• 18ats.

    Pykinimas

    Nebežinau net ką daryti,laukiuosi jau antrą mėnesį ir labai pykiną,net nežinau jau ką ir valgyti jaučiuosi nusilpusi,ką suvalgau ta išvemiu,patarkite ką daryti mamos.

    EvelinaaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    man buvo taip pa tesesi tris su puse menesio. tad tai normalu teks istverti tokia mamu dalia

    rita0609

  2. 2

    Nėštumo pradžioje dažna moteris turi kovoti su nuolatiniu pykinimu. O jeigu jūsų nė karto nepykino, tai jums labai pasisekė, nes esate viena iš 30 procentų besilaukiančiųjų, kurias šis nėštumo nemalonumas aplenkia. O ką daryti toms būsimosioms mamytėms, kurios kaunasi su šiuo nemalonumu? Pateikiame jums keletą patarimų ir tikimės, kad nors kiek padės. Kviečiame pasidalinti savo patirtimi komentaruose, kaip jūs kovojote su pykinimu. Tai būtų labai naudinga.

    1. Nevalgykite pernelyg sočių pusryčių. Patariama vengti kavos ar saldumynų. Rekomenduojama valgyti dažniau, bet po truputį. Nelaukite, kol išalksite - valgykite praėjus kelioms valandoms po paskutinio į burną paimto kąsnio. Maistą per dieną reikėtų padalinti taip, kad didesnioji jo dalis tektų popiečiui. Nerekomenduojama valgyti ir gerti bent dvi valandas prieš einant miegoti.

    2. Negerkite jokių gazuotų vaisvandenių. Geriausias variantas – negazuotas mineralinis vanduo. Kai kurios moterys sako, kad veiksmingesnis sūr
    aus skonio. Daugeliui labai padeda mėtų arbata.

    3. Kai pabundate ryte, neskubėkite šokti iš lovos. Ramiai pagulėkite ir sukramsnokite keletą nesaldžių sausainių. Rekomenduojami imbieriniai sausainiai. Pasak liaudies medicinos atstovų, imbieras – puikus vaistas pykinimo varginamoms būsimosioms mamytėms.

    4. Pirmaisiais nėštumo mėnesiais daugelį erzina bet kokio maisto kvapai. Venkite be reikalo artintis prie virtuvės, o pačią virtuvę, pilną maisto kvapų, reikėtų stengtis uždarinėti, kad kvapai nepasklistų po kambarius.

    5. Geriausiai toleruojami lengvai virškinami, nestipraus kvapo, neriebūs produktai ir patiekalai. Pavyzdžiui, virtos kruopos bei makaronai, garuose virtos ar orkaitėje keptos bulvės, skrudinta duona arba džiūvėsėliai, vaisiai ir daržovės.

    6. Kartais pykinimą mažina citrinos kvapas. Kai kurioms moterims maloniau gerti vandenį, į kurį įlašinta truputį citrinos sulčių. Galima rinktis citrinos skonio mineralinį vandenį. Jei moteris laukiasi pavasarį, vasarą, puikiai atgaivins negazuotas mineralinis vanduo su trupučiu citrinos sulčių ir daug ledo gabalėlių.

    VIKIUUUUKAS

  3. 2

    mane pykino iki trecio menesio, man tokiu atveju state laselines, gal jos nieko super geriau nepadedavo, bet nors akyse sviesiau budavo

    Mila

  4. 2

    mane pykinimas ilgai kankino gal koki 6mėn. man ginekologė išrašė nuo pykinimo vaistuku

    xxxxx

  5. 2

    Ačiū mamos už atsakymus,reiks nueiti pas gydytoją,nes jau kai pramerkiu akis, būnų net neužvalgius mane pykina,bet i dieną pykina vieną kartą arba pasitaiko,kad ir 2,kavos jau visiškai atsisakiau,o vaisiu tai tikrai reikės pradėti valgyti.Na kaip nors reikės iškęsti tą pykinimą.

    Evelinaa

  6. 2

    Mane irgi alino nuolatinis pykinimas iki 3menesio,po to nustojo,daznai pykino nespejus pramerkt ryte akiu ,tada greit ka nors lengvo suvalgydavau,jogurto ar obuoliuka ir nustodavo,paprasyk kad parekomenduotu nuo pykinimo vaistu ,as geriau ,,CARIBAN,, labai padejo,viskas bus gerai ,ne tau vienai taip,nestumas ne liga:)sekmes

    gerimanta

  7. 2

    na siaip siuo atveju siulyciau nueiti pas ginekologe or prasyti,kad paguldytu i stacionara,kad stebetu tave gydytojai

    nade

  8. 2

    yra kažkokia neščiųjų pykinimo forma,nepamenu pavadinimo,bet ji pavojinga,todėl neščioji turi būti prižiūrima medikų.nuo pykinimo padeda B6 vitaminas.bet jei ne tik pykina,bet ir iškeliauja viskas lauk tai nedelsiant kreipkitės pas gydytoją.

    emiliukas

  9. 1

    as laukuosi 6 savaite taciau pykinimas nepakeliamas tik neseniai supratau kad geriausias vaistas kai tik negera pasidaro isimesti kazko i burna... kol valgau ar geriu pykinimo nesijaucia :)

    Sandra789

  10. 1

    rytais pasisteng isgerti apelsinu sulciu amn padedavo .

    deimantina