai jausmas ne is maloniuju, kada is virsaus prikrenta siuksliu man i balkona (balkonas neistiklintas). Virs manes gyvenantys kaimynai ruko ir per balkona nuorukas meta, vejelis papucia ir viskas man i balkona krenta. Ypac pikta kada dziusta skalbiniai, o nusiimat juos apziuri, kad aplipe dulkem, pelenais. Pries kur visai dienai iseidama stengiuosi nepalikti balkone skalbiniu, nes ramybes neduoda, kad jei mes nuoruka, uzsidegs rubai..Manau nereiketu is virsaus kratyti kazko, juk suprast reik zmones, kurie apacioje gyvena, juk jiems tvarkytis nuo visu aukstu, kurie prikrato, primeto nesvarbu ar tai dulkeles ar lapeliai..Juk laisvai ir vonioj iskratyti galima.

    Imbiere

  7. 2

    As manau, kad negrazu taip purtyti, lauke galit issipurtyt, ar vonioj. Nes karta ir mes susidureme, vaikstinejome saligatviu su vezimuku, o viena moteriske tiesiai ant galvos ir aisku ant vaikelio kad eme purtyt pleda, na negrazu, tiek cigareciu, siuksliu ar purtymas pledo yra nemalonus, juk nezinai kada i tavo balkona pateks, o juk nepatiktu.

    adkia

  8. 2

    as ir 5 aukste gyvenu tai jei tenka prapurtyti iseinu i balkona ir ispurtau kas man reikia ,neidomu man kaimynu nuomones jei nusileisiu tai ir visada sakys :) tai nei karto nieko nesake ,

    raminta

  9. 2

    Manau kad neturi ,balkonas tai tavo bet kas po juo tai juk ne.nepagalvoji kad taip bepurtydama gali zmogui ant galvos ka netycia uzmesti ar net suzeisti ,as taip bepurtydama deki ten susivyniojusi medini sepeti ismeciau tai gerai kad niekas nejo be to as piktinuos tokiais kurie savo siuksles ar dulkes praeiviams barsto is savo balkonu,negrazu...juk tam skirta vonia.

    gerimanta

  10. 2

    nepurtau as pati balkone jokiu dekiu, einu i lauka.bet paciai tikrai butu nemalonu kad i mano balkona eitu dulkes. ypac kai vaikutis budamas vezime miega balkone :(

    Pearl