• 28ats.

    ak, tos anytos ir ju paistalai...:)

    Mano anyta vis kartoja, kad iki 3menesiu kudikis nemato ir negirdi.Jau net nervina retkarciais. Mes su vyru vis su ja ginciajames, nes manom,kad jis girdi ir mato.Ziuri kai kas i kambari ieina, krupcioja nuo netiketu garsu, o ji sako, kad tai tik sutapimas.
    Ar taip gali buti? ar kudikiai iki 3menesiu isties nemato ir negirdi?

    mianaVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Tokio amziaus kudikiai ir mato,ir girdi...,kategoriskai nesutinku su tavo anyta.

    geguziukas

  2. 3

    tikrai vaikelis nuo gimimo ir mato ir girdi

    Mila

  3. 3

    manajam 2,5mėn jis girdi kuo puikiausia ir mato ipatingai nuseka akytėmis kai kas ateina prie jo ar nueina

    xxxxx

  4. 3

    kvaila tavo anyta, kudikiai viska girdi ir mato, jiems reikia ramios aplinkos, tavo anyta negerbia kudikio, mano kad numes kaip daiktą ir tegu guli, nes vistiek nieko nemato. As jau nuo gimimo bendravau, rodziau knygeles ,zaislus, dainavau , reikia rupintis vaiku nuo pirmos minutes, jis net pilvuke budamas viska girdi.

    vinipukas

  5. 3

    Turejau omeny,kudikiai nuo gimimo mato ir girdi...,kazkaip niekada tuo neabejojau...Mano sunus itin jautriai reaguodavo i bet kokius garsu pakitimus.Del matymo irgi...,gal nemato tokiu placiu akiraciu kaip suauge,bet tikrai visiska nesamone teigti,jog jie iki 3men "akli"...absurdas.

    geguziukas

  6. 3

    tokio amziaus kudikiukas mato 20-30cm atstumu

    Lukniukas

  7. 3

    na tavo anyta teisi..kudikiai tikrai iki 3 menesiu negirdi..ir neskiria spalvu..
    Sakoma, kad naujagimis pirmąsias savo gyvenimo akimirkas užfiksuoja visam gyvenimui, tad neatsitiktinai kai kurie profesoriai būsimųjų ginekologų reikalauja sutikti kūdikį su šypsena...

    Mažylis net pirmosiomis valandomis puikiai skiria šviesą nuo tamsos: jis užsimerkia nuo ryškios šviesos, atmerkia akytes, kai jos nebelieka. Spalvas jis pradeda skirti žymiai vėliau, bet nuo pirmųjų dienų jo dėmesį patraukia ryškūs blizgantys daiktai.

    Trijų savaičių mažylis jau gali akytėmis sekioti judantį žaisliuką. Sulaukęs šešių savaičių kūdikis skiria plokščią nuo apvalaus, dešimties savaičių - iškilusį nuo įgaubto daiktą. Trijų mėnesių mažylis mato beveik taip pat, kaip ir suaugęs ( manoma, kad šiuo metu jis atpažįsta mamą, artimuosius, verkia prisiartinus nepažįstamajam). 4- 5 mėnesių kūdikis skiria pagrindines spalvas.

    nade

  8. 2

    Neklausyk jos.... Tikrai netiesa..Dar kaip taip sugalvot pasakyt... Stebiuosi. Įdomu kokia anyta aš būsiu...

    Jorkaile

  9. 2

    viska tie kudikėlei girdi ir mato jau po kokiu 3sav. Pradeda gerai matyti o girdi tai visa laika. Nors kazkur skaičiau kad vaikas viska gerai pradeda matyti tik 3metu.

    mamyciuke

  10. 2

    Tik gimęs kūdikis mato 2 spalvas - geltoną ir raudoną, visos kitos jam - pilka masė. Šitą dalyką tikrai galiu patvirtinti, nes labai atidžiai stebėjau savo leliuką ir tikrai pasitvirtino. Nuo pat pirmos sav jis negalėjo atplėšti akių nuo geltono kaimynų namo, tai kur tie 20-30 cm? Viską leliukai mato. Ir girdi kuo puikiausiai, paprasčiausiai jis nelabai reaguoja į garsus, nes jis prie visokių triukšmų jau pripratęs - jis puikiai girdėjo pvz dulkių siurblio triukšmą būdamas pilvelyje. Taigi, kūdikis reaguoja į naujus garsus, o į jau girdėtus - nekreipia jokio dėmesio, bet jis juos girdi. O sulig kiekvienu mėnesiu jautrumas didėja net ir tiems įprastiems garsams. O tau kantrybės su anyta, nes toliau tik labiau kabinėsis, tai ne taip mankštini, tai ne taip sodini, tai tas ne taip, tai anas ne taip...Žinau, ką reiškia gyventi su anyta.

    bum