Atsakymai

  1. 2

    Mano maziukui labai padejo lasiukai baby fen.Jie is aliejaus ir kmynu, tinka jei uzketeje viduriukai ir paleisti. Bet as kai pradejau lasiukus duoti tai ir pilvo diegliukai baigesi. Pries tai kiek visokiu isbandem niekas nepadejo o situs patare gydytoja. Ju rasi tik camelijos vaistineje kaina apie13lt

    melinake

  2. 2

    vienas is nekalciausiu homeopatiniu vaistu galetu buti "viburcol" zvakutes. jos pasizymi placiu poveikiu spektru.

    eaa

  3. 1
  4. 1

    Aciu uz patarimus,zvakutes jau isbandem,nepadejo,dabar bandysim baby fen gal bus geriau

    kami

  5. 1

    Kūdikiams pilvuką gali skaudėti ne tik dėl akivaizdžių, organinių, chirurginių ligų. Dažnai kūdikių pilvuko skausmas būna funkcinis - kai nėra jokios ligos ar anatominės patologijos, galinčios jį sukelti. Šis skausmas dar vadinamas kūdikių diegliais. Funkcinis kūdikių pilvo skausmas, arba diegliai būdingi visiems normaliems kūdikiams.

    Priežastys

    Praktikoje konkrečios šio skausmo priežastys dažniausiai nenustatinėjamos. Juk šis skausmas - nepavojingas. Kita vertus, būtina gerai ištirti vaikutį ir atmesti visas galimas organines ligas. Pilvo skausmą gali sukelti žarnų nepraeinamumas, alergija (pvz, baltymams), infekcijos, gastroezofaginis refliuksas, nervų sistemos ligos, medikamentai, vidurių užkietėjimas ir pan. Tačiau tokiu atveju skausmas jau nebe funkcinis. Tokią organinę ligą lydi kiti būdingi požymiai ir ją būtina nedelsiant gydyti.

    Funkcinį kūdikių pilvo skausmą įtakoja nesubrendusi nervinė vaiko sistema, psichologinė atmosfera namuose, tėvų rūkymas. Šis skausmas priklauso nuo individualių vaiko savybių - temperamento.

    Požymiai

    Kaip jau minėta, nuo funkcinio pilvo skausmo kenčia visi normalūs kūdikiai. Kūdikių pilvo skausmo dažnumas, pobūdis bei intensyvumas priklauso nuo individualių vaiko savybių. Skausmo pikas būna 2 - 4 mėnesį, o vėliau jis retėja. Skausmo priepuolio metu vaikučio pilvas būna išpūstas, jis verkia, pritraukia kojas prie pilvo. Kartais gausiai išsiskiria dujos.

    Tyrimai

    Funkcinio skausmo diagnostikai jokių specialių tyrimų nėra. Svarbiausia - atmesti jau minėtas organines ligas.

    Kūdikių pilvo skausmo gydymas

    Geriausias gydymas - nevartojant jokių medikamentų. Verkiatį kūdikį reikia masažuoti (pagal laikrodžio rodyklę), supti, kitaip raminti, surasti patogią pozą. Jei pastebite skausmo ryšį su maitinimu, reikia koreguoti maitinimosi įpročius - maitinimą dažninti ar retinti. Jei esate pasirinkę dirbtinį maitinimą, galbūt vertėtų pakeisti mišinuką.

    Vaistais gydyti reikėtų pradėti tik kai kitos priemonės jau išbandytos, o skausmas labai intensyvus ir trukdo gyvenimo kokybei. Nepavojingi (tačiau neaišku, ar veiksmingi) yra vaistai nuo pilvo pūtimo (Espumizan ir kt). Galima vartoti vaistus nuo spazmų, tačiau jų efektyvumas taip pat neįrodytas. Retai galima skirti raminamuosius, antialerginius vaistus

    VIKIUUUUKAS

  6. 1

    Labai gerai viburcol zvakutes. Jos labai dar gerai kai vaikams dygsta dantukai.

    ZivileN