2 lauro lapeliai,
3-4 pipirai,
šaukstas cukraus,
2 šaukstai druskos,
šaukštelis citrinos rūgšties,
krapų,
vyšnių, serbentų, krienų, gelsvės lapų (aš dedu tik krapu).
Gaminimas
Agurkus ir prieskoninius lapus sudėti į stiklainį ir užpilti karštu vandeniu. Po 3-4 min. vandenį nupilti. Į stiklainį sudėti druską, cukru, citrinos rugštelę, prieskonius ir užpilti verdanciu vandeniu (galima ir tuo paciu). Sandariai uždaryti. Stiklaini uždengti stora antklode ir palaikyti siltai 12-24 val
VIKIUUUUKAS
2Linute o gal ir tavo kuom nors ipatyngas receptas ?Gal pasidalintum?As jai ka galiu tau pabandymui -garstyciu recepta marinato parasyt.Dabar daugelis mano draugiu tik taip agurkus vakuoja-kai ji daviau.1ltr vandens reik 500gr cukraus ,250gr acto ,3 saukstai garstyciu(astriu)3saukstai druskos.Uzpilu 3 uzpilimus,bet jai nenori 3 uzpilimu daryt reik kaitint.Zinokit tikrai super skonis-dabar taip nuplauke sis receptas kad gal net puse miesto taip daro.Nenoriu persigirt,bet kam sakius buvau ir davus paragaut tai siemet visi taip daro .Gali aisku biski kieki vandens padidint pusei litro.As taip uzpilstau 800gr stiklainius(kazkur -6stik gaunasi.Tad jai idomu gali pabandyt ,tikrai nenusivilsi manau.Tik tas marinatas ,nesigaus labai skaidrus,nes dedasi garstycios.
Fausta
1o,apie si marinata girdejau,sake liuks!o tai kiek reikia to marinato ant 3litrinio slajiko?
axom
1na su serbentais tai negirdejau, tik su serbentu lapais zinau, kad konservuoja. Reiks ir man pabandyt ta garstyciu receptuka, nes siemet pirmi metai kai imuosi sitokio darbo, receptukus gavau is drauges, mamos ir uosvienes, tai paprasti ir skanus receptukai...
Laimux