• 12ats.

    Pieniniai dantukai, kada pradeda kristi pieniniai dantys?

    mano dukrytei 5 metukai ir 6 men. paskutiniu metu susimasciau, kadagi prades kristi pieniniai dantukai, daznai patikrinu, bet dar nei vienas nekliba. Kieme pasiziuriu jos metuku vaikai jau be dantuku vaiksto. gal jus mamytes susiduret, ar as cia be reikalo nerimauju?

    viktorijaz4-6 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Visiškai be jokio pagrindo nerimauji. Mano jaunėliui pirmi du dantukai jau 6m iškrito. Paskui metų tarpas ir vėl du iškrito. Dabar jam jau 8m, o pas jį tik 3 iš 4 išdygę. Kai konsultavausi su dantiste, tai ji mane nuramino, kad viskas gerai. Beje ir pas mano kaimynės mergaitę, kuri yra keliais mėn jaunesnė už maniškį, panaši situacija su dantim.

    trejetukas

  2. 2

    manau tikrai nieko blogo tame nera,nereikia pergyventi,spes dar iskrysti ir uzaugti nauji.

    masiniuke

  3. 2

    man atrodo kad bereikalo, kuo veliau isdygs pastovus, tuo sveikesni bus dantukai

    Svetusia

  4. 1

    Ivairiai krenta .Pagal literatura jie krenta mazdaug sesiu metu, taciau dabar pastebejau, kad vaikuciams siais laikais visi dantukai krenta ir dygsta anksciau. Taip pat svarbu, ar pries tai tas dantukas nebuvo sugedes. Jei isklibejo pats, vadinasi jam atejo laikas. Kitas dantukas turetu isdygti ar bent pasirodyti puses metu begyje. Taip pat dabar labai svarbu paziureti ar nedygsta 6 nuolatiniai dantukai, nes jie dygsta kartu su priekiniais. Tevai daznai ju nepastebi, nes vaikutis turi tik penkis pieninius dantukus skaiciuojant nuo priekinio vienoje eileje. 6 dygsta uz 5 pieninio. Kai tik pasirodys 6 dantukas, is karto reikia vesti pas stomatologa, kad uzteptu dantuka silantu. Tai puiki profilaktine priemone, sumazinanti dantu gedimo rizika.

    nade

  5. 1

    Apie 6 vaiko metus pradeda keistis pieniniai dantys į nuolatinius.Pirmiausia iškrenta apatiniai centriniai kandžiai.Dygimo laikas gali svyruoti apie pusmetį į priekį ar atgal ir tai nebus patologija.Manau,kad nerimauti neverta.

    Giedrė_Gumbelevičienė

  6. 1

    manau, kad adar tikrai spes iskristi ir nauji sudygti dantukai, kazkur apie 7 metus pradeda kristi.

    Indruke

  7. 1

    visiems ivairiai,mums pries pusmeti iskrito pirmieji pieniniai.jau uzaugo nauji,bet daugiau nieko nekliba:)gal ir gerai nes pas mazuke dabar dygsta,tai man per daug butu reikalu su dantukais:)vienam krenta kitam auga.

    axom

  8. 1

    mano vyresnelei jau du iskrite bet jos darzelio vaikuciai ne visi turi iskritusiu...labai priklauso kokio amziaus vaikuciui isaugo dantukai ir turbut turite stiprius pieninius ;) nepergyvenkite manau anksciau ar veliau iskris ir jums pirmieji dantukai.o kuo veliau isaugs pastovus tuo bus sveikesni ilgiau ;) kantrybes

    Pearl

  9. 0

    Mano vaikui pradejo 5 krist. Nereikia nerimaut

    Anonimas

  10. 0

    Labai netiketai uzklups jus dantukai.Daznai ziurekit mums atrode nekliba ir isdygo salia dantukas, paskui kiek vargo kol istiesini.

    Anonimas