• 3ats.

    ar galit paasikinti

    kita menesi jau iseinu i dekreta, gal galit paasikinti kokios pasalpos man priklausys.esu absolvente taigi girdejau kad skaiciuoja nuo min atlyginimo, tik vat nzn kokie pinigeliai tiksliai priklauso...

    eglickaŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Kadangi tu absolvente,tai diplomo kiek suprantu dar neturi,tai ir pinigeliu jokiu negausi.

    pavasarinuke

  2. 2

    na manau tiksliausiai siuo klausimu tau soc rupybos sktriuje atsakytu

    nade

  3. 1

    Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuris:

    1.
    draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos);
    2.
    suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to nesuteiktos šios atostogos, išskyrus dirbančius tik pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis ir savarankiškai dirbančius asmenis **;
    3.
    iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą*.
    4.
    kreipėsi į „Sodros“ teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo vaiko priežiūros atostogų pabaigos;

    **Asmenys, kurie dirba pagal autorines sutartis, sporto, atlikėjo veiklos sutartis ir savarankiškai dirbantys asmenys, pateikę vaiko gimimo liudijimą, prilyginami asmenims, kuriems suteiktos vaiko priežiūros atostogos. Vaiko priežiūros atostogų pradžia laikoma kita po tėvystės atostogų ar nėštumo ir gimdymo atostogų diena.

    * Stažo reikalavimas netaikomas:

    1.
    apdraustiesiems, kurie iki vaiko priežiūros atostogų pradžios dar nebuvo sukakę 26 metų ir iki šių atostogų pradžios neįgijo stažo dėl to, kad nurodytuoju laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotų aukštųjų, profesinių, bendrojo lavinimo mokyklų dieniniuose skyriuose ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą), kol jie tapo apdraustaisiais, neviršija 3 mėnesių. Šiuo atveju reikia pateikti mokslo dieniniame skyriuje baigimo datą įrodantį dokumentą (pvz., diplomą su priedu).
    Nuo 2010-07-01 motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol iki vaikui sukaks 1 metai – 90 procentų, iki sukaks 2 metai – 75 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

    Jogurtas