• 8ats.

    Nedrasus vaikas.Ar tai gali buti paveldeta?

    Vaikysteje ir paauglysteje buvau labai nedrasi mergaite,uzkalbinti pirmai,ar kalbeti prie auditorija man budavo sokas tiesiog:) na isaugau is to:) bet matau kad ir mano mazius 2.9m nera is drasiuju,jis visai nesivarzo zaisti su vaikais aiksteleje,ar eiti gatve,autobuse nors ir daug zmoniu pats nulekia susiranda kur atsisesti..bet jei kas ateina i svecius is pradziu nubega toliau ir stebi,tik isidrasines jau laksto kviecia zaisti.o blogiausia jei reikia eiti pas daktarus ar siaip i kokia istaiga,tada verkia jau tarpdury...ir tempia kad eitume i lauka..kaip padrasinti vaika,kad tai nera baisu?anksciau lyg ir taip nebudavo,ir jokio ivykio isgasdinusio nepamenu...tiesa anksciau verkdavo kirpykloje bet dabar jau be baimes ten eina,o va kad ir siandien pas daktare apsiverke tik iejus i kabineta..

    sandrituteSu aplinkiniaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Oi ir mano pana tokia pat,na as ir ne is drasiuju buvau ir esu,bet musu tetukas,tai drasumo pilnas,su bele kuo susidraugaus,ras pazystamu ir bendra kalba,tai manau kad cia gal vaiko harakteris toks,juk negali visi buti drasus,ar visi baikstus,reikia visokiu:)

    pavasarinuke

  2. 4

    Na aisku,kad tai ali buti ir paveldima...Bet kaip ZivileN,kad sako vaikas pries isdrasedamas isanalizuoja aplinka ir bando prie jos prisitaikyti,tik po to ivertines visa tai,kas ir kaip, elgiasi kaip jau jam sirdele sako.Nieko cia blogo,tiesiog vaikas atsargus ir seip i viska nepuola stacia galva...kaip sakoma:9kart pamatuoja,10 kerpa :)))

    geramama

  3. 4

    Mano suneliui 2.1m tai jis irgi is pradziu buna nedrasus apsizvalgo, o paskui isidrasina, o kai ateina pas mus sveciai irgi buna tas pats. Tikrai nemanau, kad vaikas yra nedrasus. Manau, kad vaikas pirmiausia isanalizuoja aplinka, jam gi reikia priprasti prie naujos aplinkos.

    ZivileN

  4. 2

    na manau reiketu daug mamai kanrtybes su vaikuciu ir daug kalbeti apie jo baimes priezastis ir t..t

    nade

  5. 2

    zinau, cia kalbate apie vyresnius vaikucius, bet mano leliui dar tik 7men ir jis namie toks garsus - krykstauja, juokiasi, o prie nepazistamu zmoniu - tyli, ziuri.kazkada naujoj darbovietej, man "sefas" pasake, kad mano zvilgsnis buna, kaip kiskucio ant kelio, kai i ji vaziuoja masina. galvojau, nesamone :) o dabar matau, kad mano sunaus lygiai toks pat zvilgsnis :) ir tik dabar supratau, kaip jis atrodo :) siaip tai stengsiuos auginti drasu vaika, nes vyro vaikai is pirmos santuokos tokie nedrasus, net baisu, kas mokykloj su jais bus. tik va nezinau, kaip ta "drasuma" ugdyti...

    Elevina

  6. 1

    Gal jam naujos vietos nepatinka, nauji zmones. Manau, kad tai tikrai gali buti paveldeti, Ir siaip kuo didesni vaikai, tuo labiau viska supranta ir gasdina juos tai. pas gydytoja gal jam buvo kas nors nemalonaus, kokia situacija, gal skiepijo, tai jis prisimena ir nenori eiti.

    Indruke

  7. 1

    mums tokia pati situacija, todel manau kad vaika paveldejo mano nedrasumą, bet nemanau kad tai blogai, tai ir kulturos pozymis, nes labai nemandagu kada vaikai puola nieko negalvodami, laksto, vercia, stumdosi.

    vinipukas

  8. 1

    as kaip buvau maziuke ir lb buvau nedrasi ,bet isaugau ta nedrasuma bei ir brolis buvo nedrasus lb tai manau kad gali buti paveldijimas bet jis tikrai isaugs gali nesukti galvos sau

    Anonimas